Bebudak Baik =)

Cik Epal, Maria Elena, Haniz Zalikha, Lyssa Faizureen, Fatin Liyana, Irine Nadia Marcello, Zack Zukhairi & Yuyu Zulaikha Blog Paling Mengancam Di Abad Ini.

Mak Datuk Hazabedah binti Hazabedul betul punya tajuk! Ambik kau, tak ke naya korang nak baca tajuk di atas? Tajuk je pun dah panjang berjela mengalahkan tajuk berita TV Al-Hijrah hokeh. Bukan main semangat SM harini nak mengebomkan blog ni, dengan cerita-cerita blogger yang best tahap bila member kentut bau macam bangkai pun boleh tak sedar, sebab terlalu khusyuk walaweih sangat dok baca blog depa-depa ni. Jom kita tengok sorang-sorang, achaner blog diorang ni best tahap nak meninggal sangat? =D




Cik Epal, Cik Epal, oh Cik Epal! Bila masuk je blog beliau, memang suka naww baca hasil penulisan beliau. Walaupun entry beliau mak datuk onn panjang macam tali rafia yang ikat guni baja tu(macam la blog SM entry semuanya pendek-pendek kak Saoodah oii). Serius cakap, memang terbaik macam makan Laksa kat Kuala Perlis bakk hang!!! Kalau tak silap SM Cik Epal ni dulu agak montel-montel kiut kucing parsi gitew dulu (Perghh! Ayat cover habis! Muahahaha), tapi berkat kedietan beliau yang tersangatlah kental sekental sabun buku cap Daia! Ambik kau! Sekarang badan beliau tersangatlah slim world ok! Kalah Che Ta! SM je tak tau lagi bila nak slimnya hadoi. Melantak nasi lemak maunya 3 pinggan sekali hadap! Kehkehkeh =D




Setiap kali online kalau tak celapak tenuk masuk blog Maria Elena memang tak sah! Lawak-lawak beliau yakni Maria Elena tersangatlah berisi. Part yang tak boleh blah batu belah batu bertangkup, masa beliau buat muka tiga suku tu! Selamba cipanzi je buat muka tak bersalah cenggitu kan? Tu yang SM suka naw dok pi terkinja-kinja kat blog beliau tu! Sambil-sambil belajar omputih kat blog beliau. Nak tau kenapa boleh belajar omputih speaking London kat blog beliau? Ape lagi, pi la terjah! Muahahaha.




Gambar kat atas ni Lyssa Faizureen buat giyomi ke hape ni? Kalau SM buat giyomi? Mau termuntah sorang-sorang tengok. Muehehehe. Sapa tak kenal dengan beliau? Nampak naww lah korang tak pernah buat tutorial blog. Kau search jelah pasal benda alah nak buat tutorial blog ni semua kat google. Alih-alih tutorial blog beliau jugak ah yang keluar kat hasil pengresearchan abang google tu. Kepada newbie yang baru nak buat blog, kalau masih fening-fening ungka lagi nak buat blog. SM syorkan, baik cepat-cepat pergi beraerobik kat blog beliau. Sebelum betul-betul korang jadi ungka! Kwanghajorr! =D




Seorang bakal doktor yang tersangatlah hebat SM rasa. Mana taknya, dah la bakal bergelar Doktor, blogger terkenal pas tu dalam masa yang sama jadi model part time plak tu. Dasyat tak? SM, kalau jadi model, mau menggeletar ah lutut korang nak tengok! Muahahaha. Blog Fatin Liyana ni agak best jugak ah entry-entry beliau. Tambah-tambah, entry pasal beliau pergi bercuti kat luar negara tu. Memang meleleh air liur jelah dok tengok beliau pergi travel kat luar negara. Kan best kalau Fatin Liyana ajak Mr. Santan Manis sekali keluar travel dengan beliau? Tak gitu FL? Mau kena pelangkung dengan kuali cap aplle lady dengan BF beliau! Lagi satu, untung laa FL baru-baru ni dapat kak ipar baru. Maria Elena pulak tu. Kehkehkeh =D




Pergh!!! Empunya blog memang cun-melecun macam Angelina Guli ok, eh silap Jolie! Tapi sudah berkahwin. Jangan berani-berani nak fewit-fewit pulak kat beliau. Tak memasal kena kejar dengan tong gas dengan cek abang beliau pulak karang. Kehkehkeh. Kalau korang perasan muka Irine Nadia Marcello dengan Fatin Liyana ni. Sekali tengok macam sama je kan? Kalau korang perasan la. Tapi beliau punya blogpun memang kebabom hakazabom jugak lah. Tiap-tiap hari asyik beranak-pinak je follower beliau. Nak tau best ke tak blog beliau? Apa lagi, sila lah henyak secara terkekek-kekek kat sini! =D




Gelak guling-guling SM atas tikar mengkuang bila masuk kat blog ni. Ayat yang beliau guna tersangatlah slumber dan caklimpong ayotoki  sangat. Tak tau caklimpong ayotoki tu apa? Korang tumbuk kat sini. Muahahaha =D. Blog mamat ni agak lama jugak ah tak berupdate SM tengok, tak tau la pulak kenapa. Wahai Zack Zukhairi, silalah update beliau sempoi anda. Dah lama tak boleh nak gelak guling-guling kat atas tikar mengkuang tu. Muehehehe.




Orangnya kecik molek je kalau tengok. Blog Yuyu Zulaikha ni memang sodap jugak la baca-baca entry beliau. Beliau memang peramah. Kalau dok twit-twit dengan beliaupun tak pernah kata tak balas. Humble je orangnya =). Kalau tak silap SM beliau ni satu Uni dengan Cik Epal kot kalau tak silap. Mujur tak satu Uni dengan SM, kalau tak dah lama dah aku ngorat beliau. Muahahaha. Confirm lepas ni Yuyu Zulaikha tak berani nak balas twit dah! Gurau-gurau jajan super ring ja Yuyu. kehkehkeh =D



 Beliau tersangatlah femes dalam dunia blog yakni Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, & Haniz Zalikha =D. Modeling, cover magazines, vlogger, pelakon, mengacara. Semua dialah! Senak kepala SM naik taip panjang-panjang. Muehehehe. Pergi je mengorat beliau kat inibelogsaya.blogspot. Menapaklah korang kat sana puas-puas ye sambil buat-buat senyum korea. Tau tak senyum korea achaner?  =3




Nan hado je lah blog ni! Sila ambil selipar jamban masing-masing. Baling ke tuan blog ni secara berkuak rentang! Sekian, terima kasut. Kehkehkeh. =D. 
 

Eh, lagi satu kalau nak tempah potret ka hape ke kan? Boleh gak terjah blog si Duli Mulia ni. Potret dia lukis lawa-lawa jugak la. Hargapun berpatutan. Kenapa nama blog ni Duli Mulia? Anak kerabat di raja Thailand kun krun kap kap kah beliau? Bermarathon lah korang secara berjemaah pergi ke blog dia. Tekan sini untuk memudahkan pengesearchan! Muahahaha =D


K, BYE.

Kalau suka boleh lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Tips Serta Cara Paling Mujarab & Berkesan Untuk Menghilangkan Parut Jerawat Di Muka Sehingga Menjadi Sesuci Lebaran!

Holaweih punya tajuk! Panjang tahap nak meninggal batu belah batu bertangkop betul! S.M, bab-bab nak letak tajuk memang failed! Muahahha. =D 

Entry kali ni pasal masalah parut kat muka. Bukan perempuan je yang perlu jaga kecantikkan sekarang ni, lelakipun perlu jaga juga. Sejak dua menjak ni, jerawat makin bermaharajalela nak beranak pinak kat muka SM ni. Dah la beranak-pinak, tinggal jejak tak berperikemanusiaan plak tu. Sakit hati!(bak kata Roopie cecupak) Muehehehe.

Comel tak Kak Ton? Comel tak??  Muehehehe

Hasil pertanyaan dan survey daripada rakan-rakan blogger yang bergelar "Ummi" SM. Dapatlah sedikit tips daripada diorang achaner nak hilangkan parut jerawat tu kat muka. Nak beli produk-produk kosmestik kat luar yang berlambak tu, memanglah den tak mampu. Den kan student. So, cara tradisionalpun ok apa. Suka nawww benda-benda murah dan free kan? Muahahaha =D

Antara tips-tips yang boleh diguna pakai untuk menghilangkan parut jerawat :-



1) Hampas Teh Uncang - Mula-mula sekali, rendam seuncang teh yang korang selalu minum tukan. Tak kiralah jenama apapun. Boh ke, Lipton ke, Seng Heng ke, ikut la. Janji uncang teh. Tapi boleh je kalau nak guna yang serbuk teh biasa punya tu. Sama je dia punya function. Lepas dah rendam uncang teh tu, korang koyak dia punya uncang tu dan sapu kat muka. hasilnya muka kita akan nampak macam shine-shine sikit masa proses pengetihan kat muka tu. Oh bahasa apakah ini? Muahahaha

2) Nasi sejuk ataupun nasi lembik - Ok. sebelum nak buat facial nasi sejuk ni. Make sure, sila pesan kepada ibunda masing-masing untuk simpan sedikit nasi dalam periuk tu. Kang habis nasi kat dalam periuk tu frust menonggeng plak kang masing-masing. Muahahaha. Ambik nasik sejuk dalam periuk nasi korang tu, rendam nasi tersebut dengan air suam. Jangan rendam dengar air coke plak. kang tak memasal bergas plak muka tu kang! Kehkehkeh. Lepas tu, basuh muka korang dengan air rendaman nasi tersebut. Biar sampai kering air tu. baru cuci dengan pencuci muka. Insyaallah akan nampak hasil. =)




3) Air Kelapa - Minum je air kelapa banyak-banyak. Air kelapa ni bagus untuk kulit jugak. Sebab dia akan mengeluarkan asid dalam badan kita serta cepat memulihkan sel-sel mati. Sekaligus menghilangkan parut yang ada. Perghh! hujah mengalahkan saintist Nusantara! Muahahaha =D





4) Serbuk Kulit Kayu Manis - Ini pun bagus jugak. Cara dia, ambik kulit kayu manis tu. Tumbuk sampai lumat ataupun lunyai. Jangan pergi ambik bunga cengkih plak. kang tak memasal menyengkih plak muka tu kang! Kehkehkeh. Ok, lepas dah siap tumbuk sampai jadi serbuk, korang campur dengan air dan sapu kat parut. Amalkan sekerap yang mungkin. Perlahan-lahan akan nampak hasilnya. =)




5) Pucuk Daun Jambu Batu - Yang nipun dia punya cara lebih kurang macam kulit kayu manis jugak. Ambik segerombolan pucuk daun jambu tersebut. Lepas tu tumbuk sampai lumat dan sapukan kat muka. Kalau nak lagi mujarab, campur pucuk daun jambu batu tersebut dengan bedak sejuk opah korang. Lagi layan! bila pakai je, berangin je muka korang macam duduk dekat Cameron Highlands. Muahahaha =D





6) Buah-buahan - Buah kan baik untuk kesihatan. So, makanlah buah banyak-banyak untuk menggebuskan lagi kulit masing-masing macam Kak Ton. Comel tak Kak Ton??!! Muehehehe =D
 

Untuk sesiapa yang nak cuba tu, boleh lah try. Insyaallah berkesan. Tu jelah kot tips SM untuk kali ni. Sebelum tu, Apesal SM meroyan sangat dengan trademark Kak Ton? Adakah Kak Ton tersangatlah comel?! Korang rasa? =D

Untuk tidak menghampakan peminat Kak Ton di luar sana, dan ingin menjadi gebu dan vogue seperti Kak Ton. Sila lah hentak kuat-kuat gambar Kak Ton kat bawah ni dengan jejari runcing korang tu untuk mendapatkan produk Kak Ton!  Pergh!!! Siap promote produk Kak Ton lagi Hokey! Kompem dapat produk percuma dari Kak Ton lepas ni. Kan Kak Ton Kan? Kan? Kan? Muehehehe
Comel tak kak Ton? Comel Tak??(Berhantu sangat trademark Kak Ton ok!) Peace Kak Ton!  Muahahaha =D


K, BYE.

P/S : Kak Ton, Sila lah bagi produk percuma kalau kita bersua muka. Sekali lagi, Kak Ton memang COMEL! Mak Aiii! Agak-agak laa kalau nak kipas Helikopterpun! Muahahaha =D


Kalau suka boleh lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)