Bebudak Baik =)

Serang Restoran Ayam Penyet Wong Solo!!

Aduh bapak-bapak, Ibuk-ibuk, Kakak-kakak semuanya ya!!Iya...soalnya begini ya...ibuk-ibuk, bapak-bapak...ada ngak syiapa2 yg pernah makan di Restoran Ayam Penyek Wong Solo?Aduh tetiba cakap Indonesia bagai..hahaha...ok, ni bukan blog Indonesia mahupun Fillipina ok! x dak kena mengena langsung...kehkehkeh...

Al-Storynye begini ya ibuk-ibuk, bapak-bapak, ok2..kembali normal kepada bahasa Ibunda tercinta! hahah....=D S.M memang teringin nak makan Ayam Penyet haritu, dah lama da kempunan nak makan benda alah tu, sebab pernah try sekali dulu makan..memang sOdap gak laa...pastu, mau x mau terpaksa meronta-ronta dengan penuh simpati kat member2 S.M ajak gi makan kat situ jugak..Tu yang felling2 cakap Indon bagai tu! hahah..


First tu, memang diorang x nak mkn kat situ....nak MC.D la..Chiken Rice Shop la..Laksa Shake laa..hape la kan..selepas dipujuk rayu oleh S.M, Akhirnya! Kini Pasti!(tetiba keluar lagu Anita Serawak plak)..wewewewe... diorang terpaksa la ikut gak dengan rela hati!...hahaha..=P



 Restoran Ayam Penyek!



Sampai2 jer kat Resoran Ayam Penyek nie terus gi COop!! Tempat duduk! Boleh tahan gak la ramai orang kat sini! lebih kurang macam lebah tengah hurung madu! Bukan Madu Khaula O.K! hahaha... Pastu datang laaa...Waitress kat situ ambik Order....


Nie antara Menu yang ada kat Restoran Ayam Penyek nie....






Semua nampak sedap! x tau nak pilih mana..rrrrrrrrrrrrhhhh! tetiba kena Rasuk.hahahah!





Antara menu yang S.M & member2 S.M pilih.....Frustt sikit laaa...sebab Menu Set untuk Nasi Ayam Penyek x da time weekend! =(. Tapi no hal Lah!, kitorang still gak pilih-memilih menu yang ada.. yang mana ada kitorang sental! janji Konyang & senang Hati!kuikuikuiki......






Bandung Soya Cincau 3 Layer!






Green Aplle Bublle! ni S.M punya...memang mantap dari kebun petai laa! Walaweeeihh!! =D





Bandum Cincau Soda! blurrrp3!


Lepas air sampai...Opkos laaa...ada makanan plak...x kan nak minum air je kan? mana kenyang...nak2 pulak nafsu makan tengah menjadi-jadi time ni....hahahah
 
 
 
Nasi putih harus laaa...4 pinggan! hahah..


 

 Rendang Ayam Rencah Sapi!
 




 Ayam Masak Habang! bukan "Habang-Habang" ok! hahahh...'Habang' tu apa ntah....




Bebek Bengil Kasna..ni S.M punya! Bebek ni Itik..First time makan itik daging lembut macam Tisu! Melampau!agak2 rr lembut cam Tisu! hahah...Tisu pun x lembut camni tau! kehkehkehkeh...



 
 Last! Ni pun S.M punya gak...Chocolatee Ice Cream Sunday! bukan Monday, Tuesday, Friday suma tu ya! SUNDAY! hahahh...Perghhh...Ice Cream ni rasa lebih kurang cam Tuity Fruity gak la! memang terbaik macam LAI CI KANG  yang pernah S.M cerita kat Entry Nie!





Suma benda alah makanan kat Restoran Ayam Penyek nie...memang kedebak...kedebak...kedeboOmm! laa cakap Lu! x caya? Try la pegi makan tengok..memang Walawalawaeiihh laa..hahha....terbaik dari ladang kacang Hazel! Melebih-lebih plak S.M dok? Terlebih Sudahhh...hahha...S.M mcm Felling2 Owner Restoran Ayam Penyek plak kan? ye la Promote bagai...hahha...tapi seyes memang sedap!!


Udah ah! S.M udah capek banget deh! Mau berundur dulu ya..Ketemu lagi di lain hari.....hahahha =D


OK,BYE!


P/S: Cakap Indonesia tunggang-langgang! **Hanya Guruan Semata-mata**...=) PEACE!



Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

First Time Gi KFC Dapat Air Pepsi FREE of Charge !!!

Mak Aiiii...tajuk Entry tah Hape2 je kannn...hahahhiiihiiikikiki<-gelak Kucing Parsi ...  Dapat air free pun nak cite kt orang ker?mesti korang cakap tah mende2 laaaa S.M nie...gila meqoyan ke hape nie?!....ehekehekehekehek......


Al-Kisahnyaaa...Aritu memang mengidam tahap  kunang-kunang laaa nak makan Kentang Putar KFC  ngan Krusher KFC  ... Pastu..pergi siap2 pakai baju suma Zuupppsssss!! terus gi bertenggek kat Kfc tu... kempunan nak beli Kentang!!!...hahahah..... Time2  BUDGET  tgh x de nie...mkan kentang je laaa jawabnya...x denya nak dinner2 plat or Snake2 plate nyerrr...! Nak buat camne Kempunan tahap ciPan punya pasal terpaksa laaaaaaaaaa  ...X dapat mkan Ayamm... Kentang pun jadi laaaa.....hahahaha =D


Kalau ada org nak belanja tu, OPKOS laaaa..... laju je cakap... "OK" !!! .... Ada sesapa nak Offer Belanja ka?? HAH! Memasing muka da CUAK! hahahaahah..... =P




Atokk KFC! ! ! 



Suka-suka jer letak nama "Atok KFC"...x pasal2 S.M kena saman dgn KFC kang...Mintak ampun2! ! ! saya x buat lagi!  hehehhe.....ni pengasas KFC kut kalo x silap...kalo korg nk tau lebih lanjut sila 'search' Kat WIKIPEDIA or GOOGLE Tercinta ! ! ! hohohoho (^0^)






Kentang yang ku Idam-idam sampai Mengidam! hahaha...


Amende laaa...yg diorang tarok kat dalam benda alah kentang ni kan? sampai menjilat ibu jari & tapak kaki! ada sapa2 yg tau camna nk buat resepi nie...Cer bagi sikit TUTORIAL!! tetiba semangat nk buat plak! kehkehkehhh.................... 




KRUSHER yang sodaaaapppppp! ye laa...bagi kt S.M sumanye sodappp, x da yg x soodapp nye...Tolak Senduk ngn Tong Gas je S.M x hadap..kalo boleh mkn da lama daaa rasanya hilang benda tu kat dapur !! HAKHAKHAK






Tetiba Akak Comel (Bodek3!) kaT atas tu dtg kat S.M... & dia cakap :

Akak KFC : Sorang je ke?

S.M : ye...nak join ke? Meh la ...hehehe (menambah dialog sendiri)

Akak KFC: mmm...nah Air PEPSI ni..akak belanja :)

S.M: Ye ke  ni?? TQVM kak! Tiba2 TerXcitedd! HOHOHO














 AIR PEPSI FREE! ! !



 

OK...Tu jer kut utk entry kali ni... Macam Jakun jee kan ... Dapat Air KFC Free pun nk Hebohh! ker Korang pun always gi KFC diorang bagi Air Free? S.M je kut X tau...hahahh...First time ni pegi KFC dapat Air Free Of Charge! ! !  Tu yg JAKUN macam Ayam jantan dapat dedak tu...HAHAHAH!... =D




K,BYE!!!




P/S: SEYES...Nak belajar buat Kentang Putar tuu..HOPE, ada sesapa boleh share resipi. "Sharing Is Caring!" =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

LAI LAI LAI!!! MARI MAKAN LAICIKANG!!

Lamanyeee...x godek2 blog tercinta S.M ni....tercinta ker? hahahah....Tercinta laaa jugak kan? kehkeh...=D..korang mesti rindu ngn S.M kan? ye laaa lama x hupdate! hahahah.....menyumpah-nyampah sapa yg dok tgh baca blog perahsantan ni kan? hikhikhik....

X der ...ari tu ada pegi menambahkan berat badan kat gym...eh bukan Food Court...ada ke pegi GYM tambahkan berat badan...hahahah....x leh belah membeli belah kat Mall!! kehkehkeh<-gelak kucing jantan!.....Pastu try laaa Order Laicikang kat situ! Memang terbaik dari kebun kelapa laut Afrika laa cakap korang! Kat dalam Mangkuk tu Meriah dengan segala macam jenis buah-buahan & sayura-sayuran! (tetiba dalam laicikang ada sayur!laicikang ke hape kemende tu?...kehkehkeh...

Lepas order laicikang tu kan, kejap jer akak tu buat! ZAPZUPZIPZAPSAS!!!!! SIAP!  waaaa...cakap gila akak "laicikang" tu cedok dia punya benda alah Ramuan Laicikang tu....Tengok akak tu pun da terliur...eh silap...tengok laicikang akak tu laa.... terliur, bukan akak tu...hahahahh! Teeeeeeeeeeeeetttt! =P


Tengok laaa ...gambar kt bawah ni! Meriah kut! ! mcm nk tambah lagi dalam 2 or 6,7 mangkuk camtu! hahahh...... =D....








Amacam meriah tak?? ker kat tempat korang lebih Meriah lagi dari ni?? =D



Xkan order laicikang jer kan...always laaa.... ada makanan something lagii...hahahah....Al-maklumlahhh...nafsu makan makin bermaharajarani masa nie! Membuak-buak order!! nie antara dialog S.M ngn akak take order tu...


Akak Order : x kan order laicikang jer...x nak ke makan2??? Semua best2 kat cni...(memandai menambah ayat!) heheheheh....

S.M: Mmmmmm....saya nak koteaw Teng lah 1! pastu koteaw goreng! hehehehh(sengih kura-kura)

Akak Order: tu jer?? lain? (memandai jer tambah sendiri ayat!) wewewewe....

S.M: Ok ...lah kak...tu je lah... TQ! =) 




Koteaw Teng Berapi!!! seyes PEDAS!! tpi seedap! =D







 




Kotaw kerang ni MAMA S.M punya O.K..(konon laaa mama...kehkehkeh)...gila..nak makan suma..juzz rasa jer la ckit! hahahah...




Freesshhh Oren nipun MAMA(hoi bila masa mama ni...selalu mak jer...kehkehkeh) punya gak! Nak Diet leteww! hahaha =P



Papepunng!(qoyak Ganung sikit1) hahahh.... dia punya LAICIKANG memang terbaik dari Ladang Strawberryy Cameron Highlands la cakap Luuu! kalo korang nak View cuti2 malaysia S.M kat Cameron Highlands yang PART 1 punya TEKAN SINI!...yang ni plak yang PART 2 punya TEKAN SINI!...

Macam2 aktiviti berfaedah mahupun yang x berfaedah laa S.M buat kt CAMERON tu...x caya? Cer laa tengok sendiri! hahahhaha...


K,BYE!!!


P/S: Terasa macam nak makan ROTI ARAB plak! hahahah =D








Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)