Bebudak Baik =)

Serang Restoran Old Malaya Kopitiam Bangi! Masyukkk Bak Hang!



Lama naw tak bergoyang gerudi sesambil buat Sik Sik Sik Bum Bum Bum, Tepuk amai-amai belalang kedek-kedek kat sini. Dah kematu dah pinggang ni aku rasa, yelah asyik dok berzumba je dua ploh pat jam dengan pakcik Sameon Misai sebelah rumah tu. Maunya tak kematu pinggang aku, blogpun nak tak nak je usik sekarang. Al-maklumlah, semenjak aku dah masuk Persatuan Puteri Islam  sebagai ahli jawatan kuasa tetap hal ehwal hubungan luar sekarang ni, tu yang tak menyempat nak jenguk sini tu. Hempuklah kepala dengan batu seremban kalau korang percaya! Semua cerita di atas nampak nawww nipunya belaka! Mana tumpahnya serunding kalau tak kat atas ketupat palasnya? Muehehehe



Intro entry haruslah hauk dan terencat sepanjang masa. Kat atas tu bukan intro ye Jemmah-Jemmah sekalian alam. Atas tu cuma kata kata aluan sahaja. Kata-kata aluan Hekkk ko Santan! Kang ada yang makan kaki kuda kepang kang! Tak semengah naww kata-kata aluan kau Santan! Kata-kata aluan tak semencit langsung! Menangis tak berlagu Ramlah Ram kalau cikgu BM aku baca blog ni. Kata-kata aluan? Harrrrrreemmmmmm jeeddda ke laut kata-kata aluan kau Santan! Muahahaha



Dah-dah, sebelum aku melencit tak tentu hala lagi, jom masuk isi! Haritu tekak aku tiba-tiba buat hal nak makan western la plak. Kebetulan member aku si Fahmi tu datang Uni aku nak ambik tiket Konsert Asean Dato Siti Nurhaliza. Apa lagi meronggeng ah kitorang cari kedai Western time tu. Last-last jumpa Old Malaya Kopitiam yang dekat Bangi Gateway tu, apa lagi celapak tenuk la kitorang mencanak kat situ sambil sengih ketap-ketap gigi! 



Abang kat situ punya layan, best nak meninggal hokeh. Service baik punyaa bakkk hang!  Eh, jangan pikir lain plak, bukan servis yang sawwwadikapppp abbbaengg... mau urut-urut kapp kappp kappp ka?? Urrut dalam luar semua boleh kunn kappp prakkappp. Urut B2B pun ada abaenng kun prada kaappp ma kappp!!! 


Gila kau tiba-tiba ada servis urut benda alah tak senonoh tu kat kedai makan! Mau aku pelangkung kepala abang waiter tu kalau dia buat perangai cenggitu! Bukan servis tu, alaa.. cara diorang layan customer sempoi gilas babas nak mampas. Mesra, cekap dan pantas ! Amboi, dah macam tagline Polis Diraja Malaysia plak dok Mesra, Cekap & Pantas bagai! Muehehehe


Servis layan customer tip top! Syabbas Old Malaya waiter atas servis mantop tersebut! 



Sampai je abang waiter tu kat meja kitorang, terus aku dengan si Fahmi zzzaaappp!!! Order. Tak sampai lima belas minit, Zzapppp!!! Menu yang kitaorang order tadi kat atas meja! Zzzappp! Zzzappp ! Zaappp! Kitorang mengtekdarah! Senonoh sikit woi! Bela hantu raya ke apa ni woi?! Lahab tak semengah hazabedah langsung kalau dapat melantak! Muahahaha =D





Mee Goreng Mamak With Chicken Cop




Bapak! Sedap! Bukan bapak aku yang sedap. Mee Goreng Mamak Chicken Cop ni yang sedap nak meninggal. Marah bapak aku kalau dia terbaca blog ni, dok herdik-herdik beliau kat sini pehal?! Muehehehe. Dah ah sedap nak meroyan, murah gila kot. Tak sampai sepuluh henggetpun set ni, kemaheng lahab aku bedal. Gila tak habis kalau dah rupa macam ni. Memang licin ah pinggan tu bakk Hang! Kalau kat rumah, memang dah jilat dah pinggan tu, mujur kat kedai makan. Cover ayu sikit. Chhiiiit Poooooddah!!!








Set Asam Pedas Melaka Ikan Tenggiri 


Si Fahmi kemaheng laju order Set Asam Pedas Melaka Ikan Tenggiri ni. Sedap katanya. Mau licin jugak ah kuah tu beliau dok hirup srruup srruupp srruupp aku tengok. Tak semengah laa kalau dapat melantak! Feveret katanya. Asam pedas aku tak berapa nak boleh terima sikit tekak ni, al-maklum lah lahir dekat Sweden! Sweden Hekkk ko Santan!  Nampak naww tak berapa nak sedar diri kat situ! Ampunkan saya penunggu gua. Ampunkan saya penunggu gua.  Muahahaha


Fahmi bagitau asam pedas dia memang sempoi lah. Cukup rasa! Dia pesan kat aku suruh war-warkan kepada penggemar asam pedas di luar sana suruh datang hentam pekena asam pedas kat Old Malaya Kopitiam Bangi ni. Terbaik katanya. Dia lah yang kata. Kalau tak sedap korang carilah si Fahmi tu, hantam sama dia secara berkuak rentang.


Apa lagi kalau tekak tiba-tiba kempunan nak makan western ke, asam pedas ke, Chicken cop dan seangkatan dengan cop cop cop lagi. Korang boleh ah try kat sini. Kalau nak lepak situ sambil buat thesis yang dah lama terbengkalai pun sangat ah di alu-alukan. Kopitiam ni memang budget student lah. Dah ah murah, sedap tahap hazabedah pulak tu. Wifi pun free. Eh? Muehehehe 


Ni aku bagi alamat kat bawah. Senang la sikit kalau datang area Bangi tu nak menyinggah kat situ. Dia sebelah dengan Haidar Gym Fitness je kedai tu. Lepas makan situ nak goyang-goyang bali kat Haidar Gym Fitness tu pun boleh jugak bang Leman Lebai oii. Kompem six pax bang Leman Lebai akan muncul lepas goyang-goyang bali kat Haidar Gym Fitness tu. Percayalah kata-kata pujangga adik Meon ni wahai bang Leman Lebai! Jangan hantam aku plak kalau sapa-sapa yang nama Leman tu woi! Tak memasal ada yang mencengkung muka plak kang dengan aku. Muahahaha  



Old Malaya Kopitiam
Persiaran Pekeliling 43650
Bandar Baru Bangi
Selangor Darul Ehsan



Sebelum blah, gua nak pantun sikit. Kalau beran meh ah balas! Gua abang long taikong kat kawasan Pekan Rabu Aloq Staq ni kalau lu nak tau!  "Ulat bulu sakit gusi kiri, Lain kali kita meroyan tak hengat lagi kat sini, Ada Berani?!" =D



BYE!



Jom terjah  SM kat FB. Sesambil tu boleh ah kita meroyan sekaki dua kaki! Muehehehe =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Jom Bergaya Sakan Dengan Koleksi Tudung Ariani & Barangan ZALORA!


Wahai wanita-wanita bertudung di luar sana! Di sini Tok Penghulu Kampung Serkap Jarang ada berita hangat nak habaq kat hampa semua! Kalau wanita-wanita bertudung di luar sana tau ni, opkos meloncat tak henggat dunia ni. Apakah berita terbaik sangat tu?



Hah! Korang nak jadi secantik dan sejelita seperti Dato' Siti Nurhaliza serta Nurul Syuhada kat atas tu? Nah, inilah masanya dong. 








Antara koleksi yang ARIANI keluarkan untuk tahun ni :

Selendang Ariani Ekslusif



Selendang Ariani Ekslusif Koleksi Siti


Selendang Ariani Ekslusif dengan Renda



Selendang Jingga Ariani Ekslusif Sld French Lace


Selendang Putih Ariani Ekslusif Sld French Lace



Selendang Hijau Epal Dua Tone



Set Selendang & Inner Aleesya Jingga Cair Bermanik


Segala mak nenek ada kat page Zalora ni antaranya beg tangan, baju, blaus, seluar, kasut, jam tangan, aksesori dan banyak lagilah yang boleh dipadankan dengan set tudung Ariani ni. Tak tertaip kalau nak tulis kat sini. Kebas tangan iols uols! Muehehehe



Sekarang ni ZALORA tengah buat promotion besar-besaran tau. Diorang ada bagi Diskaun RM20 kepada pelanggan-pelanggan tersayang diorang. So, kalau nak pi lah ramai-ramai pakat kelebek-barang-barang diorang, mana tau ada yang berkenan di hati =D


Kalau teringin sangat nak nampak anggun serta jelita macam Dato' Siti Nurhaliza serta Nurul Syuhada kat atas tu. Apa tunggu lagi, celapak la laju-laju hentak page kat bawah ni! =D






P/S: Insyaallah, ada sedikit buah tangan dari ZALORA kepada hengkorang-hengkorang yang rajin komen-mengomen kat bawah ni. Mohon tinggalkan e-mail ya wahai Cik Bedah - Cik Bedah sekalian alam. Siapa yang bertuah, bakal di contact kelak! Muehehehe =D


Kalau suka boleh lah LIKE =)
               

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Kenapa Orang Suka Naw Buat Duck Face Masa Berselfie?


Boleh tak aku nak meroyan pagi-pagi buta ni dengan tajuk entry yang tah hape-hape? Nak tulis ke tak? Nak tulis ke tak?  Arghhhh! Ghasak jelah! Lama naw aku tak buat tajuk merapu meraban macam ni. Bila tangan ni gatal naww nak menaip, ginilah jadinya kak Esah Orked Oiii! Muehehehe




Sebenarnya, aku baru habis sesi orintasi bersama student baru kat Uni aku ni. Makkk aiii! Kemaheng meletop-letop urat peha tulang rusuk kanan aku ni berlari berkejaran dok buat cherss tepuk amai-amai belalang kedek-kedek kat budak-budak ni! Lepastu tu, rasa macam seksi je bila aku dok samm minna minna eh eh, wakka wakka eh eh tertonggek-tonggek tak tentu arah dok buat senam aerobik kat atas pentas tu ! Rasa pinggang dah mengecik 40cm ke 28cm jer aku rasa sekarang ni. *Over =D




Dewasa ini.... Perrghhh! Skema nak mampus ayat! Muehehehe. Masa sesi orintasi kat Uni aku ni berlangsung. Kemaheng ramai lagi, aku tengok junior-junior ni dok selfie bagai nak rak kasut. Especially gurl la. Lepas tu, dekat depan telefon masing masing, muncung-muncung mulut, kembang kembang hidung, kembung-kembung pipi, sepet-sepet mata. Kononnya nak bergambar kenang-kenangan letew. Muahahaha




Kalau aku, nak kata kuat berselfie. Gagah jugak ah berselfie kadang-kadang. Tapi masih dalam kawalan lagilah kalau nak berselfie sambil buat 'duck face' tu. Ada hari tu, punyalah baikk dok syiok selfie sorang-sorang kat bilik, konon-konon budget muka macam Brad Pitt masa zaman beliau masih muda-muda belia dulu dok selfie sorang-sorang kat dalam bilik. Prakkk! Tiba-tiba pintu bilik dikuak hebat ! Rupanya mak aku dok skodeng masa aku dok tengah syiok selfie sambil beliau geleng-geleng kepala slow motion! Perghh! Luluh hati beliau tengok aku dok kembung pipi sambil senyum kambing gurun depan phone sorang-sorang. Kantoi bakk hanggg!!! =D




Kenapa orang suka naww buat duck face kalau tangkap gambar ataupun berselfie? Antara alasan-alasan yang konkrit lagi munaserawak ialah :


1) Lantak aku lah, telefon aku bukan telefon engkaupun

2) Rasa confident level tinggi nak meninggal kalau berselfie sambil buat duck face

3) Kalau buat "duck face" baru nampak shape V muka kitew. Ihiks!

4) Jeles letew tak ada smart phone

5) Saja suka-suka nak hilangkan stress kerja yang berlambak kat ofis tu

6) Bila berselfie sambil buat duck face,  kitew rasa rahang pipi kitew macam Angelina Jolie la!

7) Saja nak felling-felling berrrrrangan macam retis Korea!

8) Terasa diri macam abang-abang sado gym bila selfie sambil kecut-kecutkan bibir ketap-ketapkan gigi sampai nampak gusi

9) Bila berselfie sambil buat duck face, mesti orang akan panggil kita Anzalna Nasir! Kau ade?
    Ahakzs!

10) Trend kot.

11) Suka tengok muka sendiri kat kamera phone, rasa macam flawless gila babas jer! Muehehehe

12) Dah kawan ajak selfie. On je lah.

13) Bila upload gambar kat facebook, twitter mahupun instagram ramai gila orang like bila kitew buat duck face. Sebab tu la kitew suka berslfie sambil buat duck face tu.

14) Rasa chantek! Rasa Handsome kot!


Hambekk! Berjela list down alasan yang konkrit bak simen cap kereta surung kenapa orang suka berselfie sambil buat duck face! Alaah, nipu naww la kalau saudara saudari di luar sana tak mengaku yang saudara saudari tak pernah berselfie. Kalau tak tu, bagus lah kerana saudara saudari masih menjaga akhlak yang murni tidak memuncung-muncungkan bibir mahupun mengembung-ngembungkan pipi di khalayak umum! =D







Said: Aaaaaaaaaaaaa!!!!



Oklah stop tulis dulu. Kang ada yang termuntah hijau biru kuning pelangi pulak dok baca entry panjang bergulung nak meninggal ni. Apa-apapun selfie itu bagus untuk kesihatan rohani. Ehhh? Muehehehe.





BYE


P/S: So, Apa Alasan Korang Untuk Berselfie? ;)


Kalau suka boleh lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Wira Malam Bukan Sekadar Pendekar! Pilih Yang Ori Saja Bang! Tak Ori Terus Buang!


Siapa tak kenal dengan Produk Legacy Secret ni. Tambah-tambah lagi Jus Wira Malam ni. Mantap baq hangggg!! Kau toleh je lah muka kau kat kedai Jamu makcik Leha Zainab ke, Pharmacy Pekan Rabu Aloq Setaq ke, Kedai ubat Muthu Sami A/L Muthu Kapoor ke, mahupun pasar malam Simpang Kuala Perlis sekalipun. Bersepah-sepah dah benda alah produk ni ada jual. Al maklumlah, produk makin hot dan hits!


Dulu aku pernah buat review pasal produk Wira Malam kat entry nie. Banyak khasiat yang ada dalam Jus Wira Malam ni. Produk ni dirumus khas untuk lelaki yang mengalami masalah lesu dan tak bermaya. Studentpun ok kalau nak amalkan jus Wira Malam ni. Untuk kuatkan stamina. Lagi-lagi student macam aku ni, pergi kelas jalan kaki sikit je, makk aii! Mengah mengalahkan perempuan mengandung anak kembar tujuh bulan! Tu belum lagi kalau kelas sampai ke petang. Balik bilik terus LUP di atas katil sampai terbongkang! Muehehehe


Tapi, jangan la plak dok berangan tak tentu pasal, lepas minum jus Wira Malam ni, dok aim muka akan terus jadi macam Bradd Pit mahupun Edward Cullen? Memang nak kena baling dengan terompah jepun jamban jiran belakang rumah la kat muka kau kalau dok berangan meroyan melebih-lebih macam tu. Jus Wira Malam ni untuk pulihkan tenaga dalaman, bukanya bertukar wajah menjadi tampan dan menawan! =D



Antara khasiat beliau yakni Jus Wira Malam :

  • Membantu memulihkan tenaga dalaman lelaki  
  • Melancarkan peredaran darah 
  • Menjadikan anda awet muda trang tang tang!
  • Menguatkan daya ingatan 
  • Membantu mengawal berat badan
  • Meningkatkan kualiti sperma
  • Membantu menguatkan tulang 
  • Terasa macam baru awal 20-an walaupun umur sudah meningkat senja! 


Kalau nak maklumat lebih melampau lagi pasal produk Jus Wira Malam ni korang boleh hentak SINI slow-slow jiwang!



Tapi awas! Sebelum nak beli sebarang Produk Legacy Secret ni, kena check dulu betul-betul sebab yang tak original jugak sedang bersepah dijual di pasaran sekarang! Tambah-tambah produk Harum Malam dengan Wira Malam ni. Bersepah aku tengok orang jual dekat pasar malam. Jangan terbeli yang tak original sudah lah, kang kulit tu dah anggun gebu gebas macam Kak Ton kang, dahhh menggelupas terkopak kopek berlobang-lobang kang. Menangis tak berlagu Ramlah Ram pun sudah tidak berguna maaa.... masa tu! Muehehehe



Cara nak check :


1) Pengesahan Melalui Visual yakni gambaran - Tengok perkataan "LS" dari sudut serong 15 darjah. Kalau tak ada benda alah perkataan "LS" tu, tak ori lah tu. Hati-hati di jalan raya, jangan sampai mulut ternganga. Muehehehe









2) Pengesahan melalui sentuhan - dekat lebel cetakan tu rasa macam timbul-timbul tengelam. Kemaheng timbul-timbul tenggelam timbul-timbul tenggelam. =D







3) Pengesahan melalui QR wechat! Imbas produk terus zupppp keluar detail!




Peringatan manja!!! 1 QR, kod hanya boleh imbas 5 kali saja. Kalau lebih had, korang akan dapat number telefon Syarikat Legacy Secret untuk pengesahan sekali lagi. Kalau nak tengok video boleh picit sini sampai lumat pun boleh sayang!



Kalau berminat nak beli untuk cik habang tersayang ataupun diri sendiri? Alahhh... tekan saja link kat bawah ni. Insyaallah, owner-owner semuanya peramah ! =D

      www.harummalam.com
      www.legacysecret.com





Tu sajalah nak habaq kat hampa semua! Tak mau cakap banyak, satgi tak pasai-pasai hampa baling muka aku dengan pelepah nyioq nam ploh nam das! Sekian saja beqita tergempaq dari utara Kedah untuk kali ini! Sekian terima kasut daun keladut! lain harut kita bertemut lagut! *Merapu. Muehehehe =D



Kalau suka boleh Lah LIKE =)


Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Resepi Kek Batik Yang Senang, Mudah & Cepat Nak Buat!


Kali ni tekak macam teringin nak lahap benda alah kek batik ni. Kemaheng semangat pergi kedai runcit Ah Seng dok beli bahan-bahan benda alah nak buat kek batik ni. Jangan ingat orang lelaki tak boleh buat, dalam banyak-banyak kek, aku rasa benda alah kek batik ni lah yang paling senang, seksi serta mudah nak meninggal nak buat! Yelah, tak payah susah-susah nak bake mahupun nak kena sukat-sukat tepung bagai. Campak je! Siap!!! Muahahaha =D



Cak!!! Muehehehe






Meh sini nak tunjuk benda alah bahan-bahan nak buat beliau :

1 Paket Milo (Guna yang paket kecik je, jangan hentam guna yang satu tin besaw tu pulok ye wahai cik Bedahku sayang!) =D

1 Paket Biskut Marie (Tak kisah nak guna perisa apa, macam aku, aku guna perisa biskut marie coffee masa buat kek batik ni, sebab tu tak nampak sangat corak kebatikkan beliau dalam gambar kat atas tu)

@1/2 tin susu pekat manis (Kalau tak kuat manis letak suku jelah, kalau yang jenis tak puas kalau tak manis, nak makan manis jugak, boleh lah tuang satu tin terus tapi tak digalakkan lah eh, kang tak memasal kena potong kaki kiri plak kang kencing manis! Dah menyesal tak sudah cik Bedah ooii! Muehehe)

Ais Krim Coklat sebagai bahan penyedap nak santap dengan lebih dassshyat! =D

@ Air Setengah cawan sudah bah.



Cara-cara nak buat beliau yakni kek batik tersebut :


Asas nak buat, korang haruslah hentak-hentak manja benda alah biskut marie tu sampai jadi macam gambar rajah kat atas tu hah. Jangan pergi blender pulak biskut tu, kang tak memasal cik abang baling belanga kang kat muka(peringatan bagi akak-akak yang dah berkahwin, yang masih bujang, abaikan).







Lepastu masukkan air dan susu pekat manis kacau sampai sebati. Kalau benda alah air tu korang nak gantikan dengan butterpun boleh jugak. Tapi aku tak suka sangat butter, sebab tekak tak boleh nak terima. Al-maklumlah orang kampung! Orang kampung, orang kampung jugak, jangan nak masukkan belacan sudehhh kang tak memasal jahanam resepi pulak kang! Muehehehe







Masukkan Milo(kalau dalam iklan kat TV tu, siapa yang minum Milo kemaheng lagi lari laju nak meninggal tak ingat dunia, gila over nak mampus iklan tu!) satu paket tu dan kacau laju-laju taknak bagi benda alah milo tu berketul. Kalau boleh perlahankan api sikit masa tengah kacau tu, jangan dok bernyanyi tak tentu hala pulak masa tengah kacau tu, kang terlanggar pantang larang kang tak boleh menanyi kat dapur time tengah masak, tak memasal je korang jadi macam kat dalam Entry Nie pulak kang. =D









Lepas Milo agak pekat dan mesra di dalam kuali tu, boleh lah campakkan benda alah biskut marie tu dalam kuali secara bermarathon sambil angkat-angkat kening tiga kali! 






Balik-balikkan dan gaul lah biskut marie tu sampai beliau sebati serta harmoni bersama Milo di dalam kuali tersebut! *Merapu 







Lepas semua dah sebati, korang masukkan lah dalam apa-apa bekas, tak kisah lah bekas tu nak bentuk petak ke, bulat ke mahupun tiga segi bergerigi sekalipun, ghasak je! Yang penting masa tengah masuk tu tekan-tekan sikit dengan sudu biar mampat dan padat!


Rasa-rasa macam dah puas hati, masuk dalam peti ais. Waktu yang afdhal, dalam 5 jam macamtu la kalau nak biarkan dalam peti ais tu. Kalau nak biar semalaman dalam tupun lagi ok! Jangan tak sampai setengah jam masuk dalam peti ais, korang dah gelojoh nak potong pulak, kang menjejer-jejer kek batik tu kang!






Dah siap! Dan boleh lah dilahap serta dihadap begitu saja! Kalau suka makan benda alah kek batik ni dengan ais krim? Letak je setampuk ais krim kat atas permukaan beliau! Ikut kepada selera anak tekak masing-masing lah macamana cara korang nak lahap dan hadap! Muehehehe



Senang je kan nak buat benda alah kek batik ni? Dah ah senang nak buat, bahan-bahan pulak bukan main simple nak mampus! Pergi lah cari kedai Makcik Timah ke, kedai uncle Limm ke mahupun kedai auntie Tivvia sekalipun, komfem-komfen ada je bahan-bahan beliau =D 



Benda alah kek batik ni ada banyak version, setengah orang tu ada letak telur, tapi tak tahu lah kalau letak telur lagi sedap ke hape ke kan. Ada jugak yang suka kek batik ni lembik-lembik, ada jugak yang suka rangup-rangup dan ada juga yang suka empuk-empuk. Its up to you babeh! Muahahaha




Nak lagi kelainan dan lebih bervariasi? Korang boleh jugak pelbagaikan dengan masukkan nestum, kacang mahupun oat kat dalam benda alah kek batik tu. Janji kena dengan tekak!



Akupun tak ada lah terror mana nak buat benda alah kek batik ni. Main hentam tembak gedebush gedebash je buat ni. Tupun nasib baik ada rupa jugak. Yang penting! Dimana ada kemahuan disitu boleh rujuk blog Santan! Muehehehe =D Kalau korang ada resepi kek batik yang lagi auummmm dan walllllllllllahh!! Hello-hello lah sama ye kat komen bawah tu!




Ok Chawww!



Kalau nak bermanja dan bergeletek lebih mesra lagi dengan SM, korang boleh lah Hentak padu-padu kat Sini! =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Boleh Gelak Sampai Tertonggek Kalau Faham Maksud Nama Kuih-Muih Nie Betul-Betul! =D


Hai Uolls! Bertahan lagi ke tidak Puasanya tu Uolls Uolls sekalian alam? Alhamdulillah, Iolls disini tak tertinggal lagi ler puasernyer. sebab tu la, muka Iolls seceria & seglowing muka Felixia Yeap, gituh. Hiks! (Sambil menggelupur kibas-kibas bulu mata macam Che Ta). Bapak gedik nak mampus pulak aku di bulan Ramadhan yang mulia ni dok Uolls Uolls bagai, Kalau mak aku dengar aku dok uolls uolls bagai, mau kena hempuk muka kacak Brad Pitt aku ni hah dengan belanga belakang rumah kalau dia dengar. Muka Brad Pitt? Puihhh!! Kena Hempuk sekali lagi dengan belanga belakang rumah, sebab budget nak mampus muka mengalahkan Brad Pitt! Muehehehe


Perghhh!!! Lama naw aku tak berronggeng mak inang kak tipah payung kat sini, maunya lama naww aku tak berronggeng mak inang kak tipah payung kat sini, asyik sibuk je memanjang dok tengok Ketuk-Ketuk Ramadhooonnnnn. Tepat 12:30 tengah hari, aku je ah yang dok kongker TV dengan mak aku dok tengok benda alah Ketuk-Ketuk Ramadhooonnn tu. Yelah, tak ada cerita best, kat astropun asyik ulang-ulang je cerita, tu yang samdul sangat tu dok tengok benda alah Ketuk-Ketuk Ramadhooon tu. Apa lagi, Mau hangin satu badan la bapak aku, sebab aku dengan mak aku asyik dok bergelak tertonggek macam langsuiirrr je kat dalam rumah tu dok tengok benda alah Ketuk Ketuk Ramadhooonnnn. Tengok Ketuk-Ketuk Ramadhonnn pun boleh bergelak tertonggek macam langsuir? Kau gila ke hape SM? Tak pernah dibuek orang! Gilo! =D


Atas tu baru intro. Biasalah, kat sekolah Karangan always dapat A+, kalau cikgu kasi suruh buat karangan 350 patah perkataan je, apa kelas aku nak tulis 350 patah perkataan je? Harus lah aku sauk sampai 600 patah perkataan. Biar berbuih sikit mulut cikgu nak baca, hambeek cikgu! Nak sangat!(Apa kes ni nak emo-emo dengan cikgu?)  Tu yang bila dapat menulis mengalahkan reporter majalah DARA tew. Pang!!! kena penampor jepun! Muahahaha


SM : "Hoi! Asal ni tak pasal-pasal kena penampor Jepun pulak ni? Ini tidak adil, tidak adil bagiku..."

Sheila Rusly : "Sebab kau riak nak mampus di bulan Ramadhooonnn yang mulia ni! Membongakk jer koja! Anda jangan kemana-mana, bertemu lagi kita selepas ini dalam Ketuk-Ketukkkkk Rammmmadhoon. Alhamdulillah! "



Mak Aii?! Sheila Rusly pun tersangkut sekali. Apa kes ni? Nampak tak, pengaruh Ketuk-Ketuk Ramadhonn sangat kuat dalam diriku yang sesuci dan seputih tepung jagung cap rambutan kuning langsat! Menangis Meratap Meraung kalau Sheila Rusly terbukak blog ni hah. Apa-apapun I tetap sayang U ketat-ketat kak Sheila Rusly! Sebab umur U sama dengan umur mak I! Ehhh?! Muehehehe. Kalau merapu, sampai ke subuh pun tak habis! Jom! Aku nak cerita asal usul kuih-muih kat bawah ni hah mengikut PANDANGAN dan KEMERAPUAN aku! Lets go babeh! Muehehehe




1) Kuih nie tak hadelah chantek mana? Tapi memang budget anggun nak meninggal la perangai beliau. Kalau jantan-jantan dok fewit-fewit kat beliau, Comfirm-confirm, buat-buat melentik sampai tak ingat dosa pahala! Dah la berlobang kat tengah-tengah. Nak kata beliau chantek? Puihh!  tak hade shape langsung! Siapakah beliau? Beliau ialahhhhhhhhh......


Kuih Puteri Ayu!





2) Perghh! Kuih ni, kalau ada kuih-kuih lain dok cari fasal tak tentu hala dengan beliau. Confirm-confirm kena lembing sampai meninggal dunia dengan beliau. Bukan lembing pulang ke dayang ye, itu lain cerita boh! Muehehehe. Aweks beliau? Haruslah kuih puteri ayu yang budget cun nak mampuss tu! Beliau lah antara kuih-kuih jantan yang termacho di seantero bazar Ramadhoonn. So, siapakah Si kuih yang berani mati nak bunuh kuih-kuih lain ini? Beliau haruslahhhhhh........


Kuih Lompat Tikam!





3) Benda alah kuih ni always kena hempuk dengan peti ais kat muka sebelah kiri dengan abang gengster tak henggat dunia yakni kuih lompat tikam? Why?! Why?! Why?! Sebab kuih ni selalu cari penyakit dengan kuih-kuih lain. Datang dekat kuih ni cakap lain, pergi pulak dekat kuih lagi satu mengata kuih tu. Apa lagi, always la kena bedal sampai bisul kat ibu jari kaki sebab cakap tak serupa bikin dan bermuka-muka. Kalau pandai, siapakah beliau? Beliau adalahhhhhhh.....


Kuih Talam! 




4) Waktu sahur? Tak payah nak kejut-kejut kuih nie. Sharrrp! 4:30pagi? Bangun sendiri dengan cerdasnya untuk menyantap serta menyediakan juadah sahur! Mau nya tak pengsan pagi-pagi buta kalau korang bangun, tiba-tiba ada seketul kuih dok sibuk goreng ikan haruan buat masak lemak cili api pagi-pagi buta dok sediakan sahur kat korang. Mau berselerak tak cukup kaki lari, tapi takpe kuih ni baik, tak macam kuih talam tu, asyik nak bermuka muka saja. Siapakah beliau yang bangun sendiri sahur sampai tak payah orang lain nak kejut-kejut beliau sampai bangun? Beliau ialahhhhhhhhh......


Kuih Bangkit!




5) Perghhh! Dari jauh bau macam orang tak mandi berhari hari! Dah macam-macam member-member kuih yang lain dok tolong beliau. Tak jugak wanginya hah! Bau busuk makin menjadi-jadi adalah! Sampai kuih puteri ayu pun feed up dengan beliau. Mandi lulur nam belas kali pun bau tetap menyentap! Tapi, kalau time hari raya! Perghh!!! Tak henggat opah-opah kat kampung dok timbuk-timbuk beliau sampai kembang! Lama pulak tu nak bagi beliau kembang! Dah ah berbau, nak buat bukan main Hazabbedul lagi! Siapakah beliau yang berrrrrbau sangat ni?! Beliau ialahhhhh.....


Kuih Bau-lu!




6) Kuih nie diinspirasikan daripada sejenis binatang. Bila berjalan? Makk Aii!! Lembab nak mampus! Macam nak hempuk je beliau kat atas tanah laju-laju. Ada satu hari tu, kuih-kuih lain boikot beliau secara berjemaah tak ajak beliau pergi Bazar Ramadhon sama-sama sebab beliau ni lembab nak meninggal sangat bila jalan. Dah ah kuih bangkit suruh beliau beli air tebu gajah pun beliau tak nak. Apa lagi menyirap air sirap Kordial ah kuih-kuih lain dengan beliau! Sudah lah lembab, malas tahap Hazabbedah lagi tu! Siapakah kuih yang membuatkan kuih-kuih lain menyirap tak henggat dunia dengan beliau tu? Beliau adalahhhhhh....







7) Kuih ni always dicemburui oleh kuih puteri ayu! Sexy sangat uolls katanye! Ada satu ketika dulu, sampai terjadinya perang tarik-tarik rambut antara kuih ni dengan kuih puteri ayu sebab berebut kuih lompat tikam! Kau rasa? Muehehehe. Yang tak bleh blah batu belah batu bertangkup tu, Kuih-kuih jantan yang lain asyik mengendap beliau je kalau beliau nak bersiram kat tepi telaga pagi-pagi buta. Motif sangat beliau nak bersiram kat tepi telaga pagi-pagi buta, mengada-ngada tau kuih ni nak bersiram pagi-pagi buta bagai. Kalau beliau dah start mandi tu.  Perghh!!! Haruslah tunggu sampai 2 jam kalau turn orang lain nak  mandi. Bapak lama nak pengsan kalau beliau mandi. Tapi takpe, sebab beliau cun dan seksi, dimaafkan! Muehehehe. Siapakah beliau? Beliau adalahhhhh.....


Kuih Puteri Mandi!




8) Terawih? Kuih ni tak pernah tinggal terawaih hokeh! Setiap hari di bulan Ramadhon Terawih always 21 rakaat ! Memang solute gila babai la kat kuih ni. Dah ah kacak, alim pulak tu. Walaupun kuih ni sentiasa dihasut oleh kuih talam supaya bermain meriam buluh malam-malam dengan beliau. Tapi kuih ini sangat kuat imannya! Beliau lebih memilih untuk menunaikan solat terawih daripada membuang masa berhazabedul bermain meriam buluh dengan kuih talam yang bermuka-muka tu! Alim tak beliau? Untung laa kuih puteri mandi dapat beliau! Eh?! Muahahaha. So, siapakah beliau yang alim dan muka sesuci Imam Muda musim Ke tiga itu? Beliau ialahhhhh.....



Kuih Ketayap!




9) Kuih ni dengan kuih baulu lebih kurang je bau dia. Busuk! Busuk-busuk beliau pun, beliau tak adalah busuk hati macam kuih talam tu. Asyik nak laga-lagakan orang saja kerjanya! Status beliau? Beliau pernah tergoda dengan kejelitaan kuih puteri ayu, sebab kuih puteri ayu pernah hantar juadah Char Kuey Teaw kepada beliau untuk berbuka puasa. Tapi sayang! Kena reject serta kena penyodok penyapu free je dengan kuih puteri ayu sebab melafazkan cinta sambil main piano kat warung Makcik Peah Labu Sayung sambil menjatuhkan air muka kuih puteri ayu di khalayak orang kampung! Tapi beliau tak tahu, dalam diam ada kuih lain yang meminati beliau! Kuih tersebut ialah kuih siput betina! Pun bolehhhh! Muehehehe. Apa nama kuih yang busuk setaraf dengan kuih baulu ni? Beliau ialahhhhhh....


Kuih Taik Itik!




10) Beliau tidak memakai susuk, apatah lagi memakai Safi Rania Gold Perfect Ten! Tapi muka beliau tersangat lah shinning dan glowwing nak mampus! Sekali tengok? Perghhh! Kalah Anzalna Nazir! Neelofa? Memang carta terbawah ah. Antara ramai-ramai kuih wanita yang lain, beliau lah kuih yang paling berseri-seri antara ramai-ramai tu. Apa lagi, bercerai berai lah kuih lompat tikam dengan kuih puteri ayu sebab nak kahwin dengan kuih yang satu ni. Tapi kuih puteri ayu tak sanggup berjanda sampai ke tua. Beliau sanggup bermadu dengan kuih yang satu ni. Apakan daya, kuih yang satu ni kan antara yang tercun nak meninggal di kalangan kuih-kuih yang lain! Yang bestnya pasal kuih ni, beliau telah mengeluarkan satu produk kecantikkan komestik yang terlebih lajak laris dipasaran iaitu "Ratu Odah Jamu Mak Aku, Mak Kau Tak Ada"! Kalau nak muka berseri-seri macam beliau, boleh ah beli produk beliau secara bermarathon iaitu produk "Ratu Odah Jamu Mak Aku, Mak Kau Tak Ada" tu! So, siapakah di sebalik kejelitaan dan keanggunan kuih ini? Beliau semestinyaaaaaaaa......


Kuih Seri Muka!




Mak aii! Kebas jari kaki dok menaip entry kali ni. Amacam? Gila meraban nak mampus tak entry dok cerita pasal benda alah kuih-kuih kat atas tu hah? Tapi serius, segala cerita di atas tu hanya lah suka-suka saja. Tak ada kena mengena langsung dengan yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia. Yang tengah koma kat Hospital pun memang tak de sangkut paut langsung! =D


Lagi satu, lama tak buat entry meraban macam ni. Tu yang tergedik-gedik tak henggat dok Uolls Uolls serta berfantasi mengalahkan sinetron Indonesia "Dunia Khayalan Dunia Impian" kat TV3 tu. Yang penting! Entry harus lah panjang mengalahkan kertas kajang nak buat pembentangan budget negara untuk tahun 2015 nanti! Muehehehe


Special puasa punya! Kalau nak baca Entry hantu yang femes amous kat Malaysia versi kartun korang boleh Tekan Sini! Hiyakkk!!! Kalau nak baca entry kartun macamana Impian aku berpuasa masa zaman hingussssan dulu-dulu, korang boleh karate kat Sini pulak! =D


Sebelum Iolss nak memblahkan diri, sudi-sudikan tatap cuping telinga gebus Uolls tu dengar serangkap pantun daripada Iolls! *Gedik nak mampus lagi sekali ! Muehehehe


Buka Puasa Melantak Lepat Liat Sampai Sengkak Tak Henggat
Waktu Sahur Liat Nak Mampus Bila Nak Bangun Pagi 
Bulan Mulia Ni Tak Payahlah Nak Mengumpat Sangat
Yang Penting Ikhlaskan Diri Sucikan Nurani!





BYE!



Nak Berkenal-Kenalan lebih rapat lagi dengan Santan Manis? Hentak dengan gusi kiri Kat Sini! =D
Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Testimoni B'Vite! =D

Dulu, aku pernah cerita pasal Produk B'Vite ni Kat SINI. Berjela-jela  khasiat yang ada dalam Produk B'Vite ni kalau nak tahu. 


Sehingga akupun terpengaruh sama dengan Produk B'Vite ni, bila dapat tahu khasiat dia bagus untuk kesihatan. Alhamdulillah, selepas tiga minggu penggunaanya. Kulit dulunya kusam, cerah la sikit daripada sebelumnya. Kulit aku ni jenis berjerawat teruk, tak sangka bila minum B'Vite ni, tak sampai tiga minggu jerawat semakin kurang, melompat bintang la kejap bila tengok cermin! Muehehehe





Sebelum & Selepas Penggunaan Produk B'Vite



Alhamdulillah, walaupun baru guna tak sampai tiga minggu, jerawat kat muka dah kurang sikit. Ni dalam proses lagi ni. Yang bagusnya tentang produk ni, bukan setakat kaum wanita saja boleh guna, lelakipun boleh juga amalkan beliau. Walaupun rupa bentuk botol Produk B'Vite ni pink pink Kebaya Cik Tipah gitu. Lelakipun tooootap boleh guna! Muehehehe


Produk B'Vite ni dari rakan-rakan blogger jugak yang perkenalkan. Mek Onie gedebus gedebas namanya. Kenal tak beliau? Kalau nak kenal lebih lanjut pasal Mek Onie gedebuss gedebass tu, boleh tembak Sini! Halooo - halooo lah sampai meroyan korang kat blog beliau ye! Perammmmah orangnya! =D


Ada lagi testimoni dari rakan-rakan blogger yang lain pasal produk B'Vite ni. Ternyata terserlah kejelitaan mereka selepas menggunakan Produk B'Vite ni. Antaranya Cik Yaya dan jugak Cik Azwar. Picit kat Sini dan Sini kalau nak tengok kejelitaan mereka selepas menggunakan Produk B'Vite! Lepas ni, Neelofa tak dapat cari makan ah jawabnya! 




Gambar Rajah 6.1



Gambar rajah 6.1 tersebut menunjukan Produk B'Vite tersebut. Produk ni bukan saja mencantikan kulit semata-mata, badan yang lesupun boleh jadi bertenaga. Kalau yang student macam aku ni, elok sangat ah kalau nak amal dengan benda alah Produk B'Vite. Masuk kelas kompem mata jadi terang dan tak mengantuk, walaupun subjek sejarah yang di ajar kat depan! Muehehehe =D


Kalau nak tempah? Senang dan mudah saja. Sila lah secara berkuak rentang korang klik link kat bawah ni hah :



Baiklah, setakat ini sahaja laporan daripada TV69 untuk kali ini, Saya, Santan Manis lenggang kangkung mak ilai-ilai sampai tersepak batu belah batu bertangkupun tak sedar, melaporkan dari Kodiang, Kedah. Kita kembali ke Sri Pentas! =D



BYE!



P/S: Kita Sekadar Mencuba, Selebihnya Terserah Kepada-NYA. =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Perghh!!! Terbaik Tahap Karipap Telur Ah Wani!

Hari ni aku nak cerita sikit pasal budak wani ni. Kenal tak dengan si wani ni? Siapakah beliau? Tunangan aku kah? Skandal masa zaman main congkak bawah rumah masa kecik kecik dulu kah? Ataupun wani ni merupakan salah seorang penjual karipap telur? Sebab, tajuk kat atas tu ada unsur unsur karipap telur? Oh men!!! Tak payah nak merepek syaitoooonnnn nirrrajimm sangat lah kat sini. Kang ada yang mengtekdarah terompah jamban pulak kang, sebab meroyan tak bertempat! Tak gitu cik Ainon? Muehehehe =D


Wani? Ohh. Sekali dengar suara beliau membuatkan hati gua cair beb. Tapi sayang seribu kali sayang, umur abang Santan dengan Wani, sangat ah jauh naw bezanya antara kita dek. Sebab umur Wani sama dengan adik abang Santan yang nak ambik SPM tahun ni. Arghhh!! Punah! kehkehkeh


Kalau nak merepek, sampai ke sudahpun tak habis. Ya udah semuanya ibuk ibuk, bapak bapak yang ganteng ganteng di luar sana. Enggak usah ributtttt ributttan dong, ayuh! ikut gue, gue mau ceritain serba sedikit tentang si Wani ni. Ayuh dong bergoyang gerudi dulu. Asiiiikkkkkkk bangeeeettttt!!!! =D








Haaa!!! Ni lah Waninya! Kenal ke idok? Sebenarnya si Wani ni aku jumpa beliau dekat youtube semalam. Bosan bosan, tak ada kerja nak buat, tu yang menggelabah bulu tangkis dok bukak youtube sambil melalak-lalak macam orang terputus fius sorang diri kat bilik tu.


Sampai roomate aku nak bergayut dengan awek terchinta beliaupun tak senang duduk, dek kelalakkan aku yang tak hengat dunia tu. Itulah sebabnya, yang boleh terjumpa dengan beliau iaitu si Wani ni hah. Bukak je video beliau, Perghhh! ramai gila bantal kot orang dok view video si wani ni. Apa lagi, layan ah! Kemaheng tragik nak mampos explanation suasana nak bukak youtube tu aje dah melimpah ruah isinya hah. Bahasa Melayunya nak dapat A pun susah nawww. Mencik kite! *gedik. Muehehehe



Dengar je suara dia, perghh!!! Terus berrrrangan duduk dekat atas awan awangan sambil hayun hayun gitar macam nak cari pasal dengan Rozita Che Wan. Eh? Kekehkeh. Sedap nak meninggal jugak ah suara adik Wani ni! Kalau nak kata si Wani ni copy paste Najwa Latif ataupun Bobo. Rasanya tak jugak kot, sebab suara dia lain sikit dari Najwa Latif, dengan Bobo? Memang tak ahhhhh!!! Yang penting abang Santan nak support Wani kawww kaww punya kat sini. Sebab apa nak support Wani? Mana ah tau nanti boleh tompang glammer pat ploh pat kaki sekali. Ada la jugak tempias zass Zass Zass glammernya tu. Keiinnnn??? Buuuk! Kena hempuk kepala dengan baldi simen kedai Ah Chong sedas! =D






Apa apapun aku rasa suara dia boleh pergi jauh ni. Hilang stress kepala hotak berserabai kejap bila dengar si Wani ni cover lagu Hafiz & Rossa - Salahkah. Perghh!! Terbaik ah! Sentap cik Ainon kalau dengar ni. Kakahkah


Nah! Aku tolong uploadkan video si Wani ni untuk santapan korang. Hafiz & Rossa - Salahkah, cover by Wani :


video


Nak dengar lagi lagu-lagu lain cover si Wani ni? Lagu can ma li can kak Tipah payung ada ke tidak? Kalau nak tau lagu can ma li can kak Tipah payung tu ada ke tidak, korang boleh hentak kuat-kuat dengan jejari lentiks korang tu kat SINI sambil lompat bintang!


Dengar cerita beliau sudah dilamar oleh seorang komposer dah. Meletoppss tak henggat laa beliau lepas ni! Kalau dah glammer tu jangan lupa abang Santan ye dik! Miangsss nakss mampusss la pulaksss. Muehehehe




BYE.


Like lah sikit =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)