Bebudak Baik =)

Wira Malam??? Apekah itu?

Wira Malam? Apekah itu? Pontianak Harum Sundal Malam terbang bersiar-siar di waktu malamkah beliau? Ataupun beliau merupakan bekas jiran lama sebelah rumah aku dulu? Oh bukan! Semestinya tidak sama sekali wahai cucu-cucuku sekalian alam. Sebenarnya Wira Malam ni tak ada sangkut paut langsung dengan cerita Pontianak Harum Sundal Malam yang Maya Karin gebus gebas berlakon kat dalam filem tu, mahupun bekas jiran lama sebelah rumah aku dulu ke hape ke. Wira Malam ni, sebenarnya produk untuk kaum lelaki. Produk kaum lelaki? Macamana tu? Lelaki je ke boleh guna? Wanita pun nak guna jugak? Boleh ke tidak kalau wanita terjebak sama nak guna benda alah ni? Nak tahu lebih lanjut? Jom gebang bersama saya kat bawah ni! Muehehehe =D




Gambar rajah 1.5

Gambar rajah 1.5 tersebut menunjukkan Produk Wira Malam tersebut. Bagi kaum wanita yang tanya, produk ni sesuai jugak ke untuk kaum wanita? Sebenarnya, kaum wanita sangatlah tidak sesuai kalau nak pakai produk ni. Produk ni untuk kaum adam sahaja. Maaf menghampakan korang(yakni kaum wanita sekalian) Muehehehe. Kang, kalau kaum wanita guna kang, jadi lain plak kang. Elok-elok gebu gebas kulit tu, tak memasal-masal berbulu pulak kang satu badan. Dah menyesal tak hengat! =D




Alah, kalau wanita dia punya produk boleh guna Harum Malam. Kalau nak tahu lebih lanjut tentang Produk Harum Malam tu, bolehlah meroyan tak henggat tekan sampai pengsan kat SINI secara meletop gebaboom!!! =D

Jom aku nak cerita sikit tentang fungsi Produk Wira Malam ni :

@Mengoptimalkan fungsi testosterone lelaki

@Membantu mereka yang mengalami masalah libido yang rendah

@Melancarkan peredaran darah

@Meningkatkan kualiti ereksi dan tahan lama!

@Tidak menyebabkan jantung berdebar 

@Meningkatkan produksi androgen (hormone seksual lelaki)

@Memperbaiki jumlah sperma lelaki

@Membantu menyihatkan tubuh badan jika diamalkan setiap hari.




Bagi pengantin baru yang masih berkipas-kipas lagi tu, amat sesuai naw lah kalau si suami guna dan amal produk ni. Kalau pengantin lama nak gunapun tak ada masalah. Silap haribulan, pengantin lamapun boleh feeling-feeling macam pengantin baru. Muehehehe. Antara yang bagus pasal produk Wira Malam ni, Insyaallah dapat meningkatkan tahap kecerdasan mental mahupun fizikal yang tinggi serta menambahkan tenaga dalaman bagi kaum lelaki. Gila kau tak bagus! =D






Bahan-bahan yang ada kat dalam Produk Wira Malam ni, boleh tahan dasyat jugak ah, antara yang bestnya tentang bahan-bahan beliau :

@Butea Superba - Tahan lama bila ereksi.

@Tongkat Ali - Memantapkan tenaga seksual kaum lelaki

@Ginseng - Meningkatkan sistem ketahanan tubuh dan mengurangkan kadar kolestrol. Kalau yang badan berisi tu sangat baik ah kalau amalkan Jus Wira Malam ni.

@Saw Palmetto - Memberi kesan anti-estrogen dan anti androgenic yang juga merupakan anti pembengkakan prostat. 

@Ashwag - sangat bagus untuk meningkatkan kuantiti sperma dan tenaga lelaki

@Goji - Meningkatkan kesuburan, menguatkan daya ingatan dan menyokong kesihatan buah pinggang

@Guarana - Menjadikan anda awet muda trang tang tang bila guna! Dan jugak sumber tenaga keremajaan utama bagi tubuh

@Epimedium - untuk mengurangkan keletihan dan meningkatkan kadar testosterone lelaki

@Delima - Membantu menurunkan tekanan darah, membantu mengawal berat badan

@Kismis- untuk mencegah anemia, serta memberi tenaga dan menjaga kekuatan tulang.

@Habbatussauda - Menguatkan otot jantung, menambah tenaga dan anti penuaan dan juga mencegah
kebotakan!





Alah... Nak sihat tak payah nak malu-malu der. Hargapun aku rasa sangat ekonomi dan tak mahal sangat. Untuk Semenajung Malaysia cuma RM40 hengget sajo termasuk postage. Kalau Sabah dengan Serawak pulak RM45 hengget sajo termasuk postage, zap! Zup, Zip! terus hantar kat depan pintu rumah! Kalau pergi ambik sendiri dekat tuan dia lagi murah harga boleh dapat. Daripada melabur beli benda yang bukan-bukan, baik laburkan untuk kesihatan kita. Dapat jugak nak melompat-lompat bintang sampai ke awan dania, walaupun umur dah cecah 70 tahun masa tu. Tak gitu Pak Lebai Leman Semailku sayang?Muahahaha =D

Kalau rasa berminat nak tahu lebih lanjut lagi pasal Produk Wira Malam ni, korang boleh hentak dengan jejari lentiss runcing korang tu kat SINI. =D






Bagi Kak Senah Sanggul cekak pink, Kak Milah ronggeng berapi mahupun Kak Timah gerudi manja lenggang-lenggang kangkung tu, silalah suggest dekat cek abang cek abang tersayang ye. Alah... Untuk kebaikkan serta kebahagiaan bersama jugak kan. Tak salah pun. Muehehehe

Kepada abang-abang mahupun bro-bro di luar sana yang mempunyai masalah dalaman mahupun batin tu, boleh lah try dulu guna produk Wira Malam ni. Mana tau ngam. Apa-apapun kalau nak beli boleh lah klik secara bermarathon kat bawah tu hah. =D




P/S: Kita Sekadar Mencuba & Merancang, Segalanya Terserah pada-Nya =)



Kalau suka boleh lah LIKE =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Review Filem Divergent, Best Ke Tidok?



Ok, semalam dengan tak tentu hala tujuannya dok pergi tengok benda alah cerita Divergent ni kat wayang Alamanda. Mau melompat cicak tokek kawan aku si Zul tu dok ajak tengok benda alah cerita ni. Dia cakap best nak meninggal cerita dia. Sebenarnya, bab-bab cerita bertumbuk-tumbuk gedebash gedebush gedebuk ni aku tak minat sangat. Al maklumlah, aku kan pemalu orangnya. Pang! kena sepak takraw bergu dengan makcik Rokiah goyang gerudi dua dassss!!! Muehehehe. Alah, tak minat sangat ah dengan cerita lawan-lawan bagai nak rak kasut sekolah ni. kalau cerita seram hantu langsuir gigit leher ke, hantu pocong lari kain terselak ke, hantu raya mengilai sampai tak dak suara ke, minat ah jugak. Kehkehkeh *Abaikan =D

Ini semua propa nak meroyan tahap poyo tak bleh blah batu blah batu klikir Pulau Pinang sangat kalau aku cakap aku tak suka tengok cerita bertumbuk gedebash gedebush gedebuk tu. Semua cerita aku layan, tak ada nak bias-bias ni. Kau sua je ah cerita korea yang heronya romantik nak menggelabah sampai tak henggat dunia ke, cerita drama melayu sedddihhh sampai menangis lencun tisu cap Premier satu kotak ke, cerita Rosalinda Ayammor Ayammor ke, semua boleh layan! Kecuali cerita dunia khayalan dunia impian Indonesia kat TV3 tu. Sangat mengarut dan tak masuk dek akal cerita tersebut! Mau gila aku dok pikir dengan cerita tu, sebab dalam cerita tu semua binatang boleh dok bercakap selamber dekk je. Dah ah bercakap, lepas tu muka masing-masing tak ada perasaan langsung perasaan bila bercakap! yakni, binatang yang kat dalam cerita Dunia Khayalan dunia impian kat TV3 tu! Muehehehe




Bagi aku, cerita Divergent ni bukan lah cerita yang merapu untuk ditonton.Sebab dalam cerita ni sarat dengan nilai-nilai kasih sayang.  Bagi aku cerita dia lagi better ah daripada cerita Hunger Game 2. Pada pendapat aku lah, tak taulah kalau korang rasa Hunger Game 2 lagi best tahap gaban.


SINOPSIS:

Cerita ni mengisarkan tentang dimana manusia dibahagikan kepada puak yang berbeza mengikut personaliti mereka. Dalam cerita ni ada 5 puak, yang puak pertama ialah Candor (jujur), puak kedua Erudite (genius), puak ketiga Amity (nak kedamaian), puak keempat Dauntless (berani), dan puak terakhir Abnegation (suka tolong orang). Satu group lagi tak ada puak. yang group tak ada puak ni tergolong dalam puak yang bosan tahap nak meninggal. Tak ceria langsung kehidupan sapa yang masuk dalam puak ni. Dah lah muka masing-masing mencerut serta muncung je memanjang. Mau meroyan lah sapa yang terjebak dengan puak ni.

Nak dipendekkan cerita, masa Tris prior iaitu heroin dalam cerita ni pergi buat ujian untuk sahkan beliau tergolong dalam puak mana satu, keputusan ujian tersebut tidak dapat mengesan yang Tris Prior ni tergolong dalam puak mana satu. So, beliau punya keputusan ujian puak tersebut menunjukkan dia seorang Divergent ( Mempunyai kecenderungan lebih satu puak).




Masa ujian makmal dikenakan oleh Tris, muka yang dok buat ujian kat Tris tu sangatlah ketat nak hazabedah nawww! 


Lepas je ujian makmal tersebut selesai, keputusan untuk Tris adalah Divergent (cenderung kepada banyak puak). So, Tris tak cerita kat mak ngan bapak beliau yang beliau ni sebenarnya Divergent. Dia buat dono macam tu je ah, sehinggalah masa pemilihan dekat Choosing Ceremony dimana tempat nak pilih puak tersebut berlangsung.



Tris dengan abang beliau menunggu dengan penuh debaran nak pilih puak mana satu

Ok, lepas tu dengan muka selamber badaknya Tris telah memilih puak Dauntless (berani). Puak Dauntles ni lebih kurang macam tentera diraja Malaysia la kalau nak kasi contoh. Boleh? Muehehehe. Aku rasa sebab Tris pilih puak tersebut sebab dia tengok yang geng-geng dauntless (tentera) lompat-lompat sambil lari lari atas train macam beruk mak yeh tak cukup Vitamin C je masa nak turun dari train tu. Sebab tu aku rasa Triss pilih puak tu.

Lepas je Tris pilih puak beliau. Hambek kau, macam-macam ujian ado. yang tak boleh blah batu blah batu seremban tu, satu bilik kongsi lelaki dengan perempuan, tidur sekali hokeh. Macamana tu? kalau nak tau macama pergi ah tengok sendiri, kasi saspen sikit. Malas nak cerita lebih-lebih. Muehehehe



Lompat dari train nak pergi ke markas Dauntless diorang. Yang negro tu memang lawak nak mampus! Terbarai aku gelak dalam wayang. Kehkehkeh




Ujian pertama kena terjun bangunan. Sangat menggelabah hokeh kalau nak terus terjun.


Sepanjang diorang masuk ke dalam puak Dauntless tu, asyik ujian! Ujian! Ujian! kalau setakat ujian makan nasi dengan pekasam cik Kiah ke, ujian mandi pelampung secara berjemaah kat dalam kolam ke, itu tak kisah sangat. Ujian yang diorang perlu tempuh tu sangatlah menggelabah zirafah betina patah tanduk bak hannggg! Bukan main terseksa aku tengok sekor-sekor dok tempuh ujian yang diadakan di markas puak Dauntless tu. Stress aku! Dah kenapa pulak aku nak stress tiba-tiba. kau budget kau hero dalam cerita ni ke hape?! Muahaha =D



Scene baling pisau berlipat sampai gagap-gagap


Pisau berlipat tersebut makan tuan. Jahanam punya pisau berlipat! Muehehehe



Hai... nama saya Salmah Lendoh polkadot bintik-bintik coklat. hiks!






Masa ni babak Triss kena hentak berliku dengan hakak sado tegap nak meracau ni. Puas jugak ah Triss kena lanyak dengan dia masa tu.





Mak!!! Tolong! Dah tak tahan dah ni nak terkentut kat dalam air! Muehehehe



Pulun berlatih balik sebab nak lawan dengan hakak sado tegap tak henggat dunia tu. Nak mampus kalau tak pulun berlatih? kehkehkeh



Babak Romatissss!!!


Perempuan hidung lobos kat atas ni punca masalah segala-galanya!


Lepas Triss dah berlatih dengan bersungguh-sungguh sampai nak makan nasi pun tak menyempat. Apa yang jadi lepas tu? Siapa perempuan hidung kembang dok tenung pakwe Triss lama-lama tu? Jahat sangat ke dia? Adakah kelima-lima puak ni bersatu lepas tu? Yang pasti, harus ah tonton secara berjemaah dengan member-member korang dekat pawagam-pawagam berdekatan! Lemak ah nak cerita lebih-lebih, penat naw aku nak menaip tau. Muehehehe

Cerita ni kategori P13. Boleh bawak budak-budak kalau nak tengok sekali. Aku rasa cerita ni lagi better lah pada Hunger Game 2 tu, bagi pendapat akulah. kalau korang aku tak tahulah, mungkin korang rasa cerita Hunger Game 2 tu lagi terbaeeekkkk!!! kan?





Movie, movie jugak. Yang penting jangan kita lupa kepada saudara-saudara kita yang terkandas dalam MH370 tu. Sama-samalah kita doakan yang terbaik buat mereka semua. Pray for MH370. Amin...





BYE.


Kalau suka boleh Lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Blog Santan Manis Masuk Majalah Remaja?

"Hoi Santan, untung laa muka ko bertepek kat majalah Remaja". Masih terngiang-ngiang lagi dalam kepala hotak aku haritu, bila kawan aku bagitau blog aku masuk majalah Remaja. "Ye ye je, ko Pikah? Nak berApril fool dengan akupun agak-gak lah weh! Mau terkentut aku dengar kau cakap macam tu !". 

Lebih kurang macam tulah ceritanya, yang aku dapat tau yang blog aku masuk majalah Remaja daripada kawan aku si Pikah masa kat dalam kelas hari tu. Apa lagi, mau merempit katak pisang la aku dok paksa beliau suruh bawak majalah tu tunjuk menggelabah kat aku sebagai bukti yang kukuh bagai tiang konkrit di kaki bukit grik masa tu. *gerak-gerak-gerak khas... Gerak-gerak-gerak khasss... Gerak-gerak-gerak khassss....... Dah kenapa pulak lagu gerak-gerak khas Yusof Haslam tiba-tiba berkumandang secara berhazabedul ni?! =D

Mujur tak ada sodep nasi goreng paprik time tu, kalau tak, aku rasa sudah lama si Pikah pelangkung secara ektravaganza kat kepala aku sebab meroyan tak bleh blah batu belah batu seremban dok buat muka macam belangkas nak beranak seploh sambil dok mintak majalah Remaja tersebut kat beliau secara muka tak tahu baca Alip Ba Ta nya! Muehehehe







Cover depan majalah tepek gambar Stacy sedebuk sedebak sedebik! Tapi sedih jugak lah sebab dapat tahu lambat pasal majalah ni, majalah ni dah dua bulan lebih dah keluar, aku baru tahu. Ada sesapa yang ada terbeli dok?









Apa-apapun aku nak ucap ribuan terima kasih tak tergoyang gerudilah kepada team Remaja sekalian, terutama sekali kak Nurul sebab sudi email SM haritu untuk Majalah Remaja keluaran bulan Disember untuk ruangan Siber Blog. (Ko ingat ko menang AJL nak buat announcement sedemikian rupa?  Muahahaha =D)

Kepada kawan-kawan aku yang tak habis-habis dok ucap congrats sebab aku masuk Majalah tu. Terima kasih daun ketupat palas hari raya puasa la banyak-banyak, sebab bagi sokongan moral sampai berpeluh-peluh ketiak kiri aku nak baca ucapan congrats tersebut daripada korang. Tak lupa juga kepada member-member aku yang ramai jugak lah dok menghanjing sampai bunyi Aukk Aukk Aukk tak henggat dunnia dalam Pesbuk tu kat aku, aku tak ambik hatipun dengan korang. *Padahal hati panas nak hazabedah naww bila ada yang dok menghanjing-hanjing sedemikian rupa.  Kehkehkeh

Kalau korang rasa nak baca majalah ni, cer pergi cari Kat MPH tengok. Mana tau, kalau stok ada lagi.  Kalau ada lagi lah. Muehehehe

Sekali lagi, a big thanks to REMAJA because featured my blog on your magazines ! Thank you so much! *Over nak mampus la pulak mengipasnya cik Jenab oiii. Kehkehkeh =D





BYE.


Kalau suka boleh lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Nostalgia Sangat Dengan Gula-Gula Nie Zaman Aku Kecik Kecik dulu! Sapa Pernah Makan?

"Polis sentri one tu jaga, polis mati pencuri jaga. Ram ram pisang, pisang masak layu, jatuh dalam lubang sambar bapak yu. Tepuk amai-amai belalang kupu-kupu, tepuk bagi pandai emak upah susu." Masihkah kau ingat dengan lagu-lagu kekanak-kanakkan ini semua? Ke korang tak pernah nyanyipun lagu-lagu macam ni time korang kecik-kecik dulu? Nampak naww kebandaranya di sitew! Muehehehe =D

Pergh!!! Kalau mengimbau balik zaman kehingusan meleleh sedut-sedut tak lepas masa kecik-kecik dulu memang hazabedul tersangatlah seronok nak meninggal. Masa zaman tu, korang buat jelah apa yang korang rasa best nak buat, gerenti tak ada perasaan malu langsung time tu. Nak kentut bersepah sambil makan kacang tanah cap kuda ke?  Nak gelak kuat-kuat sampai jiran sebelah rumah meroyan berak bersepah ke? Nak lompat bintang sambil bergoyang gerudi macam orang gila ke? Mahupun nak telanjang bulat kat depan pintu rumah sambil tekup-tekup muka ke? Buat jelah! Zaman tu tak ada langsung nak pikir pasal masalah mahupun malu tak bertempat. Ko buat jelah sesuka hati apa yang ko rasa suka nak buat, tak ada orang nak kisah punya. Tapi kalau dah besar gedabak nipun ko masih nak telanjang bulat kat depan pintu rumah sambil tekup-tekup muka, silap haribulan makan selipar jepun lah kau jawabnya. Dah kenapa pulak kau nak telanjang bulat kat depan pintu rumah tu sambil tekup-tekup muka hoi! Dah nak mampus! Muehehehe 

Merapu dah berjabu, jom masuk isi pulak, kehkehkeh. Kalau kanak-kanak dengan gula-gula pulak? Memang susah naww nak dipisahkan. Zaman aku kecik-kecik dulu, gula-gula kat bawah ni memang famous-amos time tu. Kau masuk jelah kedai runcit Ah Liong pakai seluar pendek petak bunga-bunga ke, kedai runcit Makngah Bedah sanggul tinggi ke? Mahupun kedai runcit Muthu Sami Anak Lelaki Raja Kapoor gua musang sekalipun, mesti wajib punya jumpa gula-gula kat bawah ni aku rasa. =D






1. Gula-gula debu


Sapa pernah makan gula-gula debu ni sila angkat kening sambil mata buat-buat juling. Kenapa benda alah ni aku panggil gula-gula debu? Sebab bila kau bukak je penutup beliau, bersepah debu-debu cinta bertabur kat atas telapak tangan kau. Silap haribulan kalau kau hembus je debu tu, boleh jerebu satu flat. Muehehehe. Tapi aku tak suka sangat melantak banyak-banyak benda alah gula-gula debu ni, sebab rasa beliau pada awalnya akan mengeluarkan rasa masam sampai nak menangis sehingga menyebabkan boleh terkencing bersepah kat dalam rumah jiran sebelah! Bila dah lama-lama sikit kat dalam mulut tu, baru rasa dia beransur-ansur manis. Selalunya, aku basuh dulu dengan air paip belakang rumah benda alah gula-gula debu ni sebelum telan, sebab nak hilangkan rasa masam beliau yang tersangatlah hazabedul bila nak ditelandan dihadam. Untuk ibu mengadung mahupun sudah termengandung amat sesuai sangat ah nak melantak benda alah gula-gula debu ni puas-puas. Motif???!! =D



2. Gula-Gula Susu


Kau masuk je ah kedai Makngah Bedah Sanggul Tinggi time tu. Bersepah benda alah gula-gula susu ni. Harga murah nak meroyan benda alah gula-gula susu ni dulu. Kalau kau ada sepuluh sen time tu, kau boleh dapat empat bijik benda alah gula-gula susu ni hokeh. Tapi sayang seribu kali sayang, akibat aku asyik sangat berulang alik berlenggang kangkung dok pergi beli benda alah gula-gula susu ni kat kedai runcit Makngah Bedah Sanggul Tinggi. Dengan sesuka hati mak bapak ayam kampung jiran sebelah beliau je telah menaikkan harga gula-gula susu ni dengan begitu tragis sekali! Kureng asam punya Makngah Bedah Sanggul Tinggi! Habis punah ranah budget ekonomi aku time tu! Apa-apapun Makngah Bedah Sanggul Tinggi totap cun melecun! Muehehehe




3. Gula-Gula Batang Empat Segi


Aku tak tau nama saintifik sebenar benda alah gula-gula batang empat segi ni sebenarnya. Akibat bentuk beliau empat segi, sebab tu lekat nama beliau gula-gula batang empat segi tu dengan aku. Muehehehe. Sedap ke tidok benda alah gula-gula batang empat segi ni? Secara jujurnya memang tak sedap langsung rasa beliau! Why?! Why?! Why?!!!!! Sebab benda alah gula-gula batang empat segi ni keras macam nak mintak penyepak sulong! Kalau gigi kau baru nak tumbuh tu, tak payah berangan menggelabah gerudi sangat lah kau nak feeling-feeling melahap benda alah gula-gula empat segi ni. Elok gigi kau tu baru nak tumbuh, kang aku takut tak bertumbuh-tumbuh langsung gigi tu kang! Dah lompang gigi tu. Kehkehkeh


4. Gula-Gula Udang



Suka naw aku dengan benda alah gula-gula udang ni. Yang specialnya tentang gula-gula udang ni, bukan saja gula-gula yang kat dalam tu boleh makan. Dia punya plastik yang balut gula-gula udang yang kat dalam tupun boleh makan hokeh. Sebab apa aku suka nawww beli benda alah gula-gula udang ni time tu. Sebab aku cuma nak makan plastik yang bungkus kat dalam tu je masa tu. Memang masa tu otak tak berapa nak berkembang lagi kut. Bila mak aku tau aku suka beli benda alah gula-gula udang tu sebab semata-mata nak makan benda alah plastik yang ada kat dalam tu je, apa lagi habis merah menyala lah buntut ite diterjekan oleh mak ite! Sakit nawww buntut ite mase tu tew! Rasa macam best pulak dok cakap ite ite ite ni.  Macam nak hempok kepala sendiri kat tiang bendera sekolahpun ada jugak. Muehehehe



5. Gula-Gula Lipstik



Aku rasa benda alah gula-gula lipstik ni budak perempuan lah yang paling menggeletis semut api sekali akan beli gula-gula lipstik ni. Sebab apa budak perempuan time tu menggeletis semut api sekali akan dengan benda alah gula-gula lipstik ni. Elehh, sebab diorang budget dengan adanya gula-gula lipstik ni, dapat membuatkan bibir diorang jadi macam Rozita Che Wan letew bila pakai benda alah gula-gula lipstik ni masa tu! Lepas tu aku tengok, masing-masing pakat ramai-ramai dok kat atas para, sambil muncung-muncung bibir dok tenyeh benda alah gula-gula lipstik ni kat bibir masing-masing sampai berkilat. Berangan nak jadi macam bibir Rozita Che Wan letew bila pakai benda alah gula-gula lipstik ni time tu. Masalahnya, Rozita Che Wan dah terkenal ke time tu? Ahhh... Ghasak! Muahahahaha



6. Gula-Gula Hantu


Haa... Tadi bukan main sesedap nasi lemak Maklang Leha jekan dok mengata budak-budak perempuan pasal benda alah gula-gula lipstik? Meh sini aku nak cerita pasal budak-budak lelaki pulak bila pertama kali diperkenalkan dengan benda alah gula-gula hantu ni. lagi satu, jenis perangai budak-budak laki ni pulak, suka nawww lah dok buat benda pelik-pelik. Berhantu jugak ah mak bapak masing-masing time tu dengan perangai tak semengah anak masing-masing dengan benda alah gula-gula hantu ni. Mana tak berhantunya mak bapak time tu, semua lidah anak masing-masing dah macam-macam kaler lidah ada masa tu. Paling tak semengah budak-budak lelaki ah. Asyik nak jelir lidah je masing-masing sebab bangga dengan lidah yang sudah bertukar kaler menjadi biru, merah, oren mahupun hijau bijik nangka! Kau ingat cantik la lidah kaler-kaler bagai? Dah macam sesumpah dah lidah masing-masing bila dok jelir-jelir tak tentu hala akibat terlebih excited dengan benda alah gula-gula hantu tersebut, akibat wabak gula-gula hantu yang tersebar secara berkuak rentang masa tu. Makin pokai ah duit bapak aku, sebab hari-hari wajib beli benda alah gula-gula hantu tersebut sebab bangga mempunyai lidah yang pelbagai warna! Muehehehe





Benda alah kat atas ni bukan lah sejenis gula-gula. Tapi sangat familiar jugak ah zaman aku kecik-kecik dulu. Biskut gula tompok-tompok warna warni aku panggil benda alah biskut ni. Bukan main senak kepala dok bagi nama panjang-panjang dengan benda alah biskut ni. Kalau korang, aku tak tahu lah korang panggil apa dengan benda alah biskut gula tompok-tompok warna warni ni. Yang pasti! Sangat lazat nak meroyan benda alah biskut gula tompok-tompok warna warni ni bila makan petang-petang hokeh. Nak-nak kalau kau makan tengah hujan turun renyai-renyai sambil dengar lagu datin Sameon. Pergh!!! Tangkap cinta bak hangggg!!! Kena pulak dengan pasemboq Padang Kota, meleleh-leleh ayaq liuq bak hangggg!!! Aku rasa biskut tompok-tompok warna warni ni takdak kena mengena langsung dengan pasemboq Padang kotakot belah Peneng tu. Harap Maklum bak hanggg! =D


Aku rasa setakat tu jelah kut gula-gula yang familiar zaman aku kecik-kecik dulu. Ke ada lagi gula-gula yang aku tak sebut? Tapi dok tengah risau jugak ni, kalau Makngah Bedah Sanggul Tinggi tu, tiba-tiba je dapat detect blog aku ni. Mampus kena pelangkung dengan cangkul kebun bayambapak beliau secara bermarathon dengan beliau ni. Sebelum beliau terbaca entry mengutuk beliau kali ni, meh sini aku kasi pantun sebelum beliau pelangkung aku dengan cangkul kebun bayam bapak beliau.


Senam aerobik sambil mengumpat,
Elehh...  tak de kerja letew dok mengumpat bertubi-tubi,
Nak berhenti tulis dah ni tak menyempat-nyempat,
Ada masa kita merapu tak henggat lagi kat sini.



BYE! =D


kalau suka boleh lah LIKE =)
Keywords: Gula-gula zaman 80an-90an,gula-gula era 80an-90an,gula-gula zaman dulu, coklat dulu-dulu, coklat waktu kecik-kecik,coklat zaman 80an-90an,coklat era80an-90an, gula-gula zaman silam, gambar gula-gula zaman dulu, gambar gula-gula zaman 80an 90an, coklat masa kecik-kecik
Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)