Bebudak Baik =)

Dating Dengan Madu-Madu

Hai! Senangnya dalam hati! Bila beristeri dua, seperti dunnnia, annnna yang funnya!!!!! Bukan setakat dua mahupun tiga. Empat terus aku angkut pergi shooping sekali. Senang cerita! Ini adalah entry yang agak meloyakan anak tekak. Peringatan keras! Agak tidak sesuai untuk ibu-ibu yang mengandung mahupun sudah termengandung. Kalau meroyan nak baca jugak, silakan baca wahai ibu-ibu mengandung sekalian. kalau terberanak secara marathon, sila jangan nak salahkan aku! Sekian terima kasut daun keladut! Muahahahaha =D

Haritu, madu-madu aku plan ajak shooping barang dapur sikit dekat Times Square a.k.a TS. Baik naww madu-madu aku ni tau. Kemaheng ajak shooping sekali. Aku ingat kalau jumpa serentak, ingatkan nak tarik-tarik bulu hidung ke, nak  tonyoh-tonyoh cili padi dekat muka ke. Tapi firasatku silap sama sekali, siap bergelak ketawa riang ria di hari raya lagi depa semua ni tau. Fuh! Kemaheng mesra alam lagi depa semua ni ok. Senang nak buat bini. Muehehehehe



 Dari kiri Isone, istwo, isthree & isfour! Kahkahkah =D


Bergegaw kepale siku aku nak taip entry merapu macam jahanam ni hah. kalau mak aku tahu anak dia dah kahwin senyap-senyap. Mau terlucut kain batik beliau. Bukan setakat satu ataupun dua. Empat ok! Muehehehe

Sebenarnya, gila meroyan jugak ah tajuk entry kat atas tu. Dah kenapa dengan aku secara tersenyum hindustan nak kahwin empat pulak. Kalau kaya macam Datuk K ke, Datu Yusof Taiyob ke, takpe lah jugak nak angkut sampai empat sekali kan? Pergi kelaspun naik bas, ada hati nak kahwin empat. Puihhh! =D

Biasa lah, hari minggu kalau dekat Uni aku ni memang mati akal jugak ah kalau duduk dekat hostel. Nak-nak kalau tak ada program yang macam aku pernah cerita kat entry nie. Perghhh!!! Macam orang gila meroyan dok cakap sorang-sorang akibat tahap kebosanan yang sangat hazabedul & hazabedahnya sekali! Itu belum lagi kau terserempak dengan babi hutan dok berlari-lari anak tiri kat depan mata kau. Mau terjojol bijik mata kalau terserempak dengan beliau, yakni babi hutan tersebut! Muehehehe

Jalan penyelesaian untuk lari daripa aku menjadi gila meroyan tak tentu pasal ialah akupun ajak ah madu-madu aku keluar jalan-jalan kat TS. Kalau duduk terperuk kat rumah je madu-mad aku ni, mahu melayang periuk kukus pulut udang harimau jadinya. Itu yang bawak pergi jalan-jalan kat TS tu. nak eratkan silaturrrahim katanya. Taknak bagi syaitoonnnn nirrrrrajim hasut sampai bergaduh baling-baling selipar jamban! =D

Sampai je TS, terus serbu Old Town order-order makan dulu sementara tunggu isfour tak sampai-sampai lagi. Jalan jem katanya. Kehkehkeh




 Bergegaw-gegaw tangkap gambar. Mau tak gegaw, takut kena bantai! Muahahaha






 Bersama Istwo! Muehehehe


Lama naw isfour jem kat jalan raya. Perutpun dah kenyang dok bedal makanan dekat Old Town tu tadi, maka kitaorangpun pusing-pusing lah dulu dalam TS tu. Si isone yang bertudung biru tu nak naik benda alah ular pusing-pusing kat TS tu. Hajat tersebut terpaksa dilupakan secara terbreake mengejut nak naik benda alah ular pusing-pusing tersebut akibat cuaca yang tidak mengizinkan. lalu, Isonepun kecewa dengan rakusnya sekali! kahkahkah


Benda alah ular pusing-pusing tersebut. Selepas naik benda alah ni, mesti kemurungan sekejap akibat kekejangan otak yang dasyat. =D


Alololo... Merajuk la pulak si isone tu. Omeyyyyyyy angatt! Apekah??? Akibat tak nak muncung isone sampai ke telinga. Kitaorang pusing-pusing lagi dalam TS tu sambil dok kelebek-kelebek apa yang patut. Tak menahan tunggu isfour yang lama sangat akibat kesesakkan jalan jem kaya, jem nenas, jem strawberry mahupun jem buah duku. kitaorang siap main-main lif lagi kat dalam TS macam orang baru lepas mati laki! Mujur tak kena hentak dengan Pak guard kat situ. kahkahkah


Muka aku macam nak mintak paku payung je kan? Kalau paku pakis ok lah lagi. Muahahaha


Tunggu punya tunggu, akhirnya isfour sampai. Dengan muka tak bersalahnya boleh bagitau kitaorang yang kad bank beliau tersangkut dalam mesin ATM. Muka masing-masing dah macam termakan taik kambing gurun bila isfour menyebarkan berita buletin utama sedemikan rupa. Dah kenapa pulak boleh tersangkut dalam mesin ATM pulak? Isone, istwo serta isthree dah gelabah dah. Nampak tak keeratan hubungan madu-madu di situ? =D

Beberapa jam kemudian kad bank isone keluar balik. Fuh!!! Selamat aku! Kalau tak, mahu kopak rabak duit aku nak kena bayar itu dan ini untuk beli barang-barang shooping! Settle je pasal kad bank isone tu. Terus snap gambar tanda mengeratkan lagi hubungan silaturrrahim yang ada. Ecehhh... Padahal kalau kat rumah terbang habis periuk belanga kukus pulut udang harimau. Pandai naww berlakon! Muehehehe






Lepas masing-masing dah ada, terus menggelabah tak tentu pasal nak pergi shooping depa semua ni. Perghh!!! Menyirap gila aku, kemaheng lama nawww shooping! Cari baju sehelai, macam pilih cincin nak kahwin! Yang belinya cuma sebijik baju sahaja. Bersepah BM aku. Muahahaha

Memandangkan masing-masing dah tercungap-cungap asyik berjalan-jalan je kat dalam TS tu. Madu-madu aku ajak pergi tengok wayang cerita Hunger Game 2 ke ape ntah tajuk dia. Sedap macam makan cendol pulut Pak Mat Vibrate jugak lah cerita dia. Tapi aku tak suka introduction cerita ni, sangat lah lembab nak mampus macam siput bab 1. kalau rajin nanti aku buat review pasal cerita tu, kalau rajin ah. =D




 On the way nak menjahanamkan diri dalam punggung wayang, eh silap panggung wayang =D


Lepas tengok benda alah Hunger game 2 tu, masing-masing mata dah macam tercekek bijik buah kedondong dah masing-masing, akibat kepenatan yang melampaui batas jalan highway utara selatan. Perghh!!! Entry kali ni aku rasa agak panjang berjela macam cacing kerawet tak makan nasik goreng kampung sebulan pun ada jugak. Cukuplah sampai sini dahulu, kang aku tulis panjang-panjang lagi kang ada yang muntah pelangi pulak kat sini kang. Tak pasal-pasal aku kena sembur febreze pulak kat sini kang  Muehehehehe


 

Anak katak puru budget tersedak kuaci cap Sharipah Aini,
Ada masa aku merapu tak henggat lagi kat sini. =D



BYE


Kalau suka bolah lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Pengalaman Sepanjang Berada Di KTHO Yang Ohsem!

Perghh!!! Rasa macam nak terberanak kembar siam pulak aku nak join contest blog di saat-saat akhir ni. KTHO? Apekah itu? Adakah beliau sejenis buah rambutan kacukkan durian belanda? Mahupun sejenis plan insurans Takaful Nasional Berhad? Nak tau apa itu KTHO? Sila baca entry di bawah ni sampai meroyan tak hengat negara! Muahahaha

Pikir nam ploh pat nam ratus kali jugak ah nak join ke tak contest ni? Nak join ke tak? Nak join ke tak? Sampai menyeringai otak dok pikir benda alah ni. Alang-alang memakan sambal belacan cicah ikan perkasam, biar ah berpeluh sampai ke kutub India selatan. Erk? =D


Sebenarnya, kat Uni aku ni ada buat satu contest untuk cerita pengalaman sepanjang berada di KTHO ni. KTHO merupakan hostel tempat bergelak ketawa meronggeng secara berjemaah bersama rakan-rakan tercinta kat sini.  Lebih kurang macam tu lah maksud dia.

Pengalaman yang aku rasa tak boleh nak lupa masa first time aku datang daftar sini. Aku excident langgar dengan lembu jantan tompok coklat-coklat ok. Jahanam punya lembu jantan tompok coklat-coklat tu, main sauk je langgar aku. Dah la excident masa time daftar tu. Dengan jalan capek-capek, sampai ada budak-budak kat sini ingat aku OKU. Damm!!! =D

Lepas dah ok sikit dari excident dengan lembu jantan tompok-tompok coklat tu, aku join aktiviti perbarisan kolej. Semangat hokeh join perbarisan, walaupun kalau kau tengok aku jalan macam nak mintak pelempang je time tu. Muehehehe



Cuba cari, aku kat celah mana? muka aku macam nak mintak sodep nasik briyani je dalam gambar ni


Pengalaman kedua yang aku rasa best tahap nak meninggal jugak ah kat KTHO ni. Time malam bakar jagung. Mak Aii, sampai aku berakpun keluar jagung seketul seketul haritu. Terlebih makan jagung punya pasal(perlu ke nak mention berak tu?). Banyak gila jagung diorang tempah malam tu. Sampai muka akupun dah macam jagung bakar dah malam tu. Tapi memang meriah habis lah malam bakar membakar jagung tu. Mujur member aku yang nama bakar tu tak ada. Kalau tak, sekali dengan beliau beliau aku bakar macam jagung tersebut. Muehehehe *Abaikan




Dua singgit! Dua Singgit! Sila ambik resit anda & bayar kat kaunter sebelah. Terima kasut. =D






 Suka letew makan jagung secara berjemaah. =D


Aku rasa pengalaman yang tak boleh blah batu belah batu bertangkup, masa aku balik dari cafe dan ingin pulang ke KTHO tercinta baru-baru ni dengan member aku, selamber dek je segerombolan babi hutan hik hok hik hok dok melintas secara berlenggang kangkung ikan gelama mak iloi-iloi kat depan aku. Tergaman jugak ah masa tu, takkan nak lari bersepah pulak kan? Kang tak memasal je aku terjebak dalam kelompok diorang yakni babi hutan hik hok hik hok tersebut. Dah ah sekor-sekor badan macam tong drum. Mau terkencing manis aku kat situ kalau diorang kejar. Muehehehe

Sebenarnya banyak lagi pengalaman yang best tahap nak meninggal kat KTHO ni. Meroyan lah, kalau nak cerita satu-satu kat sini. Biarlah pengalaman tu tersemat rapi di dalam sanubari sahaja. Ecehhh...



 Kenapa aku tepek gambar ni? Sebab aku rasa gambar ni macam cantik jer, macam comel jer. Kehkehkeh =D


Apapun sepanjang berada kat sini memang enjoy & happening je selalu. Pantang ada event masak bubur asyura secara bergoyang gerudi sambil nyanyi lagu suriram pun aku rasa meriah. Sebab apa? Sebab, semangat kekolejan kitaorang tinggi nawww sampai gayat aku nak panjat. Ini semua kerja Pierre Andree ah yang suruh aku join contest ni. Untung lah, aku dapat kawan macam Pierre Andree. Muahahaha

Sekian sahaja  laporan saya untuk berita jam empat ploh pat minit untuk hari ini. Saya, Pak Dollah Jambu Vibrate,  melaporkan berita untuk kali ini. Kita kembali ke Sri Pentas. Sekian terima kasut daut keladut. Muehehehe =D



BYE


Kalau suka boleh lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Mata Heliza Helmi Memang Betul-Betul Besar ke?


Tiba-tiba buat entry pasal Heliza Helmi ni? Dah kenapa dengan aku? Meroyan kat Heliza Helmi kah? No, no, no! Sebenarnya dah berkurun lamanya aku dok kompius dengan Si Heliza ni. Nak bagitau kang, cakap aku gila merojak plak kang. Nak bagitau ke tak nak? Nak bagitau ke tak nak? Nak bagitau ke tak nak?. Alah... segan laa. Bagitau jelah. Hikhikhik(Sambil gelak-gelak gedik nak mampus!)


  "Hai... Heliza Helmi, Sebenarnya saya dah lama suka kat awak! Cuma, awak je tak pernah perasan saya selama nie. ehekkk. *sambil senyum-senyum badak air mintak tisu ;D" 




Pang!!! Tertampar pipi sendiri sampai melekat kat dinding Bas Rapid KL pat ratus pat ploh pat das! Hoi! Dah kenapa dengan kau SM? Nak meninggal sambil makan selipar Vietnam buat statement budget sedemikian. Kang tak memasal Pihak Media Prima datang menyerkap jarang kau kang! Muahahaha








Wo! Wo! Wo! Releks brader-brader di luar sana. Sebenarnya tak ada makna aku nak buat statement sedemikian rupa. Aku masih waras walaupun roomate aku balik kampung selama seminggu seterusnya bosan macam orang gila duduk hostel sorang-sorang!(tak dak kena mengena).

Sebenarnya macamni, korang tak rasa hairan & pelik ke kenapa dengan mata Si Heliza Helmi ni besar sebesar alam? Ke memang mata beliau secara natural beautynya besar sedemikian rupa? Ataupun mata Heliza Helmi ni dilahirkan cantik dan besar? Ataupun mata beliau memang cantik? Ataupun memang beliau dilahirkan cantik macam tu? Arghhh!!! jahanam otak aku nak fikir dengan kebesaran mata si Heliza Helmi ni! Muahahaha =D






Macam cantik jer, macam cantik jer, macam comel jer mata Shasha? 


See? Besar nak meninggal gila kut mata beliau. Aku rasa Heliza ni pakai contact lens je kut. Tapi tak tau la kalau mata beliau memang dilahirkan semula jadi besar macam tu. Omeyyy angatttt!!! *Dah kenapa dengan aku? Muahahah =D

Sejak dua menjak ni ramai pulak member-member perempuan aku dok pakai contact lens big eye ni pergi kuliah. Lepas tu, bila tengok aku, semua nak buat muka budget comel je masing-masing. Antara dialog diorang:


DIALOG

SM: Oiiii... Rogayah(bukan nama sebenaw), besaw naww mata kaw pagi ni? Kau tertelan ubat gegat ke yang mata kau tiba-tiba besaww semacam je ni?

Rogayah(bukan nama sebenar): Kauuuuuuuuuu! mana ada, aku guna mata Heliza Helmi la ni. hehehe *sambil bukak tutup, bukak tutup kelopak mata beliau macam cicak tokek nak mengawan.

SM: ???? (Apa masalah kau nak kena mention dengan mata Heliza Helmi plak ni Gayah!!!!)*sambil bermonolog dalaman macam nak cekik Rogayah tersebut sampai berbuih mulut beliau sebab keluarkan statement sedemikian rupa!







Bila aku tengok je muka kawan aku si Rogayah tu. Mesti aku teringat kat si Heliza helmi ni. Mata beliau besar lebih kurang macam gambar kat atas ni ah. Bukan macam gambar yang Heliza Helmi tengah pegang tu. Dah kenapa pulak kawan aku nak jadi macam tu tiba-tiba? Kehkehkeh

Rupa-rupanya besar betul pengaruh mata bulat Heliza Helmi ni kat Uni aku sebenarnya. Lepas tu siap ada promotion big eye contact lens lagi tu kat Uni aku ni. Cuma, nak tak nak je kau sanggup nak beli ke tak. Kau toleh je lah kiri, kanan, depan, belakang, semua mata nak besar gedabak je masing-masing. Tapi, lantak koranglah nak mata besar gedabak macamana sekalipun, janji tak kacau hidup aku sudah! Muahahaha







Sebenarnya, sampai sekarang aku masih kompius lagi dengan mata Heliza Helmi ni. Betul ke mata beliau memang besar gedabak macam tu. Ke semata-mata hanya contact lens sahaja??? Kalau betul-betul besar macam tu, memang untung laa beliau sebab dapat mata yang menawan sedemikian rupa. Kalau hanya pakai contact lens je, nak laa jugak tengok mata real Heliza Helmi yang sebenar. Kan? kan? kan? =D

Apa-apapun Heliza Helmi tetap cun dan comel lah! tak ada sapa yang boleh lawan dengan kecomelan beliau!!! Dah kenapa dengan aku hari nie? Menggeletisssss semacam jer? kehkehkeh


P/S: Sesak nafas Heliza Helmi, kalau beliau terjumpa & terbaca pos sengal menggelebah tak tentu pasal ni. Muahahaha =D


Sebelum tu, mintak tolong klik sini, sini & sini . Sekian Terima kasut =D




BYE.


Basuh pinggan dengan Sunlight, kalau suka boleh lah mengeLIKE =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Pasangan Suami Isteri Mengada-ngada Sweet La Konon Tew!

Memandangkan tajuk entry macam orang gila babai kurang siuman tak cukup tidur je. Sila kembangkan hidung pat ploh pat inci untuk menyentalkan otak anda kembali untuk meneruskan pembacaan entry ini! Sekian terima kasut daun keladut. Muehehehe

Lama naww SM tak create kartun meroyan macam Sinetron dunia khayalan dunia impian kat TV 3 tu! Kalau nak baca kartun kat bawah ni secara berdunia khayalan gak, haruslah sediakan kerepek pisang gajah cap Maksu Bedah Tonggek Terlentang Terbalik mahupun kuih abuk-abuk segantang kat tepi tu hokeh, untuk kepuasan mentelaah secara berjemaah! =D

Disebabkan kerja banyak tahap nak meninggal sejak dua menjak ni! Tu yang dok create kartun sengal meronggeng kat bawah tu. Kalau sapa-sapa yang tengah tension macam rasa nak hempuk kepala sendiri kat dinding jamban sambil gigit batang mop je? Jangan dulu bah!!!! Tak memasal akan dicerca oleh masyarakat nanti kang, ye ah, cobaan untuk membunuh diri. Tak gitu cik Senah Senonoh Sememeh Ooi?? Muehehehe

Tanpa membuang masa untuk menyengal bersama. Jom baca kartun jongos kat bawah ni hah! Sila mengfewit-fewitkan jiran sebelah menyebelah korang untuk baca sekali ye! =D



Pada zaman dahulu kala, tersebut ah kisah pasangan suami isteri yang sengal nak mampus yang menatap secara tak tahu malunya di Kampung Kentut Tak Mengaku.... 


Sila abaikan Bedah Tonggek Berapi perasan cun & Vogue itew, dan teruskan pembacaa korang. Kau ingat kau cun macam Rozita Che Wan wahai Bedah Tonggek Berapi kau dok cover ayu possing menonggek kat situ? Dah kenapa dengan kau Bedah Tonggek Berapi Ooi??! Baik kau berambus masak ketam masak terutuk ke, ikan sardin masak kicap ke kat laki kau, sebelum laki kau, kejor kau dengan tong gas sebab kelaparan tahap ekstrem! Tak pasal-pasal merapak kau lari kang nanti wahai Bedah Tonggek Berapi sebab berlari berkejaran dengan laki kau! Muahahaha =D


Sambung balik pasal story pasangan suami isteri yang menatap dengan muka tak tahu malunya di Kampung Kentut Tak Mengaku tu. =D












Kepada para pasangan suami isteri mahupun bakal menjadi suami isteri tak lama lagi. Sila ah jangan cuba-cuba nak buat perangai tak bleh blah batu belah batu bertangkup ikan gelama mak iloi-iloi kat pasangan korang macam kartun kat atas ni hah. Tak memasal kang ada yang dapat cop mohor negara lima das kat pipi kiri kang! Muehehehe

Tak puas lagi nak baca kartun sengal macam kartun kat atas ni? Jangan risau... Hentak je dengan jejari runcing korang yang melentik tu Kat Sini untuk korang kejungkan perut lagi! Tak kejung jugak? Lantak korang lah labu. Muehehehe.

Eh, sorry terpaksa secara mengejut terkentut malu-malu berhenti tulis entry kat sini dulu. Bedah Tonggek Berapi dah panggil SM secara menggila sambil pegang kapak dah tu sebab dok mention nama dia kat sini! Kau dah kenapa Bedah Tonggek Berapi dok pegang kapak bagai? Bedah Tonggek Berapi jeles letew sebab beliau tak ada blog! Muahahahaha =D


"Senak perut pagi pagi? pergi ah melepas kat  tepi perigi,
Lain masa, SM up entry merapu sakali lagi kat sini," =D


BYE

kalau Suka Boleh Lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Santan Manis Keluar Berjimba-Jimba Dengan Pierre Andree Sampai Lebam?


Perghh!!! Tajuk entry boleh berderau pembuluh darah nenek SM kalau beliau baca! Dah ah beliau peminat tegar Pierre Andree. Nenekku sayang, Pierre Andree sudah berkahwin ok. So, jangan nak mengada-ngada sangat. Nanti Cucu cari peganti Tok wan yang baru kat nenek. Kahkahkah =D

Memang melampau la kalau Pierre Andree baca blog ni kan. Tak pasal-pasal je beliau angkut geng hentak SM secara berkuak rentang dengan geng-geng beliau kang. Tak ke meroyan terlantar kat hospital sorang-sorang?

Alah... Mana ada SM keluar berjimba-jimba dengan Pierre Andree pun sebenarnya. Kontrobesi je lebih tajuk kat atas tu. Sebenarnya SM keluar dengan member haritu, budak-budak perempuan kat Uni, semua kata muka member SM ni macam muka Pierre Andree. Agak berangin jugak ah dengan budak-budak perempuan kat Uni ni. Asal jumpa SM je, macam ni lah dialog tak boleh blah batu belah batu bertangkup diorang. Macam nak cekik je sekor-sekor sampai meninggal! =D

"Weih SM! Nanti ko kirim salam erk kat member ko yang muka macam Pierre Andree tu. Dia Adik Pierre Andree ke weih? hehehe(Sambil buat muka malu-malu taik ayam panu!)


Dah kenapa dengan ko minah? Tak boleh nak pergi bagitau sendiri ke? Mau aku tonyoh jugak muka kau dengan taik ayam panu kang! Asal jumpa aku je suruh aku kirim salam kat beliau. Poorrrah! Kahkahkah =D

Tak tau ah plak, tang mana member SM sorang ni muka macam Pierre Andreenya hah. Asal perempuan jumpa beliau je, mesti cakap muka beliau macam Pierre Andree. Ok fine!(nampak tak kejelesan SM di situ?muehehehe). Korang tengok lah sendiri, tang mananya muka beliau mcam Pierre Andree Cik Kalsom ooii!




Pierre Andree??? No komen.

Nama beliau Saufi, bukan bedak Sofi yang pakai kat ketiak tu ye. Memang kat Uni SM, semua panggil beliau dengan panggilan Pierre. SM tengok tak ada la sangat muka macam Pierre Andreenyapun, maybe muka beliau sama masa Pierre Andree time zaman sekolah menengah dulu kot. Tak tau lah kan. Muahahaha.

Hari tu, si Saufi ni ajak SM pusing-pusing Metro Kajang. Bosan tahap nak meninggal asyik terperuk je kat hostel. Tengok kiri kanan hutan, naik ketuat SM lama-lama dok terperap dalam hostel. Kebetulan masa tu memang nak keluar pergi beli tiket baspun. So, kitorang keluar ah meroyan kejap dengan jayanya menjahanamkan diri kat Metro tu dengan hazabedulnya sekali! =D

Mula-mula tu budget ah, nak beli ticket flight bagai. Sekali tengok harga. Ambik kau! one way je dah dekat RM300! Pergh! Mengalahkan tiket nak pergi Bali. Terkentut berdarah ah nak beli tiket flight kalau harga bukan main Vip cenggitu! 

 

Ah! Feed up dengan harga ticket flight, kitarong terus menjahanamkan diri kat Metro. Nak tengok wayang, tak ada sangat cerita best, banyak cerita Tamil je time tu. Si Saufi ajak tengok cerita tamil tu, beliau cakap action best tahap nak meninggal. SM cakap apa kat dia. "Nanti ko beli CD sudah... tak payah nak membazir sangat.!". Sentap tak? Ngeh ngeh ngeh =D





Lepas tu, terus ajak SM  pergi menjahamkan diri kat karoeke pulak. Frust letew, sebab beliau tak boleh nak tengok cerita tamil arramugem beliau! kahkahkah.




Bergegau-gegau gambar beliau. Boleh tahan jugak ah suara beliau, ada la iras-iras David Aramugem sikit! kehkehkeh. Gambar SM karok memang tak de ah. Asyik aku je dok jadi cameraman dok tangkap gambar beliau. Beliau je asyik dok bolot pentas kekaroekean tersebut. Memang sekeping dua je ah gambar SM! takpa, redho jelah demi menjaga hati member yang tak dapek nak tengok cerita Tamil macha annn nadey itu tadi! Muehehehe

Lepas penat melepaskan suara masing-masing yang merdu bak buluh perindu kalau Megan Fox lalu kat tepipun boleh tergoda. Puihh!!!(Termuntah di atas peha sendiri kejap). Berambus lah pulak kitaorang kat KFC untuk mencekik peha-peha ayam yang gebus & ranggup di situ.



Mak aii! KFC pack nak mampus time ni. Nak makan peha ayam seketul punya pasal. Gigih jugak ah kitaorang beratur. Sampai-sampai kat kaunter depan tu, awek kauter tu dengan cover keayuan sambil putar-putar rambut rebonding beliau, boleh bagitau kitaorang macam ni. "Kalau nak ayam, kena tunggu dalam setengah jam lagi lah, sebab tengah tunggu stok ayam, baru je order tadi. So, kena tunggu dulu lah ye. Terima kasih(sambil dok usha si Saufi kat sebelah)".

What the la kan?! SM dah menyirap dah masa tu. Aku punya ah beratur macam orang gila kat situ. Boleh plak kau cakap macam tu. Apesal laa kau tak tutup kaunter dulu? Dah tau baru nak order ayam kan?  Mujur SM tak termaki kau kat situ. Si Saufi pulak dah merah muka dah masa tu. Cuba ah fikir sikit, kesian kot kat makcik-makcik yang tengah beratur tu. Tak ke, naya orang namanya tu? Adoi. Lepas tu, kitaorang terus berambus dari situ. Malas nak tunggu lama-lama. Terbantut selera SM nak menyantap peha ayam! Pirrrah!!!

Marah kat KFC punya pasal. Lokasi nak memuaskan nafsu makan kedua, kitaorang pergi mengjahanamkan diri pulak kat MC Donald. Mujur servis kat Mc D ni ok sikit. Kalau tak, tak pasal-pasal la staf Mc D kat situ makan selipar jamban free! Muehehehe



Servis kat Mc D lagi better la SM rasa. Diorang punya servis teratur. Staf-staf kat situ pun cun-cun je semua. Teettt!!



Terkesima seketika tengok awek Mc D lalu kat depan mata. Muehehehe 




Lepas makan, masing-masing jadi kejung seketika. Sebab asyik dok pergi refill air je kat dalam Mc D tu. SM rasa, naik menyampah staf Mc D kat situ, sebab kitaorang lepak lama sangat kat dalam Mc D tu. Kahkahkah





Sengkak makan Mc D! Peha ayam KFC hanya tinggal kenangan je lah! Kehkehkeh

Ada dekat tiga jam jugak ah kitaorang dok merapu kat situ. SM tak ingat berapa kali kitaorang refill air masa tu. Untung sebenarnya makan kat Mc D ni, sebab boleh refill air banyak kali. Nak-nak kalau yang bila lepak tak ingat dunia nak balik rumah sendiri tu. SM suggest, korang menapak lah kat Mc D secara berjemaah seberapa lama yang termampu. Biar sampai staf kat situ nak muntah hijau tengok muka korang. Sebab lepak lama sangat. Muahahaha

Gila kerepek ubi kentang pedas panjang entry kali ni! Tiba-tiba bersemangat waja pulak dok taip panjang-panjang berjela mengalahkan orang meroyan kat Tanjung Rambutan. macam la ada orang nak baca! Kahkahkah.

Tak nak ah merapu banyak-banyak kat sini. Dah ah, tajuk entry melencong gila dari landasan yang sebenar. Nanti SM up entry pasal SM date dengan Rozita Che Wan pulak. Mau berbuih mulut korang dok mengata SM! Muehehehe

"Anak itik tokwi tercekek bijik guli sampai mati,
lain masa kita merapu tak henggat sekali lagi kat sini." =D


Sekian terima kasut.


BYE.


Kalau suka boleh lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

Cik Epal, Maria Elena, Haniz Zalikha, Lyssa Faizureen, Fatin Liyana, Irine Nadia Marcello, Zack Zukhairi & Yuyu Zulaikha Blog Paling Mengancam Di Abad Ini.

Mak Datuk Hazabedah binti Hazabedul betul punya tajuk! Ambik kau, tak ke naya korang nak baca tajuk di atas? Tajuk je pun dah panjang berjela mengalahkan tajuk berita TV Al-Hijrah hokeh. Bukan main semangat SM harini nak mengebomkan blog ni, dengan cerita-cerita blogger yang best tahap bila member kentut bau macam bangkai pun boleh tak sedar, sebab terlalu khusyuk walaweih sangat dok baca blog depa-depa ni. Jom kita tengok sorang-sorang, achaner blog diorang ni best tahap nak meninggal sangat? =D




Cik Epal, Cik Epal, oh Cik Epal! Bila masuk je blog beliau, memang suka naww baca hasil penulisan beliau. Walaupun entry beliau mak datuk onn panjang macam tali rafia yang ikat guni baja tu(macam la blog SM entry semuanya pendek-pendek kak Saoodah oii). Serius cakap, memang terbaik macam makan Laksa kat Kuala Perlis bakk hang!!! Kalau tak silap SM Cik Epal ni dulu agak montel-montel kiut kucing parsi gitew dulu (Perghh! Ayat cover habis! Muahahaha), tapi berkat kedietan beliau yang tersangatlah kental sekental sabun buku cap Daia! Ambik kau! Sekarang badan beliau tersangatlah slim world ok! Kalah Che Ta! SM je tak tau lagi bila nak slimnya hadoi. Melantak nasi lemak maunya 3 pinggan sekali hadap! Kehkehkeh =D




Setiap kali online kalau tak celapak tenuk masuk blog Maria Elena memang tak sah! Lawak-lawak beliau yakni Maria Elena tersangatlah berisi. Part yang tak boleh blah batu belah batu bertangkup, masa beliau buat muka tiga suku tu! Selamba cipanzi je buat muka tak bersalah cenggitu kan? Tu yang SM suka naw dok pi terkinja-kinja kat blog beliau tu! Sambil-sambil belajar omputih kat blog beliau. Nak tau kenapa boleh belajar omputih speaking London kat blog beliau? Ape lagi, pi la terjah! Muahahaha.




Gambar kat atas ni Lyssa Faizureen buat giyomi ke hape ni? Kalau SM buat giyomi? Mau termuntah sorang-sorang tengok. Muehehehe. Sapa tak kenal dengan beliau? Nampak naww lah korang tak pernah buat tutorial blog. Kau search jelah pasal benda alah nak buat tutorial blog ni semua kat google. Alih-alih tutorial blog beliau jugak ah yang keluar kat hasil pengresearchan abang google tu. Kepada newbie yang baru nak buat blog, kalau masih fening-fening ungka lagi nak buat blog. SM syorkan, baik cepat-cepat pergi beraerobik kat blog beliau. Sebelum betul-betul korang jadi ungka! Kwanghajorr! =D




Seorang bakal doktor yang tersangatlah hebat SM rasa. Mana taknya, dah la bakal bergelar Doktor, blogger terkenal pas tu dalam masa yang sama jadi model part time plak tu. Dasyat tak? SM, kalau jadi model, mau menggeletar ah lutut korang nak tengok! Muahahaha. Blog Fatin Liyana ni agak best jugak ah entry-entry beliau. Tambah-tambah, entry pasal beliau pergi bercuti kat luar negara tu. Memang meleleh air liur jelah dok tengok beliau pergi travel kat luar negara. Kan best kalau Fatin Liyana ajak Mr. Santan Manis sekali keluar travel dengan beliau? Tak gitu FL? Mau kena pelangkung dengan kuali cap aplle lady dengan BF beliau! Lagi satu, untung laa FL baru-baru ni dapat kak ipar baru. Maria Elena pulak tu. Kehkehkeh =D




Pergh!!! Empunya blog memang cun-melecun macam Angelina Guli ok, eh silap Jolie! Tapi sudah berkahwin. Jangan berani-berani nak fewit-fewit pulak kat beliau. Tak memasal kena kejar dengan tong gas dengan cek abang beliau pulak karang. Kehkehkeh. Kalau korang perasan muka Irine Nadia Marcello dengan Fatin Liyana ni. Sekali tengok macam sama je kan? Kalau korang perasan la. Tapi beliau punya blogpun memang kebabom hakazabom jugak lah. Tiap-tiap hari asyik beranak-pinak je follower beliau. Nak tau best ke tak blog beliau? Apa lagi, sila lah henyak secara terkekek-kekek kat sini! =D




Gelak guling-guling SM atas tikar mengkuang bila masuk kat blog ni. Ayat yang beliau guna tersangatlah slumber dan caklimpong ayotoki  sangat. Tak tau caklimpong ayotoki tu apa? Korang tumbuk kat sini. Muahahaha =D. Blog mamat ni agak lama jugak ah tak berupdate SM tengok, tak tau la pulak kenapa. Wahai Zack Zukhairi, silalah update beliau sempoi anda. Dah lama tak boleh nak gelak guling-guling kat atas tikar mengkuang tu. Muehehehe.




Orangnya kecik molek je kalau tengok. Blog Yuyu Zulaikha ni memang sodap jugak la baca-baca entry beliau. Beliau memang peramah. Kalau dok twit-twit dengan beliaupun tak pernah kata tak balas. Humble je orangnya =). Kalau tak silap SM beliau ni satu Uni dengan Cik Epal kot kalau tak silap. Mujur tak satu Uni dengan SM, kalau tak dah lama dah aku ngorat beliau. Muahahaha. Confirm lepas ni Yuyu Zulaikha tak berani nak balas twit dah! Gurau-gurau jajan super ring ja Yuyu. kehkehkeh =D



 Beliau tersangatlah femes dalam dunia blog yakni Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, Haniz Zalikha, & Haniz Zalikha =D. Modeling, cover magazines, vlogger, pelakon, mengacara. Semua dialah! Senak kepala SM naik taip panjang-panjang. Muehehehe. Pergi je mengorat beliau kat inibelogsaya.blogspot. Menapaklah korang kat sana puas-puas ye sambil buat-buat senyum korea. Tau tak senyum korea achaner?  =3




Nan hado je lah blog ni! Sila ambil selipar jamban masing-masing. Baling ke tuan blog ni secara berkuak rentang! Sekian, terima kasut. Kehkehkeh. =D. 
 

Eh, lagi satu kalau nak tempah potret ka hape ke kan? Boleh gak terjah blog si Duli Mulia ni. Potret dia lukis lawa-lawa jugak la. Hargapun berpatutan. Kenapa nama blog ni Duli Mulia? Anak kerabat di raja Thailand kun krun kap kap kah beliau? Bermarathon lah korang secara berjemaah pergi ke blog dia. Tekan sini untuk memudahkan pengesearchan! Muahahaha =D


K, BYE.

Kalau suka boleh lah LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)