Bebudak Baik =)

HARI GILA MAKAN!!!!!

Tajuk entry tah hapa2!hahahh....Agak lama rasanya x update entry!! Cbuk gila kut mggu ni, ngn exam lagi..huuuhuhuh.....lama da x update enntry pasal makan2 nie! Asyik mkn jee keja, badan pun lama2 koi bertambah kembang laa jawabnya! hahah =D. Hari nie ada laaa masak2 sikit kat bilik, si Assron yang masak..S.M tengok jeee....x nak laa tunjuk kepakaran kan, nnti sure laaa si Assron tu letak jawatan..kuikuikikui (sembang jee lebih! puih! heheh) ...

Minggu nie mmg pokai gila!biasa laa tgh hujung bulan! mujur laa ada sikit hasil Tabungan Duit Syiling S.M kat dalam loker tu!!Fuhh boleh gak buat2 beli "maggie Sodap" hahahh.. ... x kan laa nk mkn quakeroats ngn Maggie jer kan? Makin kembang laa badan S.M jawabnya...ye laa kalo  :



MAGGIE + AIR PANAS = KEMBANG

kalo 

MAGGIE + S.M = SEKEMBANG ALAM!




Tetiba lak bagi formula kat atas tu...hahah..tu bkn formula maths or statistic, tu laa nama dia formula "ALGEBANNGRA" hah suda...merapu jee keja! hahah... (jangan percaya ni hanyalah AUTA semata-mata ye!) hikhikhik<--gelak ToyoL.


GAmbar2 kat bawah nie bukan S.M yg tangkap pun, si Samsul Siji  mengOfferkan diri gi sental tangkap .. Time dia ngh dok tangkap2 pitch nie sumaa..time ni S.M ngah study!! ( ...OOiiii Study laa sgt OOiii...heheh)
Kalo korang nk tahu pasal Software kee apa2 yg berkaitan ngn perkembangan internet boleh korang jenguk2 jap kat blog si Samsul SiJi niee..kalo tengok dalam laptop diaa....Perghhhhhhh! mcm2 ada! kalo klik  Icon kat laptop Si Samsul Siji ni...Icon dia meloncat-loncat cam "Bertih Jagung" ! hah! kalo korang nk Icon kat dekstop korang tu meloncat-loncat cam "Bertih Jagung" gi lah, jenguk2 kat Blog dia yaww!





Merapu-Merempit jee banyak...nak tunjuk ckit laaa apa yg kitwang masak kat bilik tadi..dekat dalam Hostel tuu kitwang dahh wat cam kat rumah sdn.bhd daaa...Sampai pak Guard kat bawah tuuu pun terjurai-jurai Air Liur jatuh kat lantai, mana x nya.....Sedap Sgt bau yg kitwang masak.."Bau jee laa kutt"...heheh =D

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ayam goreng BerempaaH Crunch2! berempaahh Crunch2 sampai bersepah! hokhokhok<--gelak setan! ni Si Samsul Siji yg buat....konon laa ayam goreng berempah!













 Boleh tahan gak laa rasa dia...Si Samsul siji letak rempah chiken coating mix apa ntah...tu yg sedap tu kut..dia cakap rempah tu dari German...tah ye ke dok budak tu! ntah2 Made in KEDAH jer...huwakhuwakhuwak<--gelak Langsuirrr!






 Si Assron ngh gedebang-gedebung goreng ayam!! gambar agak gelap sikit ! bukn sebb Si Assron nie gelap..hikhikhik! Lighting kut! =)













  
Telur Masak Kicap ! Pergggghhhh! bau diaa mmg menyengat lobang hidungKuu! kihkihkih ;)










"KepOk goreng cek mek molek" Import dari kelantan nie..Benda  alah yg paling S.M feveret! cam Roti canai yang  S.M pernah cita "kat sini"...Perrrgggghhhh! terbaik dari kebun petai Tok lang Amitha Bachan! hahah...tetiba Amitha Bachan plak! tersedak Amitha Bachan kt rumah! hakhakhak ;D







Air Banduumm lemak berkrim!! Hasil Air tangan S.M! hahah...Sodap OOoooo..!( angkat bakul kendung sendiri! "peribahasa baru"...hakhakhak)










Semua daa siapp! apa gi terus 'celapak' gi amik pinggan cedok nasi & NGAPP!!! hahahh...x senonoh tull, bila buruk lantak tahap gaban melanda!! hikhokhikhokhikhok<---gelak pocong!!






Memang kenyang & tersandar kat katil lepas melahap sampai x ingat dunia! Maunya badan x mcm "Labu Air" kalo melantak sampai camtu!! hahahahaha =D! k.laa jumpa lagi next entry!







P/S : Makan untuk hidup, bukan hidup untuk makan! (ingatkan diri sendiri! hikhokhikhokhikhok! ^oo^)


























Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

PREVIEW "AKU BUKAN TOMBOY"!!!




As-Salam & selamat malam....harap2 suma dalam keadaan sihat2 & "bolat2" cam S.M yee...hahahah.... melalut x tentu hala =) ...Korang daaa tgk daa cita "Aku Bukan Tomboy"? S.M baru jee balik tgk cita tuu..daa laa lagi 2,3 hari lagi nak exam..sempat lagi nak pegi tgok wayang bagai..hadooi! hahahh... nak buat cam mana, mmg jenis x reti nak duk diam...kaki nie mmg x leh dok diam (<-cover baik punya, salahkan kaki! hahah) ...  S.M cek kat dalam tenet, cita ni start kul bapa? yg ada cuma pkul 7.55pm, 10.30pm & 12.45pm.. So  S.M pun pegi laa tgok kul 7.55pm tuu..sebb si Assron tu ada kja nk buat, x leh laa nk blik lmbat sgt!




Sebelum tgk tu sempat lagi, S.M gi menjamah jap !! Lapooooooor time tu..x mkn nasi lagi! (ye laa x mkn  nasi lagi, daahh jenis kuat melantak, pantang ada peluang, laju jer bedal apa yg patut! hahah =D)

Pekena NASI GORENG PATAYA dulu! kat Restoran "JOM MAKAN"!( "Jom" tu bkan S.M tulis yee...akak owner kedai tuu yg tulis! S.M ingatkan akak tuu tulis no. Fon dia ke apa.... rupa2nya tulis p'kataan "Jom"..pastu S.M pikir2 balik...akak nie ajak aku gi mana? Tetiba .. Oooo...sebenarnya akak nie nk promote kedai dia laa ni konon2 nya.. Restoran dia nama "JOM MAKAN"..patut laaa..hahaha..macam2!! =D)







Sampai je kat ECM Kuatan terus gi beli tiket dulu... Sampai kat kaunter tiket tu tepat jam kul 8! tanya abg kaunter tu "Ada lagi x tiket?" abg tu kata "Ada"...hah..apa lagi dgn Rakusnya terus beli! hakhakhak (Berjaya gak! ingatkan x Sempat daa tadi, sbb lewat sgt sampai! T_T)






Citer "AKU BUKAN TOMBOY" ni mmg best laa... wa cakap lu! x da laa tangkap leleh sgt cam cita Hindustan nu! kalo bawak family ngn anak2, memang sesuai laa, x da babak yg menghairahkan cam dlm cita org putih tuu...hehehh (gelak jahat). Cita dia Komedi Santai, mmg dari mula S.M masuk tuu asyik gelak je laa...sampai habis! hahahah.. mmg cam org gila S.M kat dlm wayang tuu...gelak je memanjang!(nasib x mengilai!) heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~ =D hahahaha!


Scha Al-yahya, Shaheizy Sam, & Samsul yusof memang mantap lam cita nie! & semua pelakon lam cita nie mmg pandai bawa watak masing2! tambah2 Si Salina Saibi! mmg Syiooook habis laa, dia bawa watak TOMBOY! menjadi gila waa cakap lu! hahah...  Korang pegi tgk laa sendiri...penat lak S.M nk menaip pjg2! heheheheh =P!




Sapa yg blom tgk lagi tu S.M "Preview" gambar jer laa kt korang yaww! hahahah =D 

-
-
-
-






Si Shiera ngh ngorat2 Scha time nie! =P ( diorg nie keja kat kedai "PIZZA" )







Sekali angkut geng nk belasah si Shaheizy Sam..nk tau sbb apa? haaaa...nk tau gi laa nengok sendri...huwawawawawa! =D






Babak Samsul Yusof , first time drive motor!! hahaahah...Sakit usus perut S.M gelak! hakhakhakhak! =D







 "AKU BUKAN TOMBOY"!






 S.M tgk org sibuk dok tulis kat kertas warna-warni kat tepi kaunter tiket wayang  tuuu...pastu tepek kat "BlackBord" tuu...maybe komen lpas tgok cite kut! ntah! malas laa S.M nk dok pi Kelebek benda alah tu! hahah =D



Mujur laa cita nie best!!!! x rugi laaa S.M lebur duit dok tgk cita nie! hahahhh.....  sapa2 yg blom gi tgk gie cite ni..gi laah tgk ramai2! ajak Tok nek, Tok ngah, Tok nyang, Mak Lang, Pak Teh, Pak Su, Mak Tok, Tok Ayah, Pak Tam, Pak ndak, Mak cik Habsah, Mak Nab, Mak kiah, Mak Long Leha , korang gi nengok cita nie!! Confirm meriah panggung wayang tu, ye laaa semua pakat2 dok melatah!! hahahah =D

K. laaa...jumpa lagi Entry akan datang yaw! S.M x boleh nk berblog-blog sgt skunk nie!! Coz, tgh BZ nk exam T_T! huhuh..


K,BYE. =D



P/S:Rating filem nie S.M bagi 4.2 / 5!! =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

EXAM OH EXAM!!

As-Salammm & Salam manis-manis semua! S.M pasti sekarang nie tgh musim "EXAM FEVER" . Kalo sebut jee nk exam ..mesti rasa cam berdebar jeee kan?? lain laa kalo da bersedia awal2.....Hari nie 14.11.2011 start exam SPM. and kebanyakn bebudak U & Kolej pun tgh menghadapi saat2 genting nie! Jenis S.M kan ? S.M suka sgt study last2 minute! lagi 2 minggu stgh agi sebelum nk exam tuuu , start laa S.M gelabah!(tu laaa study gi last minute!).. maybe daa selalu amal kut benda nie...skrg nie S.M tgh' revsion week'...mungkin lpas nie S.M akan stop jap drpada berbloging! T_T

Gambar kartun kt bawah nie antara perkara2 yg pernah berlaku kat S.M time zaman kanak2 ribena dulu! =D...hahaha....kalo ingat2 balik ntah apa2 laa dulu!






Ish3...Dulu S.M x kira nak exam kee x exam kee...tidur jee kejaa (Sekarang pun ada gak ckit2 tabiat "buruk Tidur" tu)hehehh... tapi S.M x pernah lagi laa terlepas exam cam gambar kat atas nie.. yg tidur tu sama laa...hikhikhikhi =D (x senonoh tul perngai!)





Cikgu/Pensyarah korang pernah x sebelum nak exam tuu pesan cam gambar kat bawah nie?? hahahah ;D

  hahaha...last2 sekali kalo x leh jawab gak main lambung2 dadu laa jawabnya...tu pun kalo soklan Objektif..kalo subjektif??  hah??? nak lambung apa?? lambung je laa apa yg patut ye..<-(S.M pesan!)




Antara ragam2 bila time "EXAM"! ..korang pernah terjebak sekali tak dalam kategori kat bawah niee?? hahah =)

"S.M memang ngaku laa mmg secara x langsung S.M pernah terjebak gak laa situasi mcm kat bawah nie!" heheh












Kalo dalam dewan exam tuuu kita bloeh tgk "kelakuan gila" masing2 secara x langsung kat dalam dewan tuu ...hakhakhakhakhak! =D





Bagi sesapa yg tgh exam skrang nie... S.M nak ucapkan Gud Luck & buat yang terbaik ! (jangan lupa baca doa sebelum jawab soklan yee!) =D


K...BYE!!



P/S : KALO TGH BLURR2  TIME TGH EXAM TUU,  MAIN LAA LAMBUNG2 BUAH DADU NGN ORG SEBELAH YE! HAHAHAH =D PEACE!!









Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

PREVIEW ABU YA!!!

Nie nak citer pasal "ABUYA" yang S.M pegi tengok semalam kat wayang.. ... tapi bosan sikit laaaaa..Cite nie banyak gantung2!. =(


"ABUYA" nie cite pasal ajaran sesat yg sangat terpesong!!. Filem arahan Imran Ismail yang mengisahkan tentang Faizal Husin sebagai teraju utama iaitu 'Abuya' yg membawa ajaran tersebut. Faizal husin nie dia ada 4 org isteri (suma cun2 plak tu! geram S.M tengok!hahah =D). Turut dibintangi oleh  Jue Aziz, Yank Kassim, Adrea Abdullah dan Khir Mohd Noor. ... 



Citer dia bermula di sebuah kampung bernama Kampung Bukit Lalang yang terletak di sempadan Malaysia Thai,10 KM dari garisan sempadan Thailand. Seorang peniaga bernama Abu Zakaria telah datang ke kampung ini dan berkahwin dengan Rubiah seorang wanita kaya di kampung Bukit Lalang. Selepas itu Rubiah menghantarnya ke Turki untuk belajar ilmu agama, tetapi bila dia pulang ABU ZAKARIA membawa pulang seorang perempuan GRO berbangsa Turki yang dijadikan isteri keduanya. Kepulangannya ke kampung membawa sedikit perubahan pada dirinya.

Dia telah menyerapkan unsur- unsur penyelewengan serta menyesatkan sebahagian penduduk kampung itu. ABU ZAKARIA telah menubuhkan markasnya sendiri yang diberi nama MARKAZ KHALIFAH dan mengelarkan dirinya sebagai ABU YA!. Sejak terdirinya Markaz Khalifah ini, semakin ramai pengikut dari berbagai bangsa, agama atau pun keturunan yang mengikut ajaran sesat ABU YA. Dengan kebolehan luar biasa yang dipelajarinya semasa di Turki itu membuatkan ABU YA lebih kuat dan berkuasa. Dia bernikah lagi dengan Adawiyah anak seorang pejuang pemisah PATTANI dan mempunyai seorang lagi isteri bernama Suraya.

Kerana kesesatan yang melampaui batas segala kegiatannya telah diketahui oleh orang kampung dan pihak berkuasa Malaysia Thailand. Kehidupan songsang yang diamalkan oleh pengikut ABU YA telah menjadi daya tarikan dari golongan sampah masyarakat untuk menyertai kegiatan ABU YA. Markaz Khalifah bukan sahaja dijadikan pusat pemujaan tetapi juga menjadi pusat latihan perang yang lengkap dengan senjata api. Kisah ini bermula dari tahun 2002 dan telah dimusnahkan oleh pihak berkuasa Malaysia Thailand pada Julai 2005 atas kesalahan ingkar dan cubaan merampas kuasa dari Yang DiPertuan Agong.







Bagi pandangan S.M laaa...filem nie memang best, tapi plot penceritaan dia sangat lembab & bosan! cite ni banyak2 sangkut2....S.M rasa cam rugi laaa labur duit utk tengok cite nie! WAAAAAAAA! (>O<). Sesapa yg cadang2 nak tengok cite nie ngn kengkawan korang, S.M cadangkan lupakan je laaaa...x rugi pun kalo korang x tengok!! tapi, bagi sesapa yg da tengok citer nie, yg cakap best tu x tau laaa plak... pendapat masing2 laaaa kan!



S.M sempat baca beberapa komen dan kritikan daripada  blogger2 lain tentang filem Abu Ya nie!..kebanyakan cam nyesal jee nengok cite nie! huwaawawawawa =D! cer baca apa komen diorang! :-



Pada aku, adegan akhir filem ini memang sampah! Aku rasa, adegan adik Abu Ya tembak isteri gersang yang nasi kangkangkan Abu Ya itu ada emosi, tetapi adegan lawan di akhir filem ini sekali lagi aku cakap, SAMPAH!. Apa motifnya yang Si Abu Ya berjalan ke arah kamera lepas pose maut depan kamera macam superhero power rangers? Siapa sebenarnya yang mereka lawan? Senapang siapa yang menembak pasukan tentera Abu Ya? Tak jelas. Mana watak Yus ataupun polis ataupun pegawai agama yang berbincang di balai tadi? Apa relevennya orang agama dok bersembang kat balai polis tadi?





Banyak sangat yang tak jelas dalam filem ini. Apa yang Abuya perjuangkan dalam gerakan bersenjata tu? Siapa yang dia lawan? Elemen-elemen sesat hanyalah sekadar penghias filem. Siapa yang belot Abuya? Kenapa Ali dimarahi dan dipukul oleh Abuya? Siapa Ali kepada Abuya (Ali - juara Pilih Kasih). Kenapa pengikut-pengikut Abuya jadi samseng menganiaya orang kampung? Apa jadi pada hasil siasatan polis terhadap kegiatan songsang Abuya? Kepala otak PF punyalah puas meneka siapalah isteri Abuya yang berasal dari TURKI tu? Kenapa tak tonjolkan sikit bagi pengenalan yang Sonia tu dari Turki? Polis interpol punyalah kurus dan cengkung, dah tu pakai jaket besar biar tak nampak kurus. Lepas tu polis ni pulak kena rejam dengan pengikut2 Abuya. Kenapa pulak???





P/s : S.M cakap apa kat member S.M " Pasni Confirm aku x mo dah tgk citer melayu kat panggung!" <--Ye laa tu x mo tgk dahh! (Pantang tengok Trailer cam best! terus meloncat ajak gi tengok! =D


Rating filem nie S.M bagi 3.2 / 5 jer! ;)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)