Serang Restoran Ayam Penyet Wong Solo!!

Aduh bapak-bapak, Ibuk-ibuk, Kakak-kakak semuanya ya!!Iya...soalnya begini ya...ibuk-ibuk, bapak-bapak...ada ngak syiapa2 yg pernah makan di Restoran Ayam Penyek Wong Solo?Aduh tetiba cakap Indonesia bagai..hahaha...ok, ni bukan blog Indonesia mahupun Fillipina ok! x dak kena mengena langsung...kehkehkeh...

Al-Storynye begini ya ibuk-ibuk, bapak-bapak, ok2..kembali normal kepada bahasa Ibunda tercinta! hahah....=D S.M memang teringin nak makan Ayam Penyet haritu, dah lama da kempunan nak makan benda alah tu, sebab pernah try sekali dulu makan..memang sOdap gak laa...pastu, mau x mau terpaksa meronta-ronta dengan penuh simpati kat member2 S.M ajak gi makan kat situ jugak..Tu yang felling2 cakap Indon bagai tu! hahah..


First tu, memang diorang x nak mkn kat situ....nak MC.D la..Chiken Rice Shop la..Laksa Shake laa..hape la kan..selepas dipujuk rayu oleh S.M, Akhirnya! Kini Pasti!(tetiba keluar lagu Anita Serawak plak)..wewewewe... diorang terpaksa la ikut gak dengan rela hati!...hahaha..=P



 Restoran Ayam Penyek!



Sampai2 jer kat Resoran Ayam Penyek nie terus gi COop!! Tempat duduk! Boleh tahan gak la ramai orang kat sini! lebih kurang macam lebah tengah hurung madu! Bukan Madu Khaula O.K! hahaha... Pastu datang laaa...Waitress kat situ ambik Order....


Nie antara Menu yang ada kat Restoran Ayam Penyek nie....






Semua nampak sedap! x tau nak pilih mana..rrrrrrrrrrrrhhhh! tetiba kena Rasuk.hahahah!





Antara menu yang S.M & member2 S.M pilih.....Frustt sikit laaa...sebab Menu Set untuk Nasi Ayam Penyek x da time weekend! =(. Tapi no hal Lah!, kitorang still gak pilih-memilih menu yang ada.. yang mana ada kitorang sental! janji Konyang & senang Hati!kuikuikuiki......






Bandung Soya Cincau 3 Layer!






Green Aplle Bublle! ni S.M punya...memang mantap dari kebun petai laa! Walaweeeihh!! =D





Bandum Cincau Soda! blurrrp3!


Lepas air sampai...Opkos laaa...ada makanan plak...x kan nak minum air je kan? mana kenyang...nak2 pulak nafsu makan tengah menjadi-jadi time ni....hahahah
 
 
 
Nasi putih harus laaa...4 pinggan! hahah..


 

 Rendang Ayam Rencah Sapi!
 




 Ayam Masak Habang! bukan "Habang-Habang" ok! hahahh...'Habang' tu apa ntah....




Bebek Bengil Kasna..ni S.M punya! Bebek ni Itik..First time makan itik daging lembut macam Tisu! Melampau!agak2 rr lembut cam Tisu! hahah...Tisu pun x lembut camni tau! kehkehkehkeh...



 
 Last! Ni pun S.M punya gak...Chocolatee Ice Cream Sunday! bukan Monday, Tuesday, Friday suma tu ya! SUNDAY! hahahh...Perghhh...Ice Cream ni rasa lebih kurang cam Tuity Fruity gak la! memang terbaik macam LAI CI KANG  yang pernah S.M cerita kat Entry Nie!





Suma benda alah makanan kat Restoran Ayam Penyek nie...memang kedebak...kedebak...kedeboOmm! laa cakap Lu! x caya? Try la pegi makan tengok..memang Walawalawaeiihh laa..hahha....terbaik dari ladang kacang Hazel! Melebih-lebih plak S.M dok? Terlebih Sudahhh...hahha...S.M mcm Felling2 Owner Restoran Ayam Penyek plak kan? ye la Promote bagai...hahha...tapi seyes memang sedap!!


Udah ah! S.M udah capek banget deh! Mau berundur dulu ya..Ketemu lagi di lain hari.....hahahha =D


OK,BYE!


P/S: Cakap Indonesia tunggang-langgang! **Hanya Guruan Semata-mata**...=) PEACE!



Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

26 comments:

ELFarahin said...

Tak bleh blah~ org blum dinner ni yup! Dah lepas waktu punn...pfft! -..- hahaha...

fatin nabilah (jue) said...

amboih,igt org indon td..ekekeke
mmg sedap ayam penyet :)

Azira Ldu said...

Sedapnya ^_^

hafiz hafizol said...

Ni Wong Solo ke nie???

nurul cHempaka said...

waa!sedappp!

لين Si Pipi Merah said...

aiwah! lapar tetibe..

Azmira Yusof said...

ish , godaan betul tgk makann tu ^_^

FAMI said...

wow...best nye dpt mkn tu ye....

Santan Manis said...

hahaha...sodap sampai menjilat ibu jari kaki...hahahah

FAMI said...

hahah...xjilat pon hari tu cik din oi..hehehe...

-AnNa- said...

nmpk sedap!!! nk jgkkk

nadia farhana said...

sedapnye :)

Santan Manis said...

hahaha....:D

FAMI said...

wow...bnyak dh org comment die...hebat la!

Santan Manis said...

Saya da follow fami jgk :D

FAMI said...

thanks la..hahaha...D

Cik Fie said...

Cik Fie Jemput Awak Join GA Cik Fie .Terhad Untuk 200 Peserta Sahaja !! CEPAT !! :D
http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/peserta-random-giveaway-by-cik-fie_26.html

Aiza said...

Akak tak bole makan sambal ayam penyet nih dek... pedas yg amat

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

perhhhhhhhhhh best nye cam sedapp jer

sHeRrY said...

was here

Bitt (double IS) said...

hi salam singgah...
wah besar2 semuanya...hehehe
lama tak makan wong solo...apokat (air avocado) dia best :)

nana kamarul said...

waduhhh, keren banget makannya nich! Hikhik! Last weekend baru makan ayam penyet jugak. HUHUHUHU!

Masmira Masri said...

hey im da biggest fan ayam penyet hahahaaa habang2 tu pedas kan.....

nnt blanja sy ok.

ohh visit my blog yer
http://myaleo.blogspot.com/

Bitt (double IS) said...

saya pon sokakk ayam penyet tapi lagi sokak makan di wong solo selain ayam penyet dia ada ayam bakar...p la terjah, jgn lupa jus apokat... :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

suke gak kat pecel lele kat wong solo ni..

Santan Manis said...

SM x leh nk mkn ayam penyek ni selalu sgt....x thn wooo...sambal dia pedas..bleh sakit perut maaa...mueheheh :D