Santan Manis Terkinja-kinja Bersama Jutawan Gedik!

Perghhhh... Tajuk entry haruslah Kontrobasi, Sensasi, Sengal & Seadanya. muahahaha. Apesal yang SM nak dok terkinja-kinja dengan Jutawan sebenarnya? Dah laa Jutawan, Gedik plak tu? Ape kes? Kalau Kiah Propa tahu mesti jadi Gosip-mosip utama kat Galaksi punya! kahkahkah *Sengal =D

Memang meroyan laa kalau SM dapat terkinja-kinja dengan jutawan. Memang hari-hari laa beliau(Jutawan) kena Pau kaw kaw punya dengan SM suruh belanja nasik lemak ikan siakap Pat Ploh Pat rasa tiap-tiap hari. Muehehehe. Sebenarnya cenggini ceritanya, haritu ada laa tertengok member Ofis SM dok kelebek satu novel nie. Khusyuk bebenor dia dok baca. Sampai orang kentut bunyi cam BOM Nagasaki pun dia boleh buat derrkkk je. hilang deria bau ke hape kawan aku sekor ni?Kehkehkeh.

SM tanya laa dia:

SM : Ko baca Novel apa tu? Kaler pink bagai?

Kawan SM : "Jutawan Gedik", Bapak best gila kut Novel nie! Nanti aku bagi ko pinjam, dah nak habis dah ni aku baca... nanti aku bagi ko ehh.

SM : Boleh gak sambil layan time bosan-bosan nanti.


Nie lah rupa, novel "Jutawan Gedik ngada-ngada tak henggat" tu.

Lepas habis beliau baca, terus beliau bagi kat SM. Waaaa... patutlaa beliau(kawan SM) baca sampai orang kentut mengalahkan bunyi Bom Nagasaki & bau hapak tak henggat pun dia boleh layan macam layan bau minyak wangi Fantasia je. First baca, memang terus nak baca sampai habis.

Sinopsis Novel "Jutawan Gedik" :

"Dia punya cerita, bermula selepas satu kelab Jutawan ditubuhkan di Sekolah Sri Bangsar. Pastu, ramai gak laa anak-anak orang kaya kat sekolah tu nak masuk kelab nie. Kononnya kelab ni hanya untuk anak-anak orang kaya saja. Satu kumpulan kat sekolah Sri Bangsar ni, memang kumpulan ni gedik nak nak mampus la! Nama kumpulanpun nak glamour je diorang ni. Kumpulan "The Wannababes"!

Kumpulan The Wannababes nie ada tujuh orang semuanya, antara kumpulan yang paling glamour & gedik kat sekolah tu. Lepas jee diorang dapat tahu kat sekolah diorang nak ditubuhkan Kelab Jutawan. Apalagi, macam meroyan tak henggat laa semua ahli kumpulan terkinja-kinja nak masuk. Diorang ingat, kelab nie hanya untuk anak-anak orang kaya je. Rupanya, tanggapan diorang silap sama sekali, Kelab nie hanya kelab usahawan biasa jee, bukannya kelab untuk anak-anak orang kaya ke hape ke. Saja je Cikgu Persatuan Kelab tu ubah nama, nak kasi ramai student sekolah tu join untuk masuk Kelab Jutawan tu. Padan muka korang The Wannababes gedik nak mampus!muahahaha

Sebab The Wannababes tercabar dengan cabaran Cikgu Persatuan kelab tu, Diorangpun join untuk masuk Kelab Jutawan tu, Diorang nak buktikan kat Cikgu tu bahawa diorangpun boleh dapat 1 Juta tanpa mengharapkan duit mak bapak diorang! Pastu bermulalah misi untuk mengumpul duit 1 Juta dengan cara yang paling gedik & mengada-ngada sekali daripada The Wannababes ni. Bapak gedik gila kut kumpulan nie berniaga. Kalau korang nak tahu macamana kumpulan ni berniaga dengan cara paling gedik dan glamour nak mampus! korang kena baca sendiri novel nie, tak larat nak taip panjang-panjang kat sini. Muehehehe =D"


Sebenarnya novel ni, dah lama dah ada kat pasaran. Tahun 2011 kut kalau tak silap SM. Novel bersiri nie pernah disiarkan kat dalam surat khabar Berita Harian.  Agak gedik dan terkinja-kinja jugak laa masa SM dok kelebek baca novel gedik nie. Serius felling gedik habis! Muahahaha

Niela Ain Maisarah yang cun-melucun penulis Novel nie. *Harap lepas nie dapat Novel free daripada Ain Maisarah, sebab bukan main melambung SM puji Ain. kehkehkeh *Gurau mintak pelempang!

Entry kali nie, memang  panjang menggedik serta menggoda macam kena miang keladi gamaknya. bhahahaha. Kalau korang nak beli Novel-novel hasil tulisan Ain Maisarah secara online, korang boleh jenguk-jenguk  kat kedai Pink beliau di Sini.

Selalunya, kalau gegirls-gegirls suka layan novel cintan-cintun je kan. SM syorkan korang try layan Novel tulisan Ain Maisarah tengok. Best siot, takdak laa cintan-cintun sangat. K,lah, Malas... nak menggedik lama-lama kat sini. Kang kena cop mamat gedik plak ngan korang kang. Mau aku lempang muka sekor-sekor. Muahaha. =D

K,lah... Daaaaaaa... (Eh, asal gedik nak mampus nie! Jahanammm! Bhahahaha =D)


P/S: Lepas nie, Kompom-kompom SM dapat Novel free dari Ain Maisarah! Kan Ain kan?(Nan hado jelah kalau Ain Maisarah baca blog merapu nak mampus ni!) Muahahaha.*Sengal =D

Kalau suka boleh LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

45 comments:

Anonymous said...

Saya dah baca dah novel ni SM memang Best! :D

dEdEQ dE wIshEs said...

CAM BESH JE SINOPSIS DIA NIH .. BAK SINI BG AKAK PINJAM PLAK .. HAHAH

Fendy said...

memang cun...tp xbaca novel..huhu

Santan Manis said...

Anony: :)

Santan Manis said...

dedeq: Sekali pinjam nam hingget. kehkehkeh :D

Santan Manis said...

Fendy: Boleh laa kalau nk layan time bosan fendy

Anonymous said...

Klakar laa SM ni :D

Santan Manis said...

Anony: Tengs support my blog :)

unsecretostory said...

Cerita kumpulan wanabes tue macam pernah baca mmg sangat gedik tapi cantik2 . entah la betul ke tak . Hewhew , suka laa cover novel tue . PINK !

Kak Mahh said...

Jutawan SM naik HELI...

FAMI said...

kelab jutawan gedik...kelab blogger gedik plak xde ke SM?haha..spe la tu...

evangelistaNiL said...

jumm !! ikut segmen nil

Santan Manis said...

unsecreostory: betul laa tuu unsecret.. memang gedik habisss laaa..hahaha :D

Santan Manis said...

Kak Mah: hahaha... heli cikai jee tu kak mah .. kehkehkeh :D

Santan Manis said...

Fami: hahaha...ko buat laa nnt aku join. muahahaha :D

Santan Manis said...

evangelistaNil: insyaallah ada masa SM join ye :)

Santan Manis said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

betull dah baca daa novel ni..best! :D

Santan Manis said...

Anony: :)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

hm..dah lama tak baca novel...

Santan Manis said...

Sayidah: :)

Arryana Nasution said...

Heh...x layan novel jugak.. ngehee

Santan Manis said...

Arryana Nasution: :)

Anonymous said...

Waaaa...nak kna beli ie SM! :D

KorN said...

banyak dah ain maisarah ni buat novel kan...

Engku Muzahadin said...

X bc g nobel ni.
Btw, SM, kita follow sini :)

Santan Manis said...

Korn: betul2

Santan Manis said...

Engku: tengs yaa sudi follow :)

evangelistaNiL said...

nak terjah review hehhehe

Santan Manis said...

evangelistaNiL: okeh2 ... terjah terjah terjah :D

evangelistaNiL said...

http://evangelistanil.blogspot.com/2012/11/review-blog-santan-manis.html

Santan Manis said...

Tengs byk2 Eva! :D

Masmira Masri said...

rajinnyeer dia baca novel hahaha...
done follow....visit me ok
http://myaleo.blogspot.com/2012/11/konvo-cik-nadia-masri.html

melissa lissalalissa said...

here's something special. =)

http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2012/11/special-blog-review-2.html

Santan Manis said...

Mas: tengs yaa sudi follow.. salam kenal Mas :D

Santan Manis said...

Melissa:tengs yaa sudi review blog SM :) gud luck SPM! ohyeah2!!! hahaha :D

ANNA MARIANA said...

semua cakap best...x leh jadi ni...nk cari juga la..

Nur Azila said...

kak ain maisarah ni mmg famous.. kebanyakkan ceritanya utk kanak-kanak. :)

Kesuma Angsana said...

mcm best je !

Santan Manis said...

Anna: memang best! ahahaha :D

Santan Manis said...

Nur Azila" betul tu Azila :)

Santan Manis said...

KA: dapatkan di pasaran KA. muahahah :D

Santan Manis said...

KA: dapatkan di pasaran KA. muahahah :D

Anonymous said...

Nk kna beli ni!

Santan Manis said...

Anony: cepat3! hahahah