Ragam Tadika

Salam lepat pisang semua... Korang ingat lagi tak zaman kegemilangan korang masa mula-mula menjejakkan kaki kat Tadika dulu? Mesti macam-macam ragam yang terserlahkan time tu? Pengakuan yang agak malu jugak laa nak mengaku kat sini, dulu, SM pergi tadika tiga hari je. Sebab apa SM pergi Tadika tiga hari? Adalah.....kehkehkeh

Memandangkan pergi tadika hanya tiga hari je, teramatlah sentap nak mampus bila ada member-member tadika dedulu dok menghanjing-hanjing dengan penuh kesedapan hati-nurani diorang sahaja. Macam nak hempuk je sekor-sekor dengan tong gas kat atas kepala tu. Alaa... bangga letew, diorang menghadirkan diri kat Tadika dengan jayanya sampai dapat segulung sijil Tadika KEMAS kan. muahahaha =D

Takkan nak hempuk anak orang dengan tong gas macam main hempuk-hempuk bantal kat dalam bilik plak kan, kang tak pasal-pasal terus bermastautin kat dalam bilik besi sorang-sorang kang, dahh... ada makan minum orang jaga kat situ. Bhahahaha.

Kerana suka sangat nak pergi Tadika time kecik-kecik konyek dedulu*(Sambil Mata pandang ke atas tangan ke dada). Maka, tercetuslah kartun Tadika sengal kat bawah ni hah. Jom layan ramai-ramai sambil cicah biskut Merry ngan Tea Boooooooooo Boh panas. Muehehehehe =D


Suatu pagi yang nyaman bagaikan tengah menyantap nasik lemak sambal sotong ngan ice blended sampai tersedak  di Tadika KEMAS Kampung  Bunga Taik Ayam Kembang Setaman.















Achaner? Pernah terjebak jugak ke dengan perangai cenggini masa korang Tadika dulu? Kehkehkeh. Kartun di atas sekadar melepaskan kebosanan yang tidak dapat di bendung sahaja. Tak dak sangkut-paut langsung dengan yang masih hidup atau yang dah takde lagi di muka bumi nie. Kalau adak sangkut-paut jugak, secara kebetulan jelah kot. =D

Terasa rugi plak SM tak pergi Tadika dulu. Kalau tak, dapat buat perangai tak berprikemanusiaan macam kartun kat atas ni hah. Muahahaha. Walaupun tak pergi tadika, semangat untuk naik ke Darjah 1 sangat berkobar-kobbar time tu, sampai-sampai je kat sekolah terus menuju dengan jayanya kat dalam bilik darjah sambil duduk kat meja depan sekali. Siap memperkenalkan diri lagi kat kengkawan "Hai... Nama saya Santan Manis(bukan nama sebenar). Muahahaha. *Sengal =D

Oklah...  nak pergi menyantap lunch jap kat Cafee. Sambal udang dah tunggu tu, kang merajuk lark beliau(sambal udang) sebab SM tak santap beliau. Bhahahaha


BYE.

Kalau suka boleh LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

52 comments:

Anonymous said...

Sungguh sengal sekali kartun di atas SM. hahahaha =D

Santan Manis said...

Anony: hahaha... tengs spport my blog anony :)

Kesuma Angsana said...

suka sgt zaman tadika dulu2 !

Santan Manis said...

KA: Terngiang-ngiang jee KA :)

Haris Khairuddin said...

memang tua sangat 'abang' ramlah tu.. hoho. kadang2 bila budak2 cakap camtu, kita xtau nak marah ke nak gelak.

dah x ingat dah memori kat tadika dulu..

Busyra Bt Takiyudin said...

teringat pulak zaman tadika dulu2.. :)

Santan Manis said...

Haris: betul tuu hariss :D

Santan Manis said...

Busyra: Achaner laa rupa Busyra pegi Tadika dulu2 yee.. hehehe =D

Anisa Anuar said...

dgn bdk2 kne ckp specific jgk...diorg otak yg pintar

MarliaMarble said...

lawak gile..! hahahaha..macam2 lah..

Santan Manis said...

Anisa: ha'a betul tu :D

Santan Manis said...

Marlia: anak sapalah kat atas ni kan Marlisa.kehkehkeh :D

FAMI said...

lawak tummg dh lawak gile kot...nie pesal yg g tadika 3 hari je...cecite3 kat fami????haha..nie mesti be**k kt kelas kot...?

Santan Manis said...

FAMI: hahaha... mna ada be**k fami.. kehkhekehkeh..biarlah rahsiaa..kahkahkah :D

Arjuna Silvera said...

atookkk... mesti layan upin ipin nih

dEdEQ dE wIshEs said...

HOKHOK ..CUTE JE KAN GELAGAT TU .. MASUK PLAK DGN DOODLE SM .. WOW .. MELETOP ..

WATKAN DEQ 1 .. LEH ? NAMA SY DEDEQ .. HEHE

Santan Manis said...

Arjuna: sudah semestinya letew..kihkihkih :D

Santan Manis said...

dedeq: deq nak doodle camna? cer bgitau :)

Anonymous said...

hahaha...lawak gila + comel :D

Santan Manis said...

Anony: tengs anony :)

Kakzakie said...

Salam kenal dari kakak. Follower ke 737. Sambil baca kakak senyum sendiri.

Santan Manis said...

KakZakie: Salam kenal gak Kak.. Tengs sudi singgah ke blog x seberapa ni :) Salam kenal jugak :)

Basil Hibiscus said...

hahaha lawak sungguh!

selamat hari raya adha! first time melawat blog ni. salam perkenalan :)


jemput baca blog kami juga: www.basil-hibiscus.blogspot.com :)

Santan Manis said...

Basil: Selamat hari raya jugak Basil, salam perkenalan. okeh, nanti SM gi terjah kt blog .. :D

dEdEQ dE wIshEs said...

ACI X GTAW KAT SINI NAK DOODLE CANE ? HEHE .. HAA .. SM JGN PUBLISH TAW .. MALU =_='

DEQ NAK DOODLE YG KAI TUDUNG JE .. TP PANDAI CAKAP .. HIKHIK .. ALA YG CAM KAT ATAS TU .. LEH LA LEH LA .. (T_T) ,,. CIAN DEQ TAW TAW .. HOHO ..

NAK DOODLE TU CAKAP .. "HI .. NAMA AKU DEDEQ" LEH KE ? TP FREE LA .. HOKHOK ..

dEdEQ dE wIshEs said...
This comment has been removed by the author.
norazis said...

time KN dulu takder tadika..7 thn terus masuk jah satu..kira org dolu2 pandai2 la kot..tak pyh nk gi pra skola dah..cer tya mak ayh korang..hehehe..jgn mare..

Zainul Fikriez said...

haha, kartun tu siyes sengal...atuk saya...hahaha...

Husnalyas said...

santanmanis lukis sendiri ke kartun tu? pandai2.

Santan Manis said...

Dedeq: Okeh2 :)

Santan Manis said...

KN: Kategori budak pandailaa ni KN :)

Santan Manis said...

Zainul: hahaha... jawapan last skli tu..kehekhekh :D

Santan Manis said...

Husna: ha'a... biasa2 jaa husna .. :)

Anonymous said...

Hahaha...klakar gila kartun tu.. :D

Santan Manis said...

Anony: hahaha... have fun ;)

timm_bill said...

hak3!! trok3..tapi kita trtukAR..xmau masuk drjah 1..smnggu mak teman..hu3..

Santan Manis said...

Timm_bill: ok laa tu Timm, sekurang-kurangnya pergi jgk tadika tu. SM 3 hari je kut pegi, pastu lesap. muahahaha :D

Emas Putih said...

hahahaha :) pandai lukis

Santan Manis said...

Emas putih: biasa-biasa ja Uzu :)

Anonymous said...

Terburai urat usus keluar. hahaha.. :D

Santan Manis said...

Anonymous: ambulance3!! hahahaha :D

Sayidah Nafisah Ruslan said...

saya tak ingat langsung memori saya masa tadika.. *sigh*

Santan Manis said...

Sayidah: guane laa Sayidah gi tadika dulu? :D

evangelistaNiL said...

wahh hebatnyaaaa

Santan Manis said...

evangelistaNil: Apa yg hebat Eva??

Ana Farhana said...

haha, comel je cerita SM nihhh, ngee :D

unsecretostory said...

Hahahaa ! pandai sebenarnya budak tue . Bole laa layan lawak sepetang. Kuikui :D

cikeyrah said...

comelnye budak tue . .hehehe .

Santan Manis said...

ANA: tq :)

Santan Manis said...

unsecretostory: layan jgn x layan. hahaha :D

Santan Manis said...

cikeyrah: :)

Anonymous said...

hahaha...bongeks laa budak tu.. :D