Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri yang Mulia!

Salam semua... Nampaknya, diam tak diam semua Umat Islam di seluruh dunia mahupun di lain-lain planet, Pluto,Marikh mahupun Zuhal sekalipun, sudahpun menyambut hari yang penuh gilang-gemilang iaitu Hari Raya Aidilfitri. Sudah semestinya para maklong-paklong, makngah-pakngah, maksu-paksu dan seangkatan dengannya, sedang sibuk melayan karenah sanak-saudara nun jauh di sanakan? mueeheehe.

SO, lepas ni korang tak akan dengar lagilah, Kemerapuan carut-barut SM kat blog nie buat sementara waktu. Ada ke orang baca blog x semengah ni? Muehehehee..  Sedih laa jugak Ramadhan telahpun meninggalkan kita kan?(konon), Di kesempatan ini SM nak mintak maaf dari hujung anak rambut korang tuh, sampai hujung kuku jari kaki masam korang, kalau kemerapuan SM selama ni, ada menyentapkan hati kecik nurani korang. Ampun bapak-bapak, ibuk-ibuk sekalian. Maafkan saya dong! =D

 (pelita kelapa Mak Dara goyang gerudi sampai tak hengat nak balik rumah*gambar hiasan)


Ye lah, mana la tahukan. sapa-sapa selama ni baca blog ni ke, Tersesat masuk blog ni ke, tiba-tiba sakit hati pulak baca blog ni, SM nak mintak maaf laa kat korang. Kita hanya insan biasa, sedangkan Nabipun ampunkan Umatnya, kan? (feelling-felling ustaz Fadzilah Kamsah jap! muehehehee). kadang-kadang tu, mulut SM memang tak berlapik sikit kalau berbicara. wah! skema kejap! hahahha, apa yang nak keluar pakai sembur jee. yang jadi mangsanya, Sesapa yang baca blog ni lah. =D

SM hanya manusia biasa saja, Makan, minum, buang Air besar mahupun kecik, ada masa sedih, ada masa datang angin terenjat jap, pastu meroyan sorang-sorang nyorok bawah tilam. biasa laa, manusia kan? lumrah la. =). semua orang pasti pernah buat silap walaupun sekali, mahupun dua kali =D. tapi SM paling pantang kalau yang hipokrit-morit! depan kita bukan main lemah-lembut gemalai sampai kencingpun tak sedar(Hoi! senonoh sikit!), belakang kita, hah! hambek kau!. Ada tak member-member korang yang spesis sedemikian rupa? No Komen! hahah =D Tengok, mulut SM secara automatik je nak sembur! kehkehkeh. Sorry.

Berbalik pasal raya ni, disamping kita bergumbira bagai, sambutlah dengan kesederhanaan dan ingatlah orang yang tidak berkemampuan di sekeliling kita. Time makan tuh, jangan ikut Sodap mulut je nak makan, kang tiba-tiba koyak pulak baju @ seluar tuh. nak-nak pulak koyak kan part sensor korang tuh. Oh tidak! tak pasal-pasal korang jadi bahan member korang nak untuk ditertawakan nanti. Muehehehe. So hati-hati masa nak makan tu. Jangan bebanyak sangat. Makan kuih semprit, sudeeehhh =P

Terimalah kad Raya elekronik ini sebagai peganti diri tak dapat hadir beraya di rumah korang. Hoi! macam ada orang jemput datang je. PANG! polompang nam ploh nam das! hahahaa.


Bagi sapa-sapa yang nak DUIT RAYA dari SM tuh, datang lah beraya kat Rumah. Bos baru bagi Bonus nih! Masyuk-masyuk! Kuih dan Muih beraneka macam, makanlah jangan hanya dipandang pun ada. sedia terhidang untuk anda. So datang la beramai-ramai untuk beraya! bawaklah rombongan Cik Kiah , cik minah, cik latipah datang.  dialu-alukan. Tapi duit raya dapat sorang seposen je lah kalau satu bas datang. Mueheheheee =D


Mak Aiii! ucapan Raya bukan main berjela tak cukup kaki mengalahkan perdana menteri. ghasak! hahaha. apa-apapun SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI dari SM sekeluarga!! Maaf Zahir dan Batin! :D

"Selamat, hari raya, untuk kita bersuka ria, selamat, SM ucapkan, moga kita jumpa lagi tahun depan... Tet tetete tet tetet tetetet,tetetetet,tetet,tetet! (muzik raya. Diadaptasi dari lagu Allahyarham Puan Sri Saloma) Sempat lagi lagu raya bagai! Muehehheee =D

K,BYE.



P/S: YABEDA BEDU! SOMEONE NAK BALIK RAYA TAUN NIE! SAPE SOMEONE TUH? NAK TAHU? BIARLAH RAHSIA.. MUEHEHEHEE ;D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

32 comments:

Santan Manis said...

=D

zah S.J said...

HAHA ! selamad hri raya buad santan manis ^^ . .

Santan Manis said...

Zah S.J: slmt hari raya to! jmput dtg rumah makan kuih almond london zah. hahaha =D

Afiq Yassin said...

Follow sini..
Selamat Hari Raya Aidilfitri

Daripada rakan blogger | Afiq Yassin

FizA said...

selamat hari raya! =)

CikMai said...

selamat hari rayeeee...

Sally Yatiey said...

Salam Aidilfitri :D

Santan Manis said...

afiq yasin: thanks sudi follow. slmt ari rayo jugek! :D

Santan Manis said...

Fiza: slmt ari raya! :D

Santan Manis said...

cikMai: camat ari rayo jugek! ;D

Santan Manis said...

Sallyyatie: slmt ari raya sally ;)

Santan Manis said...

jemput dtg rayo kt umah. makan Lomang & kuih beraneka macam! mueheheheee :D

tirahzairi said...

selamat hr rya sm :)

Santan Manis said...

Tirah Zairi: Selamat hari raya gok Trah!! Jemput dtg raya kat rumah. Makan kuih sepit! muehehehee :D

Wawa Yuni said...

Haha. Lawak laa SM ni :)
Dah tak larat nak ketawa baca entry SM :D

Santan Manis said...

Wawa Yuni: bukan lawak la wawa. meqoyan ja yg lebih.mueehehehehee :D

Sabrina said...


ヘ(^_^ヘ)Selamat Hari Raya! <3 Followed!(ノ^_^)ノ

saly@mama-i said...

selamat hari raya santan manis ..
singgah n follow juga.. TQ follower ke-50 sy ..eheee..:)

Santan Manis said...

Sabrina: Slmt hari raya! :D

Santan Manis said...

sally@mam-i: wc. Slmt hari raya ;D

man said...

selamat hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http;//ajax85.blogspot.com

Santan Manis said...

Man: slmt hari raya :D

Sue PeLik said...

selamat hari raya! maaf zahir batinnnnnnnnnn

ana fatihah said...

Selamat hari Raya maaf zahir dan batin.. :)

Santan Manis said...

Sue pelik: selamat Hari Raya sue :)

Santan Manis said...

Ana Fatihah: Selamat Hari Raya jugok ;)

nurhasnatulnabila said...

selamat hari raya... !

Santan Manis said...

nurhasnatulnabila: Slmat hari raya gop awok! :D

Santan Manis said...

nurhasnatulnabila: Slmat hari raya gop awok! :D

Santan Manis said...
This comment has been removed by the author.
SimplySeoul said...

salam aidilfitri SM. ptama kali ke blog SM.

Santan Manis said...

SimplySeoul: Salam Aidilfitri jugok.thanks ye sudi jenguk kesini :D