Bebudak Baik =)

Top 25 Blog Malaysia Paling Popular Tahun 2012, Memang Terbaik Dari Ladang


Salam Semua... Apa khabar ibuk-ibuk, bapak-bapak sekalian? Udah makan atau belum? kalau enggak bisa makan, nanti sakit dong! enggak mahu dong gitu-gitu. Uish...buang tabiat kejap ngomong-ngomong Indonesia bagai. Maaf ya dong! Muehehehee. =D

Bila datang je angin meroyan tahap Dewa, macamtulah jadinya. Mana tak meroyannya, Kalau dua ploh pat jam Asyik dok sumbat Wajik dan dodol jangan dilupakan, peninggalan nenek, zaman-berzaman je. Orang lainpun beraya jugak, tapi tak delah sampai macam SM nie, Melantak kuih raya je dua ploh pat jam, kalau balang kuih raya tupun boleh sental makan, alamatnya tiap-tiap tahun la Tuan Rumah kena beli baru benda alah balang Kuih Raya tu! Muehehehee.

Tengok, kalau boleh melalut memang ke laut la. hahaha. Masa SM dok godek-godek GOOGLE tersayang(Saja bodek-bodek google sikit, manalah tahu, kut-kut google kasi Trofi ke hape ke kan?kehkehkeh). SM pun try laa search kat Google, blogger-blogger Famous kat Malaysia ni. Apa yang Google bagitau pasal blogger-blogger ni semua, semestinya diorang nie memang Famous-Almost lah kan? Waaa..ko ingat google tu Sepupu ko nak bagitau bagai? banyak cekadak. Muehehehe. *Abaikan.

Antara Blog-blog yang SM senarai kat bawah nie, semuanya pernah menang  World Blogger Awards Tahun 2012 kira, Otai-Otai jugak laa diorang nie.l

Antaranya:
  1. DenaiHati.com(Best of the Best Blog of The Year)
  2. Paultan.org(Blog Automotif/PR4)
  3. Shahabudeenjalil.com(Blog Bisnis/PR3)
  4. Honeykoyuki.blogspot.com (Blog Selebriti/PR3)
  5. Kucing.my (Blog CSR/PR1)
  6. iluvislam.com (Blog Pendidikan/PR4)
  7. ohbulan.com (Blog Hiburan/PR4)
  8. Koleksi1001resepi.com (Blog F&B/PR2)
  9. All-aboutiphone.blogspot.com (Blog Gadget/PR0)
  10. Rotikaya.com (Blog Gossip/PR3)
  11. Ninieahmad.com (Blog Kesihatan/PR3)
  12. Founder.limkokwing.net (Blog Inovasi/PR5)
  13. Eqbalzack.com (Blog Lifestyle/PR3)
  14. Yunainspired.com (Blog Musik/PR3)
  15. Danielzaidi.com (Blog photography/PR2)
  16. Chedet.cc (Blog Politik/PR5)
  17. Kznabihah.com (Blog Shopping/PR2)
  18. World-superbikes.blogspot.com (Blog Sukan/PR1)
  19. Placesandfoods.com (Blog Travel/PR3)
  20. Inianwarhadi.com (Blog Video/PR2)
  21. Fukkenlol.blogspot.com (Blog Jenaka/PR1)
  22. Hazrey.com (Blog Vocal/PR2)
  23. Bicaramakdara.com (Blog /PR2)
  24. Ariffshah.com (Upcomimg Blogger/PR4)
  25. Jomtonton.net (Blog Artis)


Nielah, Hasil yang keluar daripada google terchinta tu. Eih! yang number 26 tu tak boleh blah kut! Tiba-tiba je menyemak kat situ. Puih!Puih!Puih! Mesti korang dok maki hamun yang number 26 tu kan?. Berangan nak mampus! Hahahaha. Memang Tak laa SM nak tersenarai, Dah la nak update blogpun, berkurun baru nak update. Memang Hazab la nak tersenarai Or disenarai kat situ. Mueehehehheee. =D

Yang SM tau, yang nie tahun 2012 punya. Kalau 2013 kena tunggu tahun depan laa. Apa-apapun, memang terbaik dari ladang la, diorang-diorang nie semua, Trafik memang tak leh blah la, tiap-tiap hari naik mencanak kut. Kecuali yang number 26 tu jelah, Meroyan je yang lebih! Hahahaha. 


K,BYE.


P/S: KALAU BOLEH MERAPU, MENGALAHKAN KUCING NAK BERANAK SEPLOH!

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

34 comments:

Santan Manis said...

=D.

SimplySeoul said...
This comment has been removed by the author.
SimplySeoul said...

blog FL dgn blog hiburan selalu baca. some of the blogs in that list br tau wujud.

Santan Manis said...

SimplySeoul: tapi yg last sekali tu memang nan hado jelah nk tersenarai.Muehehhee :D.

Sop said...

harap blog SOp pun tersenarai :)

Santan Manis said...

Sop: Ameen :)

FAMI said...

ala...SM mesti dpt top10 terus next year!!!

Santan Manis said...

FAMI: Top10 blog tercorot boleh laa fami. Muehehehheee :D

Eyda Syahida said...

naseb eyda bace lagi skali . kalo tak pecaye la jugak . campur jeles :p

Santan Manis said...

Eyda Syahida: Hahahaha:D.

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

hehehehe tak sabar nak tengok para pemenang utk tahun dpn pula ;)

Santan Manis said...

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA: Wahhhh...Tak sangka Mak Dara singgah sini! Teruja nieh!=D. SM doakan taun depan Mak Dara menang The Best Blog of The Year!

*terxcited tetiba, Mak Dara Famous Almous datang Komen sini. =D

Kesuma Angsana said...

kalau tersenarai tu tahniah lah yer

Santan Manis said...

Kesuma Angsana: Nan Hado jelah kalau nak tersenarai. hahaha :D

nabila biela said...

waa nampak cdap..hehe...dtg cni jlan2 n fllow

nabila biela said...

waa nampak cdap..hehe...dtg cni jlan2 n fllow

Santan Manis said...

nabila biela: tengs nabila sudi follow. nnt SM gi sergah kat blog. jgn terkezut plak nt.mueheheheee =D

Santan Manis said...

nabila biela: tengs nabila sudi follow. nnt SM gi sergah kat blog. jgn terkezut plak nt.mueheheheee =D

Secrets of A Teenage Girl said...

wah, blog famous2 tu.. nnti blog SM pulak tercalon lepas ni.. hehe

BeLLa said...

ha la blog sy xde (blog x femes pun) ahhaha

Santan Manis said...

Secret of A Teenage Girl: Nan Hado ja la Secret kalo SM nak tercalon.Hahahhaha :D

Santan Manis said...

Bella: SM doakan blog Bella terclon nnt ;D

Chenta Eyfa Latieyfa said...

bila la blog sye pon nak jadi femes amos cam blog dorang2 tu.

Santan Manis said...

Chenta: Aminnn...

Mk Syahir said...

wahh..ada jugak dalam list tu no 26..bhahaha mohon tambah 27 untuk blog gua :p

Aida Omar said...

tetiba sampai part 26 tu eh macam pernah ku dengar je link blog nie.. hahaha.. mana nak tahu tetiba 2013 sungguh tercalon kan :P

HannaNana Swift said...

hehe, blog hanna xde erkk??haha, btw..blog2 tu semua memang awesome.. :'D

Santan Manis said...

MK Syahir: kehkehkeh..

Santan Manis said...

Aida Omar: Titiba jekan Aida. hahahah.

Santan Manis said...

HannaNana: betul2 hanna :D

Fatin Zaini said...

sangat dialu-alukan.. jom sertai bersama.. ada hadiah mesteri nie.. :)

mohon sokongan dari tuan blog..

http://www.fatinzaini.com/2012/09/jom-sertai-segmen-follow-dan-give-away.html

Santan Manis said...

dah join fatin ;)

Santan Manis said...

dah join fatin ;)

Anonymous said...

nanti mesti SM terclon t..tggu dan lihat :)