Bebudak Baik =)

Tips Serta Cara Terhebat Melebatkan Rambut Anda Dengan Berkesan & Cepat!




Dah pergi Yum Nam Hair Care pun rambut stay malas nak tumbuh? Bila sikat jer, rambut makin meroyan nak luruh? Pakai Shampoo Kelapa Laut Afrika pun rambut stay degil tahap hazabedah jugak tak nak tumbuh-tumbuh? Kawan-kawan mulut puaka plak, tak habis-habis dok ejek korang macamni:

*Aiks? Sejak bila matahari ada dua ni? Silau siot!

*Ko potong rambut layer errr? Stailo habis!*sambil sengih.

*Perghh!!! Luas dan licinnya dahi ko! Macam buah laici tak masak la bro! *sambil gelak kuat-kuat depan khalayak ramai.

*Mak Aii?! Aku ingat nenek aku datang tadi! Rupa-rupanya ko ke?!  Muahahaha.

*Sejak bila ko jadi pengkid ni beb? Pendek gila rambut ko!

So, bagi nak menutup mulut-mulut yang tak berapa nak ada insurans Takaful Nasional Berhad tu. SM nak kasi tips sikit ni, macamana nak pulihkan balik rambut korang tu. Sila baca entry ni sampai habis kalau nak rambut lebat macam Doktor Rozmey ok! Muahahaha =D *Tak dak kena mengena!

Cara yang paling best nak kasi rambut yang jarang tu tumbuh & beranak-pinak balik ialah:

1) Korang kopek sebijik buah kelapa mak dara. Jangan ambik kelapa laut Afrika plak, kang ke laut plak jadinya kang.

2) Lepas tu, perah santan dan ambik pati beliau seperti gambar rajah 1.1 kat bawah ni! Gosok kepala rata-rata, sambil layan lagu Can Mali Can Kak Tipah Payong sampai habis! Kehkehkeh

Gambar rajah 1.1(Teringat zaman-zaman Geografi dulu kat sekolah. Muahahahaha.)


3) Lepas dah sapu benda alah pati santan kat seluruh kepala tu, bolehlah goyang gerudi nyanyi lagu Inul Darasista jap, masa dok buat proses sapu-meyapu tu. Lagi satu, jangan lupa! Rembat kain tuala yang dok lap pinggan kat dapur tu, balut kat atas kepala macam gambar rajah 1.2 kat bawah ni hah. =D

Gambar rajah 1.2
 
Muka tersangatlah hazabedah tak boleh nak berak akibat sembelit yang dasyat!

4) Tunggu selama 1 jam ataupun lebih macam tu. Kalau gamak bosan tak dak mende nak buat, boleh gak ajak member main tembak-tembak macam opah yang budget macam heroin filem G.I Joe-Retaliation kat bawah ni!*Jahanam! Bhahahaha.

 
Dialog beliau*Hohoho! Aku Taiko kat kawasan ni hokeh! Ada beran?

5) Lepas dah perap rambut korang dengan benda alah pati santan tu selama sejam atau lebih. Bolehlah blah bukak balutan tersebut. Seterusnya, ambik sedozen asam jawa dan sental secara berhemah kat atas kulit kepala tu. Skill nak sental-menyental? Buatlah lagu mana pun, janji sental sudah! Kahkahkah.

6) Lepas dah settle korang sental kulit kepala korang dengan sedozen asam jawa tu, bolehlah bilas serta basuh dengan shampoo yang ada kat bilik mandi korang. Insyaallah, lepas korang amalkan tips ni 2 minggu sekali, kemungkinan besar rambut korang akan jadi macam gambar rajah 1.3 kat bawah ni! Selebat alam tak hengat punya!

Sila scroll untuk gambar rajah 1.3 untuk kepuasan maksima!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
lagi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sikit je lagi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
barang baik kenalah sabar
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 Gambar rajah 1.3
Dialog beliau*Aucak! Saya single & available lagi tau. Jom twit-twit dengan saye kat twitter! (Naik meremang bulu peha! Muahahaha)

Selesai sudah tips yang hendak dikongsi. Sebarang masalah bolehlah rujuk kepada pakar rambut kami untuk penyelesaian. Untuk keterangan lanjut sila hubungi talian terbabas tol kami di 006 60666jahanam! Saya, Santan Manis Wong pakar masalah rambut anda! Sekian. Muahahaha =D


BYE.


Kalau suka boleh lah LIKE =)
P/S: Kita Sekadar Mencuba, Selebihnya DIA Yang Menentukan. Sumber dicilok daripada *Yahoo! Bukan Horee! Muehehehe =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

39 comments:

Anonymous said...

Lawak gila tips SM! hahaha. But nice info!!!!

eimah siti said...

thanks for the info... ^^

Santan Manis said...

Anony: Thanks support my blog :)

Santan Manis said...

Eimah Siti: hahaha... Wc ;)

Anonymous said...

Sukanya tips2 SM! :D

Iha Zaliza said...

Alhamdulillah buat masa ni rambut iha still lebat lg, tapi still takleh challenge dgn gambar last sekali tu, wahaha.. SM, SM.. dirimu telah berjaya membuatkan diriku tergelak besar lagi sekali dimalam hari :D

hana hadi said...

fuyooo.. rambut boleh buat selimut. hehe

hana rambut lebat dan tebal..xlarat betul nak syampo berjam2, tunggu kering. nak sikat lagi. hehe

apa2 pun bersyukur juga

BUNDA a.k.a KN said...
This comment has been removed by the author.
Faeytynn Zayn said...

nak try jugaklah btw cantik la rambut perempuan tu,ahahahhaha

Sue Bee said...

tips bagus.SM..lepas ni tak perlu beli selimut dahh..

Susan Lolo Bua said...

tips bagus, boleh guna

tapi apasal ngan gambar eambut panjang tu.. geli pulak saya ..hihi

Normi Nieza said...

wow..mmg menawan...ori ke tu bang?haha

Anonymous said...

Hahaha nice tips n sangat ohsem!!! :D

Rieya Ramlee said...

mengong! hahahahak

anak ayah said...

gegar pale lutut rmbut pnjg cenggitu =..='

follow u back ^_^

Sally Samsaiman said...

sengal punya SM! hahahaha

latifah zainal said...

perghh rambut dia..tak bleh blah..ori ke?hehe

fahmi mislan said...

mmg best klo pompuan yg rmbut pnjg xhengat dunie tu dpt job jdi pelakon extra hantu!

unsecretostory said...

Baru nak cuba . Rasa macam seram pulak -,-
hahaa !

Harith Iskandar said...

name pun santan manis...mesti la gune santan kan...ehehe

Nazmin Nazifa εїз said...

Hahaha,bukan daripada Hooree eh ? XD Nice tips :D

MR & MRS MAKMUM said...

meremang gambar last tu

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

lawak yg berisi..haha

martina mansor said...
This comment has been removed by the author.
martina mansor said...

kalau tak sapu asam jawa boleh tak??tolong!!tolong!anyone!hehe

Anonymous said...

lawaknya....comel tengok kucing tu berbalut di kepala

Anonymous said...

SM ni petua betul ke memain ni? Kpl aku dh macam pulau perhentian dh ni..nk try yg ni.

Anonymous said...

tq SM... da 2 minggu saya cuba petua ni.. rambut sya sudah nampak hasilnya! blog gila2 tapi best!

Anonymous said...

berkesan ke nih???

Anonymous said...

berkesan ke nih???

agasshi zell said...

saya nak try la petua nih...hehe..nak tye, yg part sental ngn asam jawa tu, means asam jawa bancuh ngn air, then sapu kt kepala or guna asam jawa tu jer? *confius*

Lia rina said...

Kalau guna lendir lidah buaya dgn air bunga raya pun boleh juga.. :)

Cik Ash said...

Leh caya ke petua ni

Anonymous said...

Asam jawa tu cmpor ngn air ker

Anonymous said...

sm pertua ni btl2 ke

Anonymous said...

saya dah cba yg asam jawa tu, sgt berkesan. dah 2 blan rambut saya makin lebat. tq :)

ahmad albab said...

Kalau dah jarang pun boleh yumbuh anak rambut balik ke

Cik Diana said...

Tips yg mnrik ..huhu...lwk SM mglhkn rja lwk mega jew..ahakz!
Tp confius ckit yg asam jawe tu...
Law xgune bole kew??tp law nk gune asam jwa tu skli dgn air kew cmne???

Anonymous said...

bole pakai santan sehinngit yg da siap jua kat pasar tu tak?