Bebudak Baik =)

Senarai Blog-Blog Artis

CAK! Apa khabar deh? Sihat atau nggak dong? yang pasti guek ini, bukan orang Indonesia ya...Asalnya, Malaysia jugak. Saja, menggatal mahu omong-omong bahasa Indonesia harinie, hehehehe. Udah ah, bikin orang-orang Indonesia marah sama guek aja, merosakkan bahasa Ibunda diorang! Ampun Sih! Jangan marah-marah dong, nanti cepat Tua deh! =D

Semalam, SM baru siapkan Header Si Fami, Kalau nak tengok Header yang SM buat tu boleh la pergi Sergah kat blog beliau, Klik Sini. Ok, harinie, dari takda buat hape-hape, baik menghupdatekan diri kat blog. Ada jugak kerja nak buatkan? Eh, apesal macam sengal je bahasa yang diggunakan oleh diriku ini? Pening sesiapa yang membacanya. *Skema! Muehehehe.

Berbalik pada tajuk kita, masa tengah beramah-mesra dengan En.GOOGLE tadi, En.GOOGLE ada kasi link blog-blog artis kita kat SM tadi. Waaahhh! Ko hengat En.GOOGLE tu Pakcik tiri sebelah sepupu angkat Ko! Nak bagitau bagai. Marah En.GOOGLE kalau dia tau. mesti merajuk tak henggat tak nak main Tom-tom bak makyong de dek dengan SM lagi nanti. Kehkehkeh.

Dah start merapu dah nie, nah SM kasi link retis-retis yang En.GOOGLE kasi dekat SM tadi. Muehehehe:

@Afdlin Shauki – SelambaKodok’s House
@Adi Fashla – adifashla
@Aznil Hj Nawawi – Aznil Haji Nawawi
@Aiman (Akademi Nasyid) – Aiman Official Blog
@Aqasha – Beyond Aqasha
@Audi Mok – batdood
@Awal Ashaari – Blog Awal Ashaari
@Bob Lokman – Dalam Rasa
@Catriona Ross – Blog Cinta
@Diddy – d i d d y h i r d y
@Dynas Mokhtar – Dynas
@Engku Emran – Between My Legs
@Eizlan Yusof – Aku dan Duniaku
@Eizlan Yusof – Tikam Lidah
@Erry Putra – Erry Putra Official Blog
@Estranged – ESTRANGED
@Hafiz Hamidon – HafizHamidon
@Haziq AF – Passion and Love
@Heliza AF5 – Heliza’s Diary
@Imran Ajmain – The Official Site
@Intan Ladyana – My Blog
@Iz OIAM – singer + songwriter + performer
@Joe Flizzow – Joe Flizzow
@Julia Ziegler – Julia Ziegler
@Juliana Ibrahim – Being Julia
@Linda Onn – All About Linda Onn
@Lokman Ghani – Aku Anak Teater
@Liyana Jasmay – lianajasmay.com
@Kevin Zahri – Health and Fitness
@Mamat Khalid – Tempurung Pecah
@Mazidul Akmal Sidek – Bersama Mazidul
@Nadia AF6 – nadia.ville
@Nonny AF5 – Nonny…. Peace Muahh
@Patrick Teoh – Niamah!!
@Stacy AF6 – Stacy Frenz
@Tiara Jacquelina – a day in a life of tiara
@The Fabulous Cats – The Fabulous Cats
@Yasmin Ahmad – The Storyteller
@Zahiril Adzim – Zahiril Adzim
@Zed Zaidi – Zed Zaidi Dare To Dream


Nie yang terbaru SM jumpa tadi masa tengah blogwalking kat blog member-member tadi. Ada laa SM jumpa dua-tiga orang retis tadi. Eh silap, bukan jumpa diorang, terjumpa blog diorang. Kehkehkeh.

Antaranya:

 1)YANA SAMSUDIN

YANA SAMSUDIN yang Comel! =)


Header Blog Ohsem Beliau!


Kalau korang nak pergi terjah kat blog Ohsem beliau. Korang Tekan Sini. [=





2) NAJWA LATIF.


 
 Header blog beliau sambil pegang gitar kesayangan! ewahhh! =D


"Kita berkenalan dalam laman muka buku. Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu, wohouwouwo"...lari lembu sekadang kalau dengar SM nyanyi lagu Najwa Latif. Muehehehe. Hah! Sapa tak kenal dengan Najwa Latifkan? Diapun ada gak blog. Kalau nak pergi ke blog adik manis nie, korang Tekan sampai nak terlucut jejari runcing korang kat SINI!



3)Amitabh Bachan.



"Mere Man Ki Ganga, Aur Tere Man Ki Jamna Ka. Bol Radha Bol Sangam Hoga Ke, ha nehi. Are Bol Radha Bol Sangam Hoga Ke Nahin, Nahin…Nahin…Nahin" .

Siap boleh hafal lagi lagu SANGGAM ok! kehkehkeh. ye ke lagu tu Amitabh bachan nyanyi? ahh..ghasak jelah. Muehehehe. Masa time sekolah dulu, member-member SM bukan panggil Pakcik Amitabh Bachan nie "Amitabh Bachan". Diorang panggil Amitabh belacan!!! Kuwang Hajorrrr!! Temasuklah SM sekali time tu. Kehkehkeh.

Tapi sekarang dah tak buat dah perangai yang tak berprikemanusiaan camtu. dah INSAP Ok! Sekarang ni kalau jumpa je ngan Pakcik Amitabh, Siap main batu seremban lagi dengan Pakcik Amitabh Bachan yang famous amous tu. kan pakcik kan? hahahaha. Kalau Amitabh Bachan baca nie, sesuci lebaran je kena terajang pat lapan das dengan beliau. Masalahnya, beliau reti ke berbahaso Melayu?? Muehehehe.

Kalau nak terjah blog beliau, sila belajar bahasa hindi dulu hokey. kehkehekeh. Ok Tekan SINI!


Maybe, ada yang dah tahu kut pasal kewujudan blog retis-retis ni semua. Kalau yang tak tahu lagi tu, boleh la korang pergi sergah diorang kat blog famous amous tersebut Ok. Pada encik-encik retis di atas yang tak nak blog korang dilinkkan kat sini. boleh bagitau. Akanku hapuskan link tersebut. Maceeehhh =D


K,BYE.



P/S: MACAM LA AMITABH BACHAN BACA BLOG NIKAN? MUEHEHEHEHE =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

54 comments:

Santan Manis said...

Datuk M.Daud Kilau ada blog tak? ;)

Kesuma Angsana said...

yag amitach belacan tu KA suka hehehe

Santan Manis said...

K.A: Hahahaha...

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

alaaa, anak amitach bachan x de kew..
kih kih!

Santan Manis said...

Nur Atiqah: hahaha...anak xdak..bapak jee yg ada..kehkehkeh :D

kak mah said...

Rajinnya bro cari ye!

Kesuma Angsana said...

SM, ok kalau KA perlukan sponsor nnti KA roger2 yek, tq !

Yousof said...

Kalau dapat blog Irma Hasmie atau Diana Amir tolong bagitau aku ye.. heheh

Santan Manis said...

Kak Mah:haha..tengah bosan kak mah..kehkehkeh :D

Santan Manis said...

KA: Set KA! muehehhee ;D

Santan Manis said...

yousof: Wan Maimunah tak nak ke yousof?? Kehkehkeh..orite2 =D

FAMI said...

SM pon retis jugak...hehhe

Santan Manis said...

FAMI: Retis laa sangat. nak jadi makeup retispun x lepas fami. kehkehkeh :D

FAMI said...

ala dpt berjiran gan artis(cik ani) pon jdi la....hahahaha

Santan Manis said...

FAMI: Hahaha...pecah purit aku baca ni!tiba2 lark "cik Ani" keluar. kehkehkeh. Tak nk ke jadi husband Artis(Cik Ani) Fami? Muehehehe ;D

Santan Manis said...

Fami: Purit= Perut :)

FAMI said...

haha...bkn cik ani dh bersuamikan pak long dia ka...haha.semoga berbahagia la mereka berdua...keh3

FAMI said...

ckp jela nk ckp bende tu....xyah purit2 sgt la..keh3

Santan Manis said...

FAMI: tersaloh taip..nak taip purut.kehkehkeh :D. nak ke tak? Tawaran masih kosong lagi tu? muehehehee

FAMI said...

pintu hati ini tertutup wat selama2nye utk dia...wahh...hahah...jahat...sian cik ani...jht la SM ni!

Santan Manis said...

hahaha...ko nak aku tolong bukakkan kan pintu hati ko utk dia ke? nak tak? muehehehe :D

Santan Manis said...

hahaha...ko nak aku tolong bukakkan kan pintu hati ko utk dia ke? nak tak? muehehehe :D

Yousof said...

Teringin jugak nak tengok blog Wan Maimunah tapi aku masih sedar diri.. kehkeh

Santan Manis said...

Yousof: hahaha... nanti aku tolong carikan, kalau jumpa laa Sof. Muehehehe.

Anonymous said...

SM Fahrin Ahmad tak ada ke? hehee. SM selalu-selalu laa update entry baru yee. suka baca blog SM :D

Santan Manis said...

Fahrin Ahmad x tau plak eden ado ko tak...hohoho..ok2..tq Anonymous support me ;)

syiela said...

tetiba ada amitabh bachan.. akak suka kekeke

Santan Manis said...

Syiela: hahaha...Pakcik Amitabh tersesat masuk sini kak Syiela.kehkehkeh :D

Yana Sakura said...

wahhh..siyes ke dorg ade blog neh SM?? hehe..itee ta terjah ag..kui3 :p sbb tenet lembap..

Santan Manis said...

Yana: nak tau seyes ke tak.nnt Yana pi laa terjah dorang. hehehehe ;D

cik azLyzah⊙.☉ said...

wohooooo....cik lelaju terjah blog yana^^

dhiashahida said...

harusla kita menerjah mereka beramai2 ni..:)

Iha Zaliza said...

Salam, haritu singgah sini byk kali tak dapat.. SM ni kelakar la.. ada 1 lagi blog retis yg SM TERtinggal, iaitu Iha Zaliza - Bila Budak Banyak Bebel Buat Bising.. :P

Santan Manis said...

Cik Azlysah: :D.

Santan Manis said...

dhiashahida: Menerjah mereka secara berjemaah. x gitu cik dhia? Muehehehe

Santan Manis said...

lha Zaliza: Ha'a..ada lagi sorang retis SM tertinggal la. Lha Zaliza-Bila budak banyak bebel buat bising. Wahai orang-orang kampung, jum terjah secara berjemaah blog RETIS LHA ZALIZA!! Muehehee :D

Santan Manis said...

lha Zaliza: Ha'a..ada lagi sorang retis SM tertinggal la. Lha Zaliza-Bila budak banyak bebel buat bising. Wahai orang-orang kampung, jum terjah secara berjemaah blog RETIS LHA ZALIZA!! Muehehee :D

SCA said...

amitha bachan yg x menahan tu ~

Santan Manis said...

SCA: Muehehehe... peminat Amitabh bachan ke Sca? kehkehkeh :D

ANNA MARIANA said...

terbaekkkk............

Citrus Azwa said...

perghhh!!terbaik dr ladang..nak kena terjah ni retis2 pnya blog..hihihi..;)

dEdEQ dE wIshEs said...

EH .. HEHE .. BLOG ARTIS LA .. NGEE~

NUR AIN AZMAN said...

Nice sharing

Santan Manis said...

Citrus Azwa: Terjah n sergah sekali Citrus.. kehkehkeh :D

Santan Manis said...

Anna Mariana: Terbaeekk ke terbaalik Anna? hehehe :D

Santan Manis said...

Citrus Azwa: Terjah n sergah sekali Citrus.. kehkehkeh :D

Santan Manis said...

dEdeQ: terjah dedeq :D

Santan Manis said...

Nur Ain: wc Nur Ain ;)

Ammelia Yusoff said...

buat la header untuk kita. hahaha

Santan Manis said...

Ammelia Yusoff: nanti ada masa free kite tlong watkan utk awak erkk...wahhh tetiba lark kite ckp kite nih.kehkehkeh *gurau. nak header macmna cik Ammelia?? kalau boleh SM try wat. ;)

Anonymous said...

Hahaha...Amitabh bachan tu yg lucu sgt tu. hahahaha :D. suka baca blog SM :)

Santan Manis said...

Anonymous: tq :)

eza miza said...

nampak blog najwa latif trus follow... suka dgn dia... suweett.. hehehe

Santan Manis said...

eza miza: so suweett...hehehe ^^