Bebudak Baik =)

Gadis Bermisai & Berjanggut Lebat

Agak menyedihkan, apabila seorang gadis bernama Nana In Da House! dari Beijing, China, berusia 16 tahun terpaksa berdepan dengan kehidupan yang paling sukar, kerana setiap anggota tubuhnya ditumbuhi bulu yang lebat seperti seorang lelaki. 

Nana sering menghabiskan masanya berkurung di dalam bilik, bagi mengelak daripada berjumpa dengan orang ramai.

Gambar-gambar beliau yang SM cilok baik punyer dari Google tercinta merangkap ayah angkat jiran sebelah rumah untuk tatapan korang. Untuk pengetahuan korang, nie bukan Nana Dj radio Era FM tu ye, Nie Nana lain. muehehehe =D





Inilah beliau Nana Nini Nunu




Nana menunjukkan kakinya yang berbulu lebat. Lawa plak selipar purple tu, beli kat mana eh Nana??.*Tetiba. kehkehkeh


Dialog ibu beliau lebih kurang camni: "Dah macam-macam ubat Makcik kasi kat Nana ni hah,  tapi bulu dia tetap degil nak tumbuh jugak. Achaner tu? huhuhu" *Abaikan. =D


Nana dikatakan menghidap sejenis penyakit ‘aplastic anemia’ iaitu tulang sum-sum beliau tidak berfungsi menghasilkan sel darah baru secukupnya. Jika tidak dirawat dengan segera, doktor mengesahkan beliau boleh mati. Bukan main susah nak sebut ‘aplastic anemia’ tu.

Selepas memakan ubat untuk merawat penyakit ‘aplastic anemia’ tu, keadaan fizikal beliau mula berubah dengan begitu rakus sekali. Jambang dan misai beliau mula tumbuh di permukaan mukanya yang gebus itu, sementara kaki dan ketiaknya pula dilitupi dengan bulu yang begitu lebat sekali.

"Setiap hari, Nana menangis ingin ke sekolah", Kata ibunya. Beliau terpaksa berhenti sekolah kerana keadaan fizikalnya itu. Yang membuatkan beliau lebih 'fed-up' mahu ke sekolah, pelajar-pelajar lain sering mengejeknya dengan gelaran 'Gorila jadian'. Kuwang hajo betul korang ye, meh sini aku nak sekeh sekor-sekor sapa yang dok ejek Nana tu. =D

Sekian sahaja untuk berita sensasi celop tepung kuah sambal harinie, kita kembali ke Sri Pentas bersama rakan setugas saya Cik Senah merangkap bakal bini Senayan! Sekian terima kasih. Muehehehe.


K,BYE.


P/S: KUATKAN SEMANGAT YE NANA! *EH LUPA, NANA MANA PAHAM BAHASA MELAYU. GI JELAH TERJEMAH SENDIRI KAT 'GOOGLE TRANSLETE' YE NANA. KEHKEHKEHKEH =D

Kalau suka boleh LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

28 comments:

Anonymous said...

Ingatkan Nana Dj Era tu SM. hahahaa :D

:: Mrs.Eady :: said...

kesian nyer..

Santan Manis said...

Anony: bukan, ni Nana lain Anony. hehehe :D

Santan Manis said...

Mrs Eady: ha'a kan..kesian.. :(

Anonymous said...

Effect Ubat tulang Sum-sum tu kan SM? yg jadi bulu2 tu..kesian laa dia

✿ Nur Syafinas ✿ said...

kesiannya dia ..

Santan Manis said...

Anonymous: ha'a effect ubat tu laa anony :)

Santan Manis said...

Nur Syafinas: Effect ubat Finas.. tu yg jd lagu tuu.. :)

zizie said...

bila dia x pakai mask, mcm orang mongolia..

Syam Kyray said...

waduhh..kesiannye..BTW aku trus follow blog santan manis nih hehe :)

http://blogyangsiot.blogspot.com/

Khalilah MNor said...

Hmm... mmg kesian la. Agak2 nape ek di biar je tumbuh cmtu? Byk produk yg boleh buang bebulu skrg... huhu *tu la, semua nak pakai duit. boleh pokai...*

Sayidah Nafisah Ruslan said...

pakailah veet.. mesti bersih nanti.. hehe :)

CekbOlat-bOlat said...

bulu lebat mak mertua sayang . heheh

Santan Manis said...

Zizie: betul2 ....

Santan Manis said...

Syam: thanks Syam..tunggu SM gi sergah sana plak. muehehehe :D

Santan Manis said...

Khalilah: tulah khalilah.. mna laa mak dia nak cekau duit bebanyak camtu.. :)

Santan Manis said...

Sayidah: nanti SM kol dia suh pakai VEET. muahahaha :D

Santan Manis said...

cokbolat-bolat: hahaha...yeke cekbolat-bolat? nak kna taruh gak laa bulu...kahkahkah :D

Santan Manis said...

cokbolat-bolat: hahaha...yeke cekbolat-bolat? nak kna taruh gak laa bulu...kahkahkah :D

Anonymous said...

Eh kawan saya ada juga macam ni.. tapi tak teruk laa sampai mcm nie SM :)

unsecretostory said...

Minat purple ke ? Hehee .
ada terbaca jugak kisah dia . Kesian diaa eh ,menagis sebab xdapat pegi belajar .

Santan Manis said...

unsecretstory: x dela unsecretstory, saja je.. :D. ha'a kesian kat dia.. dugaan.. :)

Santan Manis said...

Anony: ye ke? ujian tu anony...

Kesuma Angsana said...

sian pulak KA tgk ni!

Santan Manis said...

KA: tu la KA.. kesian kat dia :)

hnahdy said...

mcm laki lah.. sabar la.. nak buat cmna..

Santan Manis said...

hnahdy: betul2 hnahdy... :)

Mazelina Zaini said...

kesian die , tapi nina tegelak part kawan2 dia panggil gorila jadian :) hehe