Kek Paling Seram & Ngeri Untuk Dimakan

Amaran Keras!!! Bagi sesapa yang tengah dok makan nasik or Cekodok Pisang mahupun Pengat Durian buat masa sekarang, diminta agar anda berhenti dengan serta-merta. Entry ini mungkin akan memuntahkan segala Santapan yang korang sentap santap itu tadi. Ibu mengandungpun tak sesuai kalau nak baca entry nie, kalau degil nak baca jugak, ok, let's go Mama Miah, dipersilakan! Kalau terberanak jangan nak salahkan SM. Muahahaha =D

OK, dah stop makan? Kalau dah, Jom kita ikuti kisah kek yang paling unik tahap hazab-hazabellah sekali untuk dimakan secara berjemaah. Kek yang unik dan Euwwyarkkk untuk dijamah nie dibuat oleh Gillian Bell. Menurut beliau, kek yang biasa dilihat dijual di kedai kek agak "membosankan" bagi beliau. Sebab tulah beliau mencipta kek yang lain dari yang lain.

Jom tengok gambar-gambar kek yang dibuat oleh Gillian Bell nie yang dikatanya lain dari yang lain tu, apa yang lainnya kan? Jom kita tengok secara bermuafakat membawa berkat gambar-gambar kek tersebut. Muehehehe *Sumber gambar, semua dicilok dari Google tercinta! Sayang Google pat ploh pat das!Nah Google ambik KISS maut nih! Muah Muah Muah! hahaha *Over





 Cupcake beliau yang unik & Seram. Mencanak dah bulu roma gebu SM nie. Pikir nam ratus nam ploh nam kali nak jamah. =P











Baik ngaku cepat, mata ngan telinga sapa kat dalam baldi nie?!







*Dialog di atas berbunyi sedemikian = Hai...nama kite Zaleha Haminah, yang sebelah kite ni nama dia Zahebah Halwazah. Cantik ke tidok..hehehe..Peace!! *Abaikan






Merahnya Mak Ngah! Mak Ngah sapa yang merah sangat nie? bhahaha =D





Achaner?? Ada berani nak tempah kek-kek nie untuk majlis keramaian mahupun majlis harijadi korang? Bagi sesapa yang suka keunikan dan nak lain dari yang lain, bolehlah korang tempah kek nie daripada Gillilan Bell. Tupun, kalau korang jumpa laa number telefon dia. Bhahahahaa =D

Menurut beliau(Gillian Bell) dia akan menyertai satu pameran di London untuk menyedarkan orang ramai mengenai pelbagai jenis penyakit. Di Pameran tersebut tema yang ingin dipersembahkan beliau ialah "Kek Yang Bertemakan Ketuat & Kudis", WTF!!!(What The Funny !!!). =D

K,lah, dah kembang-kuncup anak tekak dok tulis pasal entry nie. Rasa semacam dah nie..


K,BYE.


Kalau suka boleh LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

67 comments:

Santan Manis said...

Sangggup ke nak makan kalau rupa kek sedemikian rupa? apa punya ayat nih? kihkihkih =D

hnahdy said...

kalau di hias payung dan bunga plastik pun xsangup nak makan kek tu

Santan Manis said...

hnahdy: hehehe...tau xpa....ni terlebih unik nie..muehehehe =D

Cik Ain said...

mang xmasok lam mulut la eeeeeeeeee.. ahahhaa

miss fluffy said...

okey sumpah tak sggop makan-,-
ngeri sgt!!

Santan Manis said...

Cik Ain: hahaha...masuk kuar balik..kehkehkeh

Santan Manis said...

miss fluffy: lepas nie, x laku laa kek Si Gillian Bell ni, sebab ramai orang tak suka. muahahaha =D

Fendy said...

menakutkan kek ni...sedap buat prank org...

Santan Manis said...

Prank prank prank!! hahaha =D

Anonymous said...

Serius x lalu makan dah niee! hehehe

Alya Natasha said...

scary betol kek2 tu!

:: Mrs.Eady :: said...

tak rela makkk....

Santan Manis said...

Anonymous: kalau pejam mata, nak telan pun x lepas..bhahaha :D

Santan Manis said...

Alya: Kek oh Kek! =D

Santan Manis said...

Mrs Eady: hahaha...Mak siapakah? Muehehhee ..Auwww =D

Mk Syahir said...

perghh..nampak macam sedap..mohon pos sekati kat gua!

zuhdi sanusi said...

ish., klu mcm ni la ruper dia., tak mkan pun takper la.,

Santan Manis said...

Mk Syahir: tunggu pos laju hantar sampai depan pintu rumah yaw MK! hahaha =D

Santan Manis said...

Zuhdi: hahaha... x sanggup nak jamah =D

Kesuma Angsana said...

alamak nak kuar isi perut dah KA Ni

Santan Manis said...

KA: NIno nino nino!!! Ambulanceee dtg bawak KA gi hospital.. hehehe =D

NM03 said...

singgah follow sini. jom tukar link, citer dan pendapat. kalu sudi, mari ke umh sy plaks. salam kenal...

NM03 said...
This comment has been removed by the author.
Santan Manis said...

NM03: thanks yaa sudi follow. tggu SM pi sergah kat blog nnt. hewhewhew :D

FAMI said...

haha...kek seremmm banget...bagi kucing mkn pon terkejut kucing..!

Santan Manis said...

FAMI: hahaha... tau xpa.. :D

Nur Azila said...

serius.. kalau dah tengok pun, bulu tengkuk dah naik, geli.. inikan makan.. sanggup buang daripada makan.. mcm2 orang putih ni buat,, buatlah kek bentuk landscape ke..baru seronok nk makan, hahha tak gitu santan manis.

Santan Manis said...

Nur Azila: hahahah...betul tu zila...oqang putih memang suka cipta benda pelik2 sebab tu laa perangai diorang pun pelik2, x gitu Zila.. =D

armena_liliaceae said...

k fine.trasa nk mntah tgk jari ats kek.
hadui2..-_-"

Santan Manis said...

armena: waris jari hantu atas kek tu armena. =D

Santan Manis said...

armena: waris jari hantu atas kek tu armena. =D

Anonymous said...

Jangan2 mata dengan telinga SM pe diorang kerat2 buat kek. hehehe ....

Fatimah AK said...

uishh~ sebelum makan sudah pengsan. acaner tu? hikhikk~

unsecretostory said...

Euuu , kalaw dapat rasa nya main campak2 nie ~

Santan Manis said...

Anonymous: berani laa diorang kerat2...mau kna hempuk Cuka ngn SM. Muahahhaa =D

Santan Manis said...

Fatimah AK: hahaha...sah kek ni x laku kan?kehkehkeh

Santan Manis said...

unsecretstory: bagi semut sruh makan pun x nak. hahaha =D

Santan Manis said...

unsecretstory: bagi semut sruh makan pun x nak. hahaha =D

timm_bill said...

eiyek2! tapi cam sedp jer..

Santan Manis said...

timm_bill: citarasa masing2...hehehe :D

Noor said...

kalau letak emas permata pun mmg xsggup nk mkn..amik emas permata je,pi Ar-Rahnu..huhuhuhu

Sweetie said...

Bukan saja seram dan ngeri nak makan kek tu, tapi geli-geleman dan jijik pun ada,,Heeee...

Salam Santan Manis, Thanks, follow saya.

Santan Manis said...

Noor: menangis ar-rahnu Noor.kihkihkih :D

Santan Manis said...

Noor: menangis ar-rahnu Noor.kihkihkih :D

Santan Manis said...

Sweetie: sah laa x laku kek nie, kan Sweetie :D

Anonymous said...

Nampak macam real gila doh!!

normi nieza said...

singgah tgk kek seram...:)

Santan Manis said...

Anonymous: realpun tak macam tu..kahkahkah :D

Santan Manis said...

normi: :)

Santan Manis said...

normi: :)

Cikgu Ma said...

memang konpem x makan kalo cmni ropa kek...

Wanie Raina said...

nanty kalaw anie bufday nanty nak cari la satu kek mcm nie buat jamuan..haha..
mesti ramai yg taknak makan...save bajet :D
btw, tanx following me :D
ade twitter? :)

Santan Manis said...

Wanie: hahaha...gud idea Wanie..kehkehkeh..xpayah susah payah nk beli scret rcipee..muahahha

alyrds said...

mak ai........ ilang solero den ha teruih....

Santan Manis said...

alyrds: hahaha.. :D

Anonymous said...

Kek betul ke nie SM? x selera :P

Secrets of A Teenage Girl said...

serius ngeri sgt tengok... xsanggup nak makan.. haha

Sayidah Nafisah Ruslan said...

pergh! gelinye!!

Santan Manis said...

Anonymous: ha'a..

Santan Manis said...

Secrets: kalau bagi kat kucingpun, dia letak tepi je...kehkehkeh :D

Santan Manis said...

Sayidah: geli geleman... :D

Anonymous said...

Kalau Kek tu bentuk Taik cirit..macamana rupa dia SM? hahaha

Kesuma Angsana said...

mmg confirm keluar isi perut dulu sebelum mkn

Santan Manis said...

Anonymous:hahaha...x tahu nak kabor :)

Santan Manis said...

KA: hahaha... sila jgn makan kek tersebut KA :)

Santan Manis said...

KA: hahaha... sila jgn makan kek tersebut KA :)

Anonymous said...

Mesti kek ni takde org beli kan SM..hehehe :D