Happy Birthday Dear! ;)


Sorry adik, sebab abang tak sempat nak sambut birthday sekali haritu ngan ko. mana nak nyempatnya, biasalah abang ko nikan asyik sibuk je memanjang. VVIP laa katakan! Kahkahkah =D

Rupa-rupanya, dah besar panjang dah adik aku sorang ni, sedar tak sedar umur dah masuk Lima ratus belas tahun dah. Mujurlah ko tak ikut jejak langkah tumbesaran abang ko ni, bukannya besar memanjang, tapi besar melebar. Mujur ko besar memanjang! hahahaha

 Candidate PMR 2012!


Kadang-kadang mulut abang ko nie bising mengalahkan ayam jantan betina bertelur sebijik riuh sekampung sikit. Kekadang tu, ko terpaksa mentulikan telinga sebab tak nak hadap aku berleter pat ploh pat jam. Nasib laa, ko dapat abang penyayang & sengal macam nie kan adik kan?  muehehehe

Sebab tak nak ko merajuk, Bear Beruang yang ditempah khas dari Korea abang sayang ko ni tempah khas untuk ko sorang je! Korang boleh tengok jelah, kalau korangpun nak jugak, kena laa tunggu birthday memasing ok. Tupun kalau SM naik pangkat jadi bos dululah. Mana laa nak cekau duit bebanyak camtu, kalau nak bagi sorang-sorang, makan Kuaci Char Cher laa SM tiap-tiap hari alamatnya. kehkehkehkeh








Owner kedai tu cakap, Bear nie dari Korea sebab bulu dia gebus macam Sugus, tak tahulah SM tentang bear-bear ni semua. SM pakai beli je, agak tragis jugaklah harga sekor beruang Kutub ni. Nak dekat dua ratus woooo. Adik sayang punya pasal, Ok je. Muahahaha T_T



Lepas dapat je Bear ni, terus dia bawak masuk dalam bilik, sambil lompat-lompat kat atas katil empuk beliau. Suke letew. kehkehkeh


Semoga panjang umur & mendapat result PMR gempak-gempak nanti! Walaupun dah nak dekat 2 minggu lebih dah birthday ko. Aku tetap nak wish Sanah Helwah Ya Akhi! atau dalam erti melayunya Selamat Menyambut Hari Lahir wahai Adikku!hahaha

Ok terpaksa berhenti secara mengejut untuk tulis entry, sebab perut dah memulas-mulas macam nak beranak kembar seploh dah nie! Untuk melepaskan hajat yang sudah berkurun lamanya tertangguh! Jumpa lagi Next entry yaw! Muahahaha *Sengal =D


K,BYE.


Kalau suka boleh LIKE =)

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

53 comments:

Santan Manis said...
This comment has been removed by the author.
Razil Tahir said...

Wish ur adik a happy birthday from me too!!

Abdul Aziz Bin Abd Razak said...

asal adik kaw comell
tp kaw.. ermmmmm

Santan Manis said...

Razil Tahir: Ok broo :)

Santan Manis said...

Azizi: asal jis, aku terlalu chomell kah? hahaha... ko turun x konvo ti jis??

Anonymous said...

Happy birthday yaa! besarnya bear bear tuu...nak jugak SM!!!!! :D

Santan Manis said...

Anonymous: Kasi laa tau nama anonymous, mcm mna nk kasi nma mu x dikenali..kehkehkehkeh :D

Ismi Iman said...

sanah helwah adik SM..bear 2 mcm dlm citer adam hawa la

Santan Manis said...

Ismi: yeke Ismi? tak tgk lark cite Adam Hawa tu.. hehehe :D

Nur Syafinas said...

sweetnya abang terhadap adik :)
moge pertalian adik beradik bahagia dunia akhirat :)

onie said...

so sweet la abg adik ni,miahahahaha..okeh bufday auni tak lepas lagi,nak claim bebanyak la cenggini :P

Santan Manis said...

Nur Syafinas: teng Syafinas :)

Santan Manis said...

Onie: hahaha...terpaksa laa menabung utk beli hadiah kat Onie..muehehehe :D. bila bufday Onie?

Anonymous said...

Untung laaa adik SM dapat bear bearr besar macam tu..jeles nie..hahah...hppy birthday :D

LeenNajib said...

haha. sweetnye abg nye. sanah helwah :)

Santan Manis said...

Anonymous: hahaha... nk ke anonymous? :D

Santan Manis said...

Lenn: alamak? seluar dah rabak nie...kehkehkeh :D

Santan Manis said...

Lenn: alamak? seluar dah rabak nie...kehkehkeh :D

Assron said...

bapak besar bear tu..

Santan Manis said...

Assron: bapak sapa yg besar sangat tu assron..hahahah :D

Assron said...

bapak bear la,atuk kepada nenek bear..hahah

Santan Manis said...

Assron: marah bear tu dok main bapak2 dia.kehkehkeh... :D

Assron said...

mana ada dia x marah bunya sebab bapak bear tu member aku.,hahahah

Santan Manis said...

Asron: Patutlaa ada terserempak korang kat kedai rojak haritu..hahaha *dah start da merapu :D kahkahkah

Assron said...

yelah yang kt kedai rojak yang masa ko order rojak tu x bayar kan..hahah

Santan Manis said...

Assron: hahahha...mujur laa bapak bear tu tolong bayar kan. muahahah. untung laaa ko, ada kawan baik cenggitu.muahahaha :D

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

baiknye die... comel adik awak>.<

Assron said...

la bapak bear tu yang bayarkan..patutlah bapak bear cerita kat aku ahri tu yang ko order bukan rojak je, skali dengan tuan rojak buat balik rumah..hahaha

Santan Manis said...

Kawai: siapa yg baik kawai? SM ke? hahaha. *gurau je :)

Santan Manis said...

Assron: Hahahaha... rojak oh rojak... nanti pegi lagi mkn rojak kat situ..*aku sudah kekeringan idea..hahaha :D

Anonymous said...

SM!! besarnya bear bear tuuu!! nak jugak! hehehe :D

Santan Manis said...

Anony: hehehe.... kalau nk bilang 123 sampai sejuta dulu..hahaha *gurau ;D

Assron said...

nak p makan kedai rojak ti hello bapak bear tu, mana tahu kalo ada emergency case dia boleh tolong..kuang3...heheh

Santan Manis said...

Assron: eh, aku x da no fon dia laa...cer kasi aku. ko kan bff dia.
hahaha.. *asal merapu sgt ni..muahahah :D

Assron said...

santan manis : aku dah nak send kt ko tadi tapi fon lak msuk air nak kena tunggu kering dulu ti aku hantar..
Bapak bear tu bukan stakat BFF je tp BFFENE hahhaa

Santan Manis said...

Assron: hahahha... karib sungguh persahabatan korang ye.kehekehkeh :D

Assron said...

santan manis..tapi x sekarib ko selepas dia belanja ko rojak hari tu terus dia nk ko jadi BFF dia boleh ke..tiba2..hahaha

Santan Manis said...

Assron: dia ckp kat aku. ko habiskan rojak dia tak tinggal sikitpun kat dia. sebab tu laa dia berpaling Tadah. hahahah :D

izfanora said...

untung jadi adik tue.. adik kiter sebaya.. :)

1st time ke sini.. salam kenal.. :)

Santan Manis said...

izfanora: ye ke izfa? Salam kenal jugak ;)

Anonymous said...

Besarnya bear tuu...tingin nak satu! :D

Sayidah Nafisah Ruslan said...

sanah helwah ya habibti :)

untungnya dapat bear besau macam tu.. hehe

MISS IMAKASIHDANI said...

bagus nye la, kdg boy ni bg hadiah kat awek je, kat family sendiri xbg pon. huuhu

untung la adik :)

p/s : follow ur blog :)

Abdul Aziz Bin Abd Razak said...

xturun kot,,,,

leakedknowledge said...

untungla ada adik comel..eh eh ttiba xdak kaitan..tak begitu wahai bakal abg iparku? bhahahaha :P gurau2 jer

Santan Manis said...

Anony: hahaha... meh laa rumah ambik sendiri anonymous. muahahaha :D

Santan Manis said...

Sayidah: besau gedabak gak laa sayidah. hehehe

Santan Manis said...

Miss Ima: Teng Miss Ima follow my blog. tggu SM pi sergah balik. jgn pengsan lark nnt. kehkehkeh =D

Santan Manis said...

Aziz: ok, bagus laa kalo camtu.hahaha :D

Santan Manis said...

leakedknowledge: hahaha...tengs ya sudi singgah sini..

Anonymous said...

Comel laa bear tu, asal adik SM mata besar? SM mata kicik? hehehehe :D

Santan Manis said...

SM ikut belah mak, adik ikut belah ayah...sebab tu laa mata SM kicik anony..muehehhe :D

FAMI said...

my birthday 8.11 nie...please give me hadiah ek!!!