Bebudak Baik =)

Keajaiban Roti Canai!!!!!

Roti canai?? Sapa x kenalkan? kalo roti canai pun x kenal sure laa korang ni bkan warganegara Malaysia yg sejati ...hahaha....ok laa , Kalo sebut bab2 makan ni S.M mmg cukup pantang nampak! ko sua laa apapun depan mata S.M nie semua aku hadap jer, kecuali tolak batu ngn kayu jer S.M x berani cuba nk lahap agi..kalo boleh mkn S.M rasa daa lama daaa S.M tibai benda alah tuuu!.....kikikiki.....

Antara makanan S.M yg fevret -  meret ni (memandai merosakkan bhasa!)  adalah "Roti Canai" laa... x kira laa roti  apapun, roti pelanta ke, roti kosong ke, roti high5 ke, roti bom ke, roti john ker, roti buat sendiri ker suma S.M suka, especially Roti Canai laaa..mmg kempunan kalo x dapat benda alah nie....nak2 kalo mkn ngn kuah kari pekat Allagapas tu...pergghhhhhhhhh! beerderau peluh! hahah ....

Masa balik kelas tadi (petang) S.M sampai hostel...tuptup terhidu satu arommma yg sgt memukau pesona lobang hidung yg menghidu...S.M pun pe agi, pegi laa cari aroomma tersebut kt mana kan...rupa2nya Pak cik kat Restoran "TOK MU" tu tgh menebar something yg mengiurkan!!! Roti canai laaa mende lagi...Fuhhhh...telan air liur S.M time tuuuu...masa tu dkat pukul 6.35pm daa...S.M dgn rakusnya pegi laa dok mengoder roti canai kt situ.takut gak habis t,kang kempunan plak kan, baik pegi cepat2.. nak mkn situ, Restoran tu da nk tutup nmpak gaya...bungkus wak balik hostel jee laaa!


Jeng! Jeng! Jeng! Jeng!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ROTI CANAI FROM TOK MU RESTORAN!
Maunya badan S.M x mcm Tembikai!! x hbis2 melahap je keja! hahahah... Lantaklah! kikiki (^OO^)




X de makna laaa nk diet kalo camni punya lahap!! hahahh =P


Kuah kari kepala ikan Allagapas!!! "PEDAS"! Makin Pedas Makin Aku Sental Lagi!! waduhhh! buruk benor kalo S.M melantak! hahhaha... 


Carbonate Mango Flavoured Drink!!! Layan habis! lagi layan kalo mkn ngn kuah kari ikan Allagapas yg pedas tahap cipan tuu! Fuuuh! berapi Tulang Lidahhh!!(gimik lebih2! hahah) =D


Campak jer kuah kari kepala ikan Allagapas tu masuk kt dalam roti canai tuuu.x yah nk sopan2 sgt mkn ngn sudu bagai.....baru Felling nk makan!!hahahaha... (x habis2 ngn kari Allagapas! batuk2 tokey kari Allagapas kt rumha! hehehehh ;D )

Last sekali S.M gaul sampai jadi camni! x senonoh tul S.M.Orang kata nk buat something kna ada seni..tul dak?? seni laa sgt oiiiii!..ntah hape2 jadi ngn roti tu...daa x nmpak cam roti canai dahh!....hahah...(nampak sangat buruk tul perangai kalo melantak!hahahh)


S.M memang cukup ekzited bab2 makanan ni! pantang orang ajak pegi makan S.M laa org first akan jawab "OK"..So, kalo korang rasa2 nak belanja S.M makan ke hape keee...sentiasa dialu-alukan.....hahah....Harapan nk turunkan berat badan taun ni nampaknya terpaksa ditunda utk Taun depan laa jawabnya! "Mau badan x mcm tong gas! Asyik lahap je keja!" hahhah... k, jumpa Next Entry!! bye! ^_^



P/S : Tolong bgitau S.M kalo kt Area korang ada jual ROTI CANAI yg best!! Boleh S.M cer try nnti!! =D

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

1 comment:

Santan Manis said...

MAKAN2 PELUH SAMPAI X HENGAT!! :D