Bebudak Baik =)

HARI GILA MAKAN!!!!!

Tajuk entry tah hapa2!hahahh....Agak lama rasanya x update entry!! Cbuk gila kut mggu ni, ngn exam lagi..huuuhuhuh.....lama da x update enntry pasal makan2 nie! Asyik mkn jee keja, badan pun lama2 koi bertambah kembang laa jawabnya! hahah =D. Hari nie ada laaa masak2 sikit kat bilik, si Assron yang masak..S.M tengok jeee....x nak laa tunjuk kepakaran kan, nnti sure laaa si Assron tu letak jawatan..kuikuikikui (sembang jee lebih! puih! heheh) ...

Minggu nie mmg pokai gila!biasa laa tgh hujung bulan! mujur laa ada sikit hasil Tabungan Duit Syiling S.M kat dalam loker tu!!Fuhh boleh gak buat2 beli "maggie Sodap" hahahh.. ... x kan laa nk mkn quakeroats ngn Maggie jer kan? Makin kembang laa badan S.M jawabnya...ye laa kalo  :



MAGGIE + AIR PANAS = KEMBANG

kalo 

MAGGIE + S.M = SEKEMBANG ALAM!




Tetiba lak bagi formula kat atas tu...hahah..tu bkn formula maths or statistic, tu laa nama dia formula "ALGEBANNGRA" hah suda...merapu jee keja! hahah... (jangan percaya ni hanyalah AUTA semata-mata ye!) hikhikhik<--gelak ToyoL.


GAmbar2 kat bawah nie bukan S.M yg tangkap pun, si Samsul Siji  mengOfferkan diri gi sental tangkap .. Time dia ngh dok tangkap2 pitch nie sumaa..time ni S.M ngah study!! ( ...OOiiii Study laa sgt OOiii...heheh)
Kalo korang nk tahu pasal Software kee apa2 yg berkaitan ngn perkembangan internet boleh korang jenguk2 jap kat blog si Samsul SiJi niee..kalo tengok dalam laptop diaa....Perghhhhhhh! mcm2 ada! kalo klik  Icon kat laptop Si Samsul Siji ni...Icon dia meloncat-loncat cam "Bertih Jagung" ! hah! kalo korang nk Icon kat dekstop korang tu meloncat-loncat cam "Bertih Jagung" gi lah, jenguk2 kat Blog dia yaww!





Merapu-Merempit jee banyak...nak tunjuk ckit laaa apa yg kitwang masak kat bilik tadi..dekat dalam Hostel tuu kitwang dahh wat cam kat rumah sdn.bhd daaa...Sampai pak Guard kat bawah tuuu pun terjurai-jurai Air Liur jatuh kat lantai, mana x nya.....Sedap Sgt bau yg kitwang masak.."Bau jee laa kutt"...heheh =D

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ayam goreng BerempaaH Crunch2! berempaahh Crunch2 sampai bersepah! hokhokhok<--gelak setan! ni Si Samsul Siji yg buat....konon laa ayam goreng berempah!













 Boleh tahan gak laa rasa dia...Si Samsul siji letak rempah chiken coating mix apa ntah...tu yg sedap tu kut..dia cakap rempah tu dari German...tah ye ke dok budak tu! ntah2 Made in KEDAH jer...huwakhuwakhuwak<--gelak Langsuirrr!






 Si Assron ngh gedebang-gedebung goreng ayam!! gambar agak gelap sikit ! bukn sebb Si Assron nie gelap..hikhikhik! Lighting kut! =)













  
Telur Masak Kicap ! Pergggghhhh! bau diaa mmg menyengat lobang hidungKuu! kihkihkih ;)










"KepOk goreng cek mek molek" Import dari kelantan nie..Benda  alah yg paling S.M feveret! cam Roti canai yang  S.M pernah cita "kat sini"...Perrrgggghhhh! terbaik dari kebun petai Tok lang Amitha Bachan! hahah...tetiba Amitha Bachan plak! tersedak Amitha Bachan kt rumah! hakhakhak ;D







Air Banduumm lemak berkrim!! Hasil Air tangan S.M! hahah...Sodap OOoooo..!( angkat bakul kendung sendiri! "peribahasa baru"...hakhakhak)










Semua daa siapp! apa gi terus 'celapak' gi amik pinggan cedok nasi & NGAPP!!! hahahh...x senonoh tull, bila buruk lantak tahap gaban melanda!! hikhokhikhokhikhok<---gelak pocong!!






Memang kenyang & tersandar kat katil lepas melahap sampai x ingat dunia! Maunya badan x mcm "Labu Air" kalo melantak sampai camtu!! hahahahaha =D! k.laa jumpa lagi next entry!







P/S : Makan untuk hidup, bukan hidup untuk makan! (ingatkan diri sendiri! hikhokhikhokhikhok! ^oo^)


























Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

4 comments:

Ungu Violet said...

wajennyeee dia masak...hihi

bape manyak species gelak daaa...hekhekhek

Santan Manis said...

hahahah...x masak sgt pun..member yg masak.S.M cuma goyang kaki ja ..ohohohoik<--gelak M.Daud kilau!haha

Minah Bunga said...

Lapor ler plak tgok gambar tu..
sabor minah sabor..huhuhuhu...

Santan Manis said...

Minah Bunga: hahaha.. Jemput mkn yee minah :)