Bebudak Baik =)

Preview Tower heist!

As-Salam n gud moorning guys! hah...hari ni aku nk story sikit pasal 'Tower Heist' yg aku pegi tgok kat panggung semalam ngn kengkawan aku.Mula2 kitwang nk tengok citer Paranormal 3, tapi kwan aku lak si Along tu x nak tgk...macam2 alasan keluar,kes takut punya pasal!huh! pastu tgk laa 'Tower Heist' ni.....nak kata best x best tuuu.....banyak best laa bagi aku .....

ok...masa starting citer ni aku pun x bpa nak paham sangat amenda laa yg depa  tgh dok merepek time ni..(nama pun starting mmg laa x paham agi..adoi)hehehh...masa ni aku rasa cam nk kuar panggung je..cam nyesal pon ada gak beli tiket wayang citer ni....

Antara barisan pelakon Tower Heist...

Citer dia camni Josh Kovacs (Ben Stiller) adalah seorang pekerja keras di Tower heist tu. Bertahun-tahun jugak la dia keja mengawasi apartemen mewah tu sambil berharap suatu hari nanti dia akan dapat duit yg hasil dia labur dgn (Arthur Shaw(Alan Alda) . Pastu bila dia dapat tau si tua kaparat (Arthur Shaw(Alan Alda) tu tipu dia,memang laa sakit hati kan...daa laa melabur berjuta-juta dolar pastu lesap camtu jerrr....adoi...
Masa nii Arthur Shaw (Alan Alda) berstatus sebagai tahanan rumah di puncak apartemen mewah tempat Josh Kovacs bekerja. Arthur dituduh telah menggelapkan wang lebih dari US$2 miliar. Bukanya sebab berapa banyak wang yang digelapkan Shaw, yang membuat Josh rasa x senang duduk. Yang lebih menyakitkan, ada kemungkinan Arthur Shaw bakal lepas dari semua tuduhan tuuu.
Waktu tinggal dua hari jer lagi utk dapat kan duit diorg kembali. Kalau dalam dua hari Josh tak berhasil mendapatkan duitnya kembali, al-maknanya Josh tak akan ade masa depan lagi. Josh ternyata bukanlah satu-satunya korban Arthur Shaw. Masih ada beberapa orang yang juga jadi korban kejahatan Arthur Shaw. Mas ni Josh Kovacs terpaksa fikirkan camna nak dapatkan balik duit diorang tu. Dan masa ni laa Josh pegi jamin (Eddie Murphy) untuk buat plan nk dapatkan balik duit diorang. Adakah Josh Kovacs dan kawan2 dia akn dapat balik duit diorang??
ok kalo nk tau lagi jadi camna..kena leee pegi nengok sendiri kat panggung yang berdekata ngn korang...yee..heheh..merap laa nk citer suma ..(xsyen nk mampus!adoi...hahaha) =P

 Time ni mmg lawak! haha..bongek tul depa 2 ekor ni...hehehe
masa ni Josh Konvacs baru ikat jamin Eddie Murphy (yang negro tuu) memang sakit perut aku gelak..hahahha! =D

Time nie Iosh Konvacs tgh memujuk akak negro tuu (tetiba lak kuar akak negro ..hahah) akak negro tu pakar pasal bab2 nk bukak2 kunci ni...! untuk bukak peti besi  duit si tua kaparat tu ( Arthur Shaw) ..untuk dapatkan balik duit diorang! plan baik nyerrr...hahahh

Padan muka si tua keparat Arthur Shaw kena tahan ngn FBI pompuan yg cun melecun tuu...hahah(gelak besar!) sebab dia disyaki menggelapakan duit! Padan muka ko!! nyampah aku tengok!



Keselurahan citer dia best gak laaa...x bosan sgt..banyak part2 yg kelakar dalam citer ni...x nyesal aku beli tiket...akakakakakaa... =D


K,BYE.

P/S: memang terbaik dari ladang laa citer dia!

Jom mengomen-ngomen Kat Bawah Nie :)

3 comments:

FAMI said...

bestnyewwwwwwwwwwwwwwwww...blog nie best SGT2!

Santan Manis said...

biasa2 jee fami... blog ko agi best!

Anonymous said...

Daaa tgk daa cite ni :)